Кандидатите за народни представители от ППГЕРБ се срещнаха с представители на земеделието в Дупница

01 май 2013 11:40   8 коментара   14882 прочита


Кандидатите за народни представители от ППГЕРБ Емил Гущеров, Радослава Чеканска и Калин Гелев от Сапарева баня се срещнаха с представители на земеделието от региона в Дупница. Емил Гущеров, който е втори в листата, откри срещата и даде думата на дамата в листата Радослава Чеканска. Тя припомни на присъстващите успехите на правителството на ППГЕРБ в сферата на образованието. Увеличеното заплащане на учителите с 20 %. За последните 4 години броят на отпадналите деца от училище е намален почти наполовина от 8 820 на 4 761.

Реализирахме проектите „ Успех” и „ Ученически практики”, благодарение на които младите хора, трупат първоначален професионален опит и получават 300 лева месечно под формата на стипендия. Разработването на оперативна програма за насърчаване на науката, научните иновации и образованието. Обновяване на поне още 1 150 детски градини и училища., са част от приоритетите на ППГЕРБ. 11.5 милиарда лева са отделени в социалния сектор. За първи път държавата дава възможност на общините да правят социална политика. Над 120 000 лица работят в общините и в частния бизнес по мерки на Министерството на труда и социалната политика.

Назначени са и 18 500 лични асистенти, които се грижат за 35 000 нуждаещи се. В страната вече има над 1 800 приемни семейства, над 50 общини имат изградени общностни центрове за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години. Разкрити са допълнителни 1 800 места в детските градини. Приемане на нови закони за предучилищното и училищното и за висшето образование, са част от приоритетите на ППГЕРБ в сферата на образованието. Тази среща я правим, за да може всеки един от вас да си каже проблемите, ние да ги чуем. И в началото на юни, след като бъде съставено новото правителство, да направим среща с директорите на дирекции, за да може да решим вашите проблеми, бе категоричен Гущеров. Той акцентира върху приоритетите на ППГЕРБ в сферата на земеделието.

Равнопоставена подкрепа на българските земеделци и продължаване с увеличаване на селскостопанските субсидии. Подкрепа на младите фермери и малките производители в планинските и не облагодетелствани райони със средства от Европейския съюз и държавния бюджет. Продължаване на политиките за целенасоченото подпомагане на традиционните български производства -овощарство, зеленчукопроизводство и животновъдство. Приемане на нов Закон за опазване на селскостопанското имущество. Осигуряване на качествени и безопасни храни за българския потребители,каза още Гущеров . Кандидатът за народен представител от Сапарева баня Калин Гелев, също взе думата. По време на управлението на правителството на ППГЕРБ са отчетени положителни резултати за развитието на селското стопанство.

Вследствие на тези реформи основните икономически показатели за аграрния сектор селско, горско и рибно стопанство през този период бележат постоянен ръст. Брутната добавена стойност от аграрния сектор е от 2.84 милиарда лева през 2009 година. Ежегодно нараства и в края на 2012 година надминава 4.3 милиарда лева. Развитието на инфраструктурата в България е също много важно. Тя е важна за хората , които се занимават със земеделие. Колкото повече са добри пътищата, толкова по-лесно вие ще стигнете до вашето село. Емил Гущеров акцентира върху успехите на община Дупница. Община Дупница е втория град в България по спечелени европроекти.

Отношение по въпросите за земеделието взеха и присъстващите на срещата. Имаше предложения в следващото правителство да има зам.-министър, който да отговаря само за рибарство и аквакултури. Хората, които се занимават с животновъдство, поставиха въпроса с изкупната цена на млякото.Те се оплакаха, че кравето мляко го изкупуват на нищожни цени, а сиренето се продава най-евтиното от 6-7 лева. ”Трябва всички животновъди, зърнопроизводители, пчелари, въобще всички от този сектор да се обединим. Какво пише отгоре на Народното събрание „Съединението прави силата”.,бяха категорични присъстващите. Емил Гущеров, през цялото време записваше проблемите на хората и обеща, че ще направи всичко възможно за тяхното разрешаване през следващия мандат .

Н.Иванова


Още за: новини   ГЕРБ   Дупница   Още от: Политика

Принтирай статия
8 коментара
01 Май 2013 13:35 | вм
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Цветанов ще настоява всичко да бъде по реда на закона, а не по реда, който той въведе: да обявява "престъпниците" от трибуната на парламента, например. Или с видео-клипове по телевизията. И т. н. Дали ще спи спокойно довечера или ще си мисли като вр. и. д. градски прокурор Роман Василев може да му довтаса на 13-и май с група "качулки" и да му крещи "Като всеки престъпник - на колене! "


01 Май 2013 13:39 | гербер
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Браво Гущеров! Мълчанието е злато, брат! Мълчиш си и само слушкаш.
Но къде е твоят цигански брат земеделецът Кацо? Той да не би окончателно да се е атказал от земеделието, отдавайки се на рекет?


01 Май 2013 14:29 | Бай Благой
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Какви са тия лекета, загрижени за земеделието? Таз между тях ли е прототипа на Надуваемата Кукла? Това среща с производители ли е - или с Прекупвачи и консуматори. Както виждам, на първия ред-най-заинтересованите -СПЯТ/Стойчо Чушкаро и Иван Кьосев/, а на другите-им е в другия"крачол". Отивайте си с Добро ГЕРБерасти... Видяхме ви... кой, от кой по-Алчен и по-Корумпиран... Престъпници!!!


01 Май 2013 16:16 | Протестиращ
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Хахаха .... смешни, смешни, смешни. Как ли ви се смее Пламен Галев сега като ви гледа цирковете. Седнал Стойчо Чушкаро /на Круме баща му/ и гълта ли гълта живи жаби.


01 Май 2013 17:04 | дупничанин
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Само Гушеров от Яхиново не е застрашен от подслушване.
Колкото и да го слушат, нищо няма да чуят, защото той никога нищо не казва.


02 Май 2013 13:25 | общинар
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Циганите, Гущеров, циганите!
Само циганите ще те спасят, мутро мълчалива. Хващай цар Кацо с неговите френски капитали и започвай да пазаруваш.


02 Май 2013 14:43 | воден дух
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Една и съща клакьорска агитка -родата на МАСТИКАТА (чушкаро и щерка му) и сестрата на вертууууу. Боже, какви жалки смешковци! От тея всички на снимката едва ли повече от 10% са виждали мотика, но знаят как да боряват със средствата от програмите за земеделие. То и затова земеделието ни е на такъв хал!!!!


02 Май 2013 17:39 | киро
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Скрий се някъде Гущеров, ти срам нямаш!
Скрий се в будка за билети или бариерна будка и не се показвай повече пред хората.
Ти си оциганен, вмирисан!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар