Кметът на Благоевград Ат. Камбитов обяви: До края на ноември СМС паркиране

26 октомври 2012 19:30   2 коментара   5198 прочита


До края на месец ноември в синята зона на Благоевград се въвежда смс - паркиране. Това съобщи на проведеното днес заседание на Общинсия съвет кметът на областния град д-р Атанас Камбитов. По този начин ще се създаде удобство на решилите да паркират граждани.

Събраните средства ще бъдат вложени за изграждането на нови паркинги, което допълнително ще облекчи паркирането в централната градска зона. Общинските съветници след дълго дебатиране приеха предложението относно промяна на обхвата за краткотрайно платено паркиране в централната градска част, както и промяната в Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред. До момента в нея можеха да се паркират само юридически лица, а след промяната не само фирми, а и еднолични търговци, както и физически лица.

Районът на синята зона паркингът зад общината и този зад театъра да бъдат ползвани като паркинги за автомобили на институции срещу издаване на годишни служебни пропуски от Община Благоевград. Разширяването се налага поради увеличаване на трафика в тази част на града и необходимостта от подобряване организацията на движение.

2 коментара
27 Октомври 2012 08:35 | Васе
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Дано и моята улица стане синя зона, че по нея вече и пеша не можеш да минеш от коли


30 Октомври 2012 14:16 | Кафява зона
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И докъде така? С разширяването на синята зона се появяват нови периферни улици. По тая слабоумна логика трябва целия град да стане синя зона и автомобилния транспорт да приключи. Изключително безумно решение. Малко по-страничните улици са празни по цял ден. Решението е друго, ама нейсе, за разума няма почва в Благоевград




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар