Кюстендилските съветници се провалиха в програмата “бебе в епруветка”, съдът отмени решението им за помощ на 12 двойки

16 ноември 2012 10:02   1 коментар   4365 прочита
Владислав Стойков
Владислав Стойков


Владислав Стойков

С решение на Административен съд - Кюстендил е отменено като незаконосъобразно решението, с което бе приета програма за подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми в община Кюстендил. За целта от бюджета на общината трябваше да бъдат отделени 24 000 лв. за подпомагането на дванадесет двойки.

Предложението е на един от водещите специалисти по репродуктивно здраве в България и общински съветник от ОбС – Кюстендил, д-р Валери Томов.

Решението бе оспорено пред съда от областният управител на Кюстендил Владислав Стойков, след като Общинския съвет не се събра да го преразгледа в законовия 14 дневен срок, след връщането му.

“За” бебетата в епруветка тогава са гласували 18 съветници, при необходими минимум 19, защото са касае за разход в общинския бюджет.

Независимо, че оспорваното решение не е част от процедурата по приемането на общинския бюджет, доколкото касае залагането на разходи в този бюджет, съдът счита, че във връзка с приемането му относно кворума е приложима разпоредбата на чл. 27, ал. 4 ЗМСМА; същата предвижда, че решенията по чл. 21, ал.1, т. 6 ЗМСМА се вземат с мнозинство повече от половината от общия брой на съветниците при поименно гласуване на основание ал.5, пише в мотивите си съдия Автономка Борисова.

Детелин Цветков

1 коментар
16 Ноември 2012 15:46 | istinska
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

абе идиотиии, наясно ли сте за какъв проблем става въпрос дават се пари за всякакви глупости а за нещо толкова важно не може да се съберат достатъчно гласове




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар