Над 7 000 македонци и сърби в избирателните списъци на Кюстендил

12 април 2013 09:53   2 коментара   5891 прочита


Над седем хиляди македонци и сърби “населяват” избирателните списъци на Кюстендилска община. Комшиите са регистрирани главно в глад Кюстендил, но по 80 – 100 човека има и в селата около областния център, показва справка в избирателните списъци.

Македонците с двойно гражданство се отличават лесно в избирателните списъци тъй като са само с две имена, коментираха работещи по подготовката на изборите, по – трудно е със сърбите, те са регистрирани с три имена, като българските граждани.

Официално 6 679 македонци с двойно гражданство има регистрирани на територията на община Кюстендил, сърбите са едва 696 – ма показва още справка с списъците.

Още преди дни община Кюстендил обяви избирателните списъци за гласуването за народни представители на 12 май 2013 година. Съгласно публикуваната информация, за предстоящите избори ще бъдат разкрити общо 107 избирателни секции. 60 от тях ще бъдат в града, а останалите в селата.

Даниел Цветков

2 коментара
12 Април 2013 19:10 | Стоката
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Направете проверка и обавете на хората да знаят къде в Благоевградска област са регистрирани най много Македонци и с каква политическа принадлежност са кметовете на тези населени места. Знаете ли по колко пари взимат кметонете на селата в Благоевградска област за регистрация на тези хора и т. н, т. н.


12 Април 2013 22:37 | G.ivanov
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Къкви сѫ тези сръбски измислици “македонци“ и сърби ? Нали “македонската“ нация е сѫ здаваха Българскитѣ югословени по Америка още преди 1944 .Прочететѣ Защо Ние “Македонцитѣ “ смѣ отделна нация отъ Югослове нина Гео Пирински и неграмотниятъ комита отъ Охридъ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар