РЗС: Предпочитаме импийчмънт пред програмно правителство

28 април 2013 16:49   7 коментара   8701 прочита


Във връзка с изявлението на президента Росен Плевнелиев, че „при трайна дестабилизация до 2017 г. винаги може да направим програмно правителство и избори две в едно”, Политическият съвет на партия „Ред, законност и справедливост” заявява категоричната си позиция, че най-вредното нещо за страната е програмен кабинет.

Няма нищо по-опасно от размитата политическа отговорност и министри тип „кукли на конци”. Клишета от рода на „програмно правителство” и „експертен кабинет” означават само едно – съставяне на правителство на статуквото, чиято цел е отлагане на най-важната стъпка за справяне с посттоталитарния криминален модел. А именно свикване на Велико народно събрание и приемане на нова българска конституция.

РЗС заявява открито, че няма да подкрепи програмно правителство дори да е между ГЕРБ и БСП.

Считаме, че и днес определени групировки говорят през устата на президента. В условия на предизборна кампания вместо държавният глава да се стреми към стабилно управление на държавата и справяне с тежките проблеми на икономиката, той нагнетява напрежение в обществото, като с това си говорене предизвиква допълнителна дестабилизация.

Ако целта на олигархичните кръгове е да тласнат държавата към тежка политическа криза, падане на Валутния борд и фалит, то РЗС категорично ще се противопостави на този пъклен сценарий и ще положи необходимите усилия той да не се сбъдне.

Призоваваме президента да съсредоточи цялото си внимание към гарантиране честността на изборния процес, да не прекрачва пълномощията си, строго фиксирани в Конституцията, и да не говори за програмен кабинет. В противен случай РЗС още в първите дни на новия парламент ще предприеме действия по импийчмънт, вместо към съставяне на програмен кабинет.

7 коментара
28 Април 2013 17:30 | Марти
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Точно така, поздравления за Янев. ВСичко трябва да е прозрачно, най-вече нашето управление, защото ние плащаме заплатите на министри и ПРезидентът именно от нашите залъци. Янев е абсолютно безусловно прав.


28 Април 2013 17:30 | Камелия
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Надявам се президентът да се вслуша в думите на Яне Янев и да осигури честни и справедливи избори! Вярвам на лидера на РЗС и съм сигурна, че хората ще гласуват за Промяната!


28 Април 2013 17:32 | ПАТРИОТ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

пУДЕЛЪТ НА ВЛАСТТА!
аУТ ОТ СЛЕДВАЩИЯТ пАРЛАМЕНТ!


28 Април 2013 17:40 | Кости Милев
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ама президентът е наистина много безцветен и безгласен... Прав е Янев. Той им занесе една количка папки в прокуратурата за енергийното ограбване на България- никой е си мръдна пръста да потърси отговорност за действията на мафията. Пък после чакаме справедливост. Аз съм за оказване на пряк натиск върху политиците, да им се търси отговорност за всяка похарчена стотинка от бг гражданите. Затова ще гласувам за РЗС!


28 Април 2013 18:10 | Любомир
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Дали е пудел или не, Яне Янев единствен застава зад думите си. И той, и РЗС правят доста разумна политика. Така че, заслужават подкрепата ни!


28 Април 2013 19:00 | ЦАЛИМ НАНАДОЛЕН
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

ЯНЕ ПРЕЗИДЕНТ!
САМО ОТ ТАМ НЕ Е ЛАПАЛ!
КЪДЕ МУ БЯХА ПАПКИТЕ КОГАТО ИМАШЕ ВЛАСТ?
КАКВО НАПРАВИ? НННННИИИИИЩЩЩЩЩООООО!
И СЕГА ЗАЩО ИСКА ДА Е ОТНОВО В ПАРЛАМЕНТА?
ЗА ДА РЕКЕТИРИ ПОЛИТИЦИ, МИНИСТРИ, МАГИСТРАТИ И НАЙ ВЕЧЕ БИЗНЕСА?
С КОЙ Е ЯНЕ? СРЕЩУ КОГО И КАКВО Е? НЯКОЙ ИМА ЛИ ОТГОВОР НА ТОЗИ ВЪПРОС?


28 Април 2013 20:38 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЕХ ЯНЕ ЯНЕ ТИ КАКОВ ПОМИЯР СИ, ЗА НИщО НЕ СТАВАш, БОКЛУК.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар