Пеевски към Доган: Няма да се откажа и няма да предам хората

10 юли 2024 22:09   4 коментара   8124 прочита


Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало!

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски по повод разпространеното обръщение, носещо името на почетния председател Ахмед Доган и исканата му оставка.

В него се казва, че в движението се прави опит за вътрешен преврат и се оставката на Пеевски и още петима висши партийци.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Така поднесено нещо, изпратено от група фракционери, буди основателно съмнения за своята автентичност.

Но! Дори и да е така, какво се случва?

Реминисценции от отминали времена, в които “отгоре" с един телефон или един факс са заличавани групи хора, структури и персони.

Това ли е апотеоза на борбата за демокрация, права и законност или авторитарен похват, несъвместим с правовата държава.

За съжаление, точно това се превръща в жив пример, на който Европа и демократичният свят ще погледнат най-меко казано с недоумение.

Оценките, които са дадени са несъстоятелни, а настояването за оставки - лишено от каквато и да е форма на изпълнение на Устава на ДПС, за който толкова много се говори тези дни.

И какво!? До какво ще доведе това искане?! В апогея на ДПС, която изведохме до втора политическа сила и рекордните за всички 34 години брой депутати, чия е волята, която иска да прекърши този успех !?

И кой ще понесе отговорността пред тези, които ни гласуваха това доверие и възложиха на нас надеждите за собствения си живот!? Или отново от тях се иска да мълчат и да се подчиняват на върхушката, която ги употребяваше толкова дълго.

Това е неприемливо и невъзможно. И не, аз няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си. Не съм предател! Държа на думата си!

От тук нататък, пътят е ясен. Продължаваме с екипа ми с изпълнението на ангажиментите си, за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората.

PS. Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината. Историята ще покаже, че съм бил прав. Никой не може да спре Новото начало.


Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
10 Юли 2024 22:59 |
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Хората не те искат бе, изчезвай с 200, съсипа Булгартабак, ограби КТБ, колко народ останаха без доходи. Доган те разбра много късно през всичките тези години, сега си АУТ ЗАВИНАГИ !!!!


11 Юли 2024 08:28 | Запознат
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Абе свиня ти не знаеш ли че хората гласуваха заради Доган не заради тебе,


11 Юли 2024 14:55 | Байконур
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Идва Коледа за всяко пра....


11 Юли 2024 19:42 | djumalia.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

abe ti dobre ne se odkazva6 ama. 100. gr. olobo mejdu o4ite niama date pita iska6 ili ne. i to mnogo skoro.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар