Симитли с нов проект, изграждат водоснабдителна мрежа в селата Д. Осеново и Полето

02 декември 2012 14:21   6 коментара   13839 прочита


В Долно Осеново и в Полето започват инвестиции за чисто нови водоснабдителна мрежа, улици и тротоари. Община Симитли спечели проект за Реконструкция и рехабилитация на съществуващите водоснабдителни системи и съоръжения на село Долно Осеново и село Полето. Общината защити проектът, Европа осигурява инвестицията в размер на 4 665 938 лева.

Средствата се отпускат по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013, мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката”.Кметът на общината Апостол Апостолов подписа договора за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца. В Долно Осеново и Полето предстои цялостна реконструкция на водоснабдителната мрежа, след което нови асфалт, тротоари и бордюри по улиците.
 

Същият проект успешно се реализира в село Черниче. Мащабната инвестиция по проект там направи Черниче „Евросело на годината”. Напомняме кметът Апостолов получи високото отличие по критериите: брой реализирани европроекти, усвоени средства, привлечени инвестиции и цялостната промяна в облика на населеното място. Черниче е № 1 в класацията на българските села за 2012-та година.

6 коментара
02 Декември 2012 22:43 | Атанас Йосифов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

СЕГА Е РЕД И НА С. СЕНОКОС ДА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ ЗА ДЪРВО НА ГАДИНАТА И ЕКО ПЪТЕКА ЗА ВОДОПАДИТЕ.


02 Декември 2012 23:25 | ТРОСКОВЕЦ
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

РАСХОДЕТЕ СЕ ПО УЛИЦИТЕ, И ПРЕСЕЧКИТЕ НА СИМИТЛИ, И САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ, КАКВО Е НАПРАВЕНО . ЕДИНСТВЕНИЯ ТРОТОАР УЖ РЕМОНТИРАН Е ОТ НЕГОВОТО КАФЕНЕ ДО ДРУГОТО НЕГОВО КАФЕНЕ С МИЛИОНИ ОТ ?????. ВСИЧКИ ДРУГИ УЛИЦИ И УЛИЧКИ СА ПЪЛНА МИЗЕРИЯ, КОЯТО НЕ СЕ СРЕЩА, И В ТАНГАНАЙКА. ЗА ПОСТРОЕНИТЕ НА ТРОТОАРИ, НЕКА ГИ ПОКАЖЕ. ПОЛИ, АКО АЗ ЛЪЖА ОПРОВЕРГАЙ МЕ. ЧАКАМ.


02 Декември 2012 23:29 | ТРОСКОВЕЦ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ДО ЧЕРВЕНИЯ МОДЕРАТОР. ТИ СИ БЕШЕ ЧЕРВЕН БОКЛУК, И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНИШ. НЕ МЕ ПЛАШИШ....


03 Декември 2012 11:38 | до тросковец
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Преди да коментирате е редно да прочетете статията!
Аман от идиоти, правещи се на всезнайковци!
Хората имат очи и виждат какво се прави, а на такива като вас не им ли омръзна да пишат и говорят глупости???
Злобей селяко, злобей, червеите като теб друго не могат!


03 Декември 2012 12:58 | Браво
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Браво!!! Само хубави новини за нашата община. Горда съм, че живея в нея


03 Декември 2012 14:45 | кирил
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

браво дано и кметът на благоевград да вземе приимер, г-н камбитов кога най-сетне ще помислите за селата около благоевград къде са ви служителите които правят проекти в с. рилци най-богатите са построили къщи но улици няма кога ще се оправят ами дерето като има вода и къщите ще отмъкне, не само пешеходните мостове които всяка година се местят ха..... ами с. делвино строят се къщи и там улица няма ха.... в с. бучино и лисия също няма улица дори е невъзможно да се отиде до с. лисия до каимаканската махала хората ще се кътерят по камъните като алпинисти ха.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар