Община Благоевград спечели проект за интеграция на деца от малцинствата

20 ноември 2012 10:14   3 коментара   24794 прочита


В партньорство с Югозападен университет „Неофит Рилски“ община Благоевград спечели проект на стойност 248 799 лева. Чрез него ще се подпомогне интеграцията на деца и ученици от ромския етнос в детските градини и училищата в община Благоевград. В рамките на проекта ще бъдат създадени групи за допълнителна подготовка по български език в детските градини и клубове по интереси. Ще бъдат наети и помощник-учители за образователна подкрепа и мултикултурна медиация между училището и семейството в процеса на образователна интеграция на ромските деца.

Сред останалите дейности по проекта са организиране на “Зелено училище” в местността Бодрост и провеждане на информационна кампания за родители, ученици и деца от ромски произход, с цел привличането и задържането им в училище.

Продължителността на проекта е една година.


Още за: проект   ЮЗУ   партньорство   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
20 Ноември 2012 12:11 | gerbajia
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е, ако беше самфо да се разкрие - добре. При полойение, че има детска градина, която работи с ромски деца перфектно. Трабва да се усвоят пари от разни кадровици, а какво ше се случва после, не ги е грийа
*Кирилизиран коментар.


20 Ноември 2012 21:49 | учител
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

С проекти не можеш да социализираш някой, който не желае това да се случи. Това са хора, които се научиха да се възползват от всички благинки, които им осигурява държавата, но нямат капка отговорност. Махалата е пълна с въшки, да направят нещо по този въпрос, докато отново не сме пламнали всичси!


21 Ноември 2012 23:17 | карчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

и в крупник марио, и червените около него се точеше за 50. 000 лв. да ги интегрират ама не им се отвори чадъро




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар