Министър Томислав Дончев oткрива областния информационен център в Благоевград на 1-ви ноември

31 октомври 2012 15:00   4 коментара   10584 прочита


Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще открие официално Областния информационен център в Благоевград. Това ще се случи по време на визитата на министъра в Благоевград на 1 ноември. При откриването на центъра министър Дончев ще връчи грамоти на деца, участвали в конкурс за рисунка на тема “Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Церемонията ще се състои от 10:00 часа, във фоайето на зала „Яворов“.

Областния информационен център е изграден по проект “Изграждане и функциониране на Областен информационен център в Община Благоевград“ и е финансиран от Оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Той е част от информационна мрежа от 27 центъра в областните градове на страната. Стремежът е да се помогне на всеки инициативен човек да получи информация, знания и умения за кандидатстване с проекти по Оперативните програми и възможност да финансира своите идеи с европейски средства. Също така на всеки жител на област Благоевград ще се осигури по-лесен достъп до информация за Оперативните програми и Структурните фондове.

4 коментара
31 Октомври 2012 15:05 | 1010
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Не откриха ли вече всичко, още ли има за откриване или си са оставили за пред изборите ?Не се напъвайте мисля, че времето ви изтече.


31 Октомври 2012 15:33 | това е ненормално !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)



Показаха, ама не съвсем, проекта за реката
Дългоочакваната среща на инициативния комитет, обявил се срещу корекцията на река Санданска Бистрица с представители на общинска администрация се състоя днес. Днес бе денят, в който протестиращите граждани трябваше да се докоснат до пазения в дълбока тайна проект за реката. Ама не стана. Или поне, не напълно. Само и единставено Ивалина Иванова имаше честта да остане за кратко с проекта. Останалите бяха помолени да си тръгнат и да подадат заявления от свое име, за са получат правото да разгледат проекта. Такива били правилата, регламентирани в някой си закон, цитиран чинно - член по член, алинея по алинея. И така, мистерията около една от най-пазените тайни на община Сандански се запази. А гаданията по отношение на самия проект стават все повече. Едно е сигурно - по този начин община Сандански трудно ще излезе от класацията на една от най-непрозрачните общини в България.
това което става у Сандански е ненормално, не демократично



31 Октомври 2012 15:42 | поезия !
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Реката на тайните няма посока –
но мътни водите ù Тотев държи.
Във нея се вливат хиляда потока,
сто бързея кални и мръсни лъжи.

Реката на тайните – сила зловеща –
по пътя си влачи, съсипва, руши.
Палач на съдби и в покварата веща,
последният вопъл на мъртви души.

Реката на белите нощи кошмарни,
когато разкриваш поредна лъжа
на много обичани - зли и бездарни,
порочни и подли, жестоки сърца.

Реката на сълзите – цяла вселена,
от извор бездънен на тъжни очи.
Река на плача, но тръпчиво солена,
с вкуса на живота ни, който горчи.

Реката на чувствата, хлад и забрава,
разлята в безкрайно човешко море.
Тя нанос от тиня в душата остава,
а нивата кална „Тотев” оре...


31 Октомври 2012 16:07 | случаен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

до поета!
Впрегни си дарбата за нещо заслужаващо по - голямо внимание !!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар