С кръгла маса стартира проектът “Младежи и институции заедно срещу рисковете на нашето време”

31 октомври 2012 16:52   1 коментар   7329 прочита


Директорът на ОДМВР – Кюстендил, комисар Георги Джоглев бе домакин на кръгла маса на тема “Младежи и институции заедно срещу рисковете на нашето време”.

С тази среща стартира и работата по проекта за превенция на престъпността и домашното насилие. Организаторите – ОДМВР, и партньорите – Община Кюстендил, представена от кмета Петър Паунов, Община Дупница, представена от заместник кмета Крум Милев, РИ на МОН – от началника Радостина Новакова, БЧК – д-р Е. Кацарска, началникът на Отдела за закрила на детето Методи Джонев, секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от Дупница Велислава Георгиева, Силвия Овчарченска - сдружение “Знание, успех, промяна” – Дупница, Николина Николова от сдружение “Партньори Дупница”, директорът на РЗИ д-р Христо Кознички, началниците на районните управления “Полиция” в Кюстендил и Дупница и инспекторите от детската педагогическа стая си поставят за цел в рамките на 6 месеца да обучат младежи на възраст от 15 до 21 г. да бъдат обучители на техни връстници за превенция на престъпността и домашното насилие.

Паралелно с младежката общност ще се осъществява обучение и на родителска общност. Темите, по които ще бъдат обучавани целевите групи, дейностите и общата рамка на проекта представи обединяващият инспектор БППМН Ирена Ковачева.

Комисар Джоглев изрази увереност, че работата по осъществяването на проекта в тази широка подкрепа ще бъде началото на устойчив модел на сътрудничество между младежките общности, институциите и неправителствения сектор за ефективна превенция на младежките рискове.


Още за: Г. Джоглев   маса   рискове   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
31 Октомври 2012 18:34 | дупничанин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Бравооооо, нашата тиква е най-голема!!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар