На среща с треньори и родители от Петрич, кандидат-депутатът от ГЕРБ Митко Захов разясни възможностите за финансово подпомагане на спортните клубове

03 май 2013 10:35   15 коментара   23048 прочита


Кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ в Благоевградска област инж. Митко Захов, който е и бивш депутат от 41-то Народно събрание, разясни възможностите за финансово подпомагане на спортните клубове по европейски програми и на общинско ниво на среща с треньори и родители на деца от местния Детски футболен клуб „Мечетата”.

”През своето управление ПП ГЕРБ предостави равни възможности за всички общини - големи и малки. Това създаде по-голямо доверие между централното управление и местната власт. Осигури и по-добра координация между институциите, защото от това зависи и крайният резултат от полаганите усилия”, заяви инж. Захов. В продължилия повече от час разговор бяха поставени редица наболели въпроси, свързани с възможностите за спортуване за младите хора в града.

Присъстващите изразиха своето недоволство от начина, по който функционира в момента Националната спортна база в града, предоставена преди години по договор за концесия на частно лице. По тяхно мнение, невъзможният за местните хора свободен достъп до спортните съоръжения на базата, както и липсата въобще на спортни площадки и зали в града ограничават в значителна степен развитието както на масовия, така и на професионалния спорт. В тази връзка петричани поискаха съдействие за проверка на условията по договора с цел концесионерът да бъде ангажиран за осъществяване на спортни дейности и осигуряване на терен за изяви на местното спортно общество.

Инж. Митко Захов уточни, че вече се работи по идеята за изграждане на спортна зала в града, и обеща, че като народен представител ще съдейства за осъществяването на този проект.

”В сътрудничество с общинските власти ще бъде потърсена възможност за оформяне на спортна площадка в границите на паркова зелена зона в града”, ангажира се кандидат-депутатът.

Обща бе констатацията на участниците в срещата за спешната нужда от финансово подпомагане на клубовете, което ще даде възможност на много талантливи деца от социално слаби семейства да спортуват активно и да имат възможност за професионална изява. Осигуряването на финансови средства извън рамките на клубните такси за участие, би стимулирало по-успешното представяне на малки отбори като този на ДФС „Мечетата“ на национални и международни инициативи, което би допринесло за възвръщане на спортната слава на Петрич.

Инж. Захов се срещна и с жители на петричкото село Кромидово, с които обсъди належащия за решаване проблем по изграждане на канализация за отпадни води, а също и възможностите за свободен достъп на местните хора до бившата обществена минерална баня, отдадена понастоящем по концесионен договор. Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ се ангажира да съдейства обсъдените въпроси да бъдат поставени пред изпълнителната власт и да посредничи пред общинската администрация за тяхното решаване.

Заедно с експерти по въпросите на земеделието от местната структура на ПП ГЕРБ в Петрич инж. Захов запозна присъстващите с европейските мерки за финансиране на земеделските производители. Разяснени бяха различни въпроси, свързани с условията и сроковете за участие по съответните европейски програми и начините на субсидиране.


Още за: новини   ГЕРБ   Петрич   Още от: Политика

Принтирай статия
15 коментара
03 Май 2013 13:07 | запознат
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Абе полицията и съдебна охрана нали са деполитизирани, какво прави на срещата Божидар от съдебна охрана


03 Май 2013 13:09 | запознат
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Я тава е дубедат за три години и половина не можаха да му затворат муцката в парламента, колко законопроекта е внесал, как помогна стадиона да си остане на перичани а не на него да се прави малилак


03 Май 2013 13:10 | запознат
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Кебапо е по умен от Захов, ай на бас даже и е по тежок.


03 Май 2013 14:18 | бившите-
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Пръв на новото шосе се появи Цветан Цветанов, който през деня обиколи половината от десетте общини в областта. Към 18 часа на строежа пристигна и Бойко Борисов с Лиляна Павлова. Чакаха ги стотина души местни партийни активисти, общински съветници, кандидати за депутати и бивши народни представители, чиновници от строителната фирма, „маркирани“ с жълти шапки и много репортери. С тях Борисов отказа да говори.


03 Май 2013 16:04 | милен
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

зашо герп и захов се правят на луди след като бившия министър на спорта кои е от герп даде националната база на тим а сега тоя захов миле е за спорт малко ли се налапа и да отговори с кви пари си купува депотатското място втори път за 41 во субрание 300 000 хил лв сега 200 000 хил лв


03 Май 2013 17:20 | 123
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не малилак и цирк ке има на стадиона. Оти до сега ни държавата нито общината са дали един лев за тая база ами чекат частната фирма да инвестира в ремонта. Ама петричани са племе просто, завистливо и мързеливо.


03 Май 2013 18:31 | Цирк
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Два неща са важни: 1- Базата я дадоха на онзи гном именно от правителството на Герп 2- Захов щял да прави зала, ама тя е по порект гърците и обшината, т. е. Герп нямат никакво участие


03 Май 2013 18:34 | Бреееееее
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Иво да каже имат ли дипломи за работа с деца той и останалите дето тренират мечетата


04 Май 2013 00:43 | ДАНИ
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

АКО СЪМ НА МЯСТОТО НА НАЕМАТЕЛЯ ПРИ ТОЛКОВА ЗЛОБА И ЗАВИСТ И ПЛЮВАНЕ ЕДИН ПЕТРИЧАНИН НЯМА ДА ПУСНА НА СТАДИОНАЛ А НЕ ФУТБОЛНИ ТУРНИРИ БЕЗ ПАРИ ДА ПРАВЯТ ПЪК И УСТАТА НЕ МОЖЕШ ДА ИМ ЗАТВОРИШ НА ТЕЗИ ДРИСЛЬОВЦИ


04 Май 2013 00:45 | 111
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

НАМЕРИЛ СЕ Е ЕДИН БУДАЛА ДА ИНВЕСТИРА В ПЕТРИЧ И ДОКАТО НЕ ГО ИЗГОНЯТ НЯМА ДА МИРЯСАТ.


04 Май 2013 01:18 | Зверо
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

абе този смешко с мустаците от кога започна и от спорт да разбира. Толкоз сте прозрачни и
смешни, че след 8 дни ще бягате като хлебарки по улиците


04 Май 2013 09:56 | AWL ПУМПАЛ
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Захов на 12 .01. 2013 гласува "ЗА" –Декларацията внесена от Костов, че БГ е извършила геноцид над турците по време на Възрод процес. Декларацията беше планирана турска провокация за да се неутрализира БГ иск за 20 млд по Ангорския договор за тракийските бежанци. Или - Захов е един обикновен национален предател.


04 Май 2013 12:09 | ГРАМАТИКОВ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

до цирк и до Милен
Както и да се кръстиш допускаш едни и същи правописни грешки .Двама трима кресльовци дето пишете по форумите си мислите че може да определяте общественото мнение .Вземи да се гръмнеш!


05 Май 2013 08:10 | петричанин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Захов е коректен и прекрасен човек и аз съм убеден, че ще помага във всяко отношение за развитието на региона.


31 Май 2013 16:04 | Доволен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До Бреееее
-----
Треньорите на ДФК "Мечетата" се справят перфектно с работата си!!! Имат подход и търпение към малчуганите!!! С дипломи или не, тримата са заредени с ентусиазъм и хъс да популяризират спорта сред подрастващите и СЕ СПРАВЯТ!!! Дай Боже повече ентусиасти като тях в този смешен град.... Инетресно ми е Вие, г-н (г-жо) Бреееее, с какво допринесохте за обществото с Вашата диплома, ако изобщо имате такава?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар