Цветан Цветанов: Кметовете дадоха висока оценка на сътрудничеството и диалога между изпълнителната и местната власт през нашия мандат

12 април 2013 17:06   22 коментара   10941 прочита


Зам. -председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата в Първи Многомандатен избирателен район Цветан Цветанов, заедно с областния координатор за Благоевградска област и втора в листата Даниела Савеклиева, както и кандидатът за депутат от Петрич Митко Захов започнаха предизборната кампания в Благоевградска област. Цветан Цветанов проведе работна среща с общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Петрич и предизборния щаб. Обсъжданите теми бяха свързани с организирането и провеждането на предизборната кампания, както и най-значимите проблеми, съществуващи в общината и начините за тяхното решаване.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна и с кмета на Петрич инж. Вельо Илиев като бяха коментирани теми, свързани с възможностите на общината за кандидатстване по европейските проекти. По време на срещата бе отчетен и фактът, че като министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е изпълнил и поет от него ангажимент към Петрич. Става въпрос за имот на Гранична полиция, който през 2012 година е върнат на общината като собственост. Имотът се намира в центъра на Петрич и сега предстои да се кандидатства по европроекти, за да се превърне мястото му в парк. Цветан Цветанов, Даниела Савеклиева и Митко Захов проведоха среща и с работещите и ръководството на фирма „Белла Стил’, по време на която бяха обсъдени възможностите за развитие на малкия и средния бизнес чрез кандидатстване по програмите за конкурентноспосбност и енергийна ефективност. ”За участие в изборите тази година са регистрирани 71 партии, докато през 2005 и 2009 година те бяха 21-24. От всички политически субекти в парламента ще влязат 4-5. Представете си какво огромно желание за влизане във властта има в момента, колко неизпълними обещания ще се чуят”, каза още председателят на Националния предизборен щаб.

Цветан Цветанов продължи днес обиколката си в Пиринско заедно Даниела Савеклиева и кандидатът за депутат от Петрич Митко Захов и се срещнаха с общинските структури на партията в Сандански, Струмяни и Симитли, както и с кметовете на трите общини.

В Сандански бе уточнена програма за посещения на Цветан Цветанов със симпатизанти от курортния град, както и срещи в останалите населени места от общината. Отчетена бе и дейността на правителството през управленския мандат. Цветан Цветанов очерта и основните акценти от предизборната програма.

Зам. председателят на партията подчерта, че правителството на ГЕРБ е платило 9 милиарда лева повече за пенсии и е осигурило в бюджета още 600 милиона лева за увеличението от 1-ви април. Ръст в доходите според Цветанов трябва да се търси в развитието на икономиката, на земеделието и животновъдството и особено на туризма в Благоевградска област. Според него тласък на развитието на този отрасъл ще даде строителството на автомагистрала „Струма”.

С кмета на Сандански Андон Тотев бе коментирана дейността на учреденото регионално сдружение „Струма” и бе подчертана неговата важна роля при усвояването на средства от европейските програми в следващия програмен период.

В Струмяни по време на срещата с местната структура бе обсъдена предизборната кампания. Цветанов подчерта, че ГЕРБ ще води позитивна кампания, а не кампания на популизма или компроматите. „ Ще се разяснява свършеното и възможностите за развитието на страната. Ние ще сме лице в лице с хората”, каза още Цветанов.

С кмета на Струмяни Емил Илиев бяха коментирани перспективите и възможностите за развитие на общината чрез максимално използване на европейските програми през новия програмен период.

На работното посещение в Симитли с Даниела Савеклиева и кмета на Благоевград Атанас Камбитов местната организация и с кмета на общината Апостол Апостолов отново бе коментирана темата за участието на региона по поречието на река Струма с общи проекти.

”Кметовете дадоха висока оценка на сътрудничеството и диалога между изпълнителната и местната власт през нашия мандат”, коментира след срещите Цветанов. Той заяви, че опитът, който са натрупали общинските администрации, подготовката и участието в европейските програми, ще спомогнат за превръщането на Струмския регион в истински европейски регион в България.

По време на Тройната коалиция усвоените средства са били в размер едва на 1% за период от две години и половина, при управлението на ГЕРБ усвояването е в размер на 38%.

22 коментара
12 Април 2013 19:03 | IUJJ
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

ТАЗИ САВЕКЛИЕВА С ПИЖАМА ЛИ Е, ТОЛКОВА ПАРИ ВЗЕМА, ДА ВЗЕМАТ ШИВАЧКИТЕ ДА И УШИЯТ ЕДНО САКО БЕЗПЛАТНО, ПОЧВА СЕ ОТ ШИВАЧКИТЕ КОТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ПОЧИВЕН ДЕН И ПОЧИВКА, ХОРА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЛЪЖИ, НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ОБЕЩАНИЯТА ОТ ТЕЗИ ФИГУРИ НА СНИМКАТА, ТЕЗИ УСМИВКИ СА ПОДИГРАВКА ЗА САМИТЕ ВАС, ТЕ НЕ ПОНАСЯТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА БЕЗ СРЕДСТВА, ПРОСТО ИМ ТРЯБВА ПОДКРЕПА ЗА ДА ВИ ИЗПОЛЗВАТ И ДА ВИ ИЗПЛЮЯТ ПО ВЪЗМОЖНО НАЙ ГАДНИЯ НАЧИН, ЩЕ СИ СПОМНЯТЕ ДЪЛГО ЗА ТЕЗИ ДУМИ


12 Април 2013 21:03 | за г-н Цветанов !
Оценка:
11
 (
15
 гласа)


браво г-н Цветанов
Пътят към Роженския манастир пропадна - крадеше-там се отрошиха сумати народни пари - това е сега резултата ! Доньо крадеше, г-н БАХАНА си траеше .
браво г-н Цветанов
С кмета на Сандански Андон Тотев бе коментирана дейността на учреденото регионално сдружение „Струма” и бе подчертана неговата важна роля при усвояването на средства от европейските програми в следващия програмен период.


12 Април 2013 21:36 | !!!
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Община Кресна вече не съществува на политическата карта на България, Петрич, Сандански Струмяни и Симитли .Честито на всички избиратели от най-корумпираната Община в държавата !!


12 Април 2013 22:03 | бар колелото
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Как да съществува на политическата карта Кресна, след като ина хора като Белята им дойде мерак да управляват! Няма и никога не е имало (по поречието на Струма) по-долен, корумпиран, лъжлив, двуличен, мазно-хлъзгав, псевдо-пишман -политик от ГОШО-БЕЛЯТА!!!! Не може през целия си живот да правиш БЕЛИ, БЕЛЯ, НЕ МОЖЕ!
Заради такива като БЕЛЯТА, в чужбина ни сочат с пръст, заради такива алчни политици, бяхме обявени за най-корумпираната страна в Европа! Жалко, че заради такива клиентелисти, комунистите възкръстват и имат повод да говорят! БЕЛЯ, МАХАЙ СЕ! Ти и подлогите ти, отвърщават хората от ПП ГЕРБ! БЕЛЯ-НЕ!


12 Април 2013 22:13 | ДОКТОРА
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

УБИЕЦА ЦВЕТАНОВ БЕЗ ГРАМ СВЯН ОБИКАЛЯ, КАТО ГЛУХА ОКРЪГА И СИ МИСЛИ, ЧЕ ТУК ЖИВЕЯТ ХОРА ПО ПРОСТИ ОТ РОДНОТО МУ СЕЛО ШУМА, ГОДЕЧКО И ЩЕ МУ СЛУШАТ БРЪЩОЛЕВЕНИЦИТЕ МУ !!! НАРОДЕ НЕ СЛУШАЙТЕ ТОЗИ УБИЕЦ И КРАДЕЦ, А МУ ДАЙТЕ ДА НАПИШЕ ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ОТ ДВЕ ДУМИ И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ ДЕВЕТ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ, ТОЗИ НЕГРАМОТНИК Е СРАМ НЕ САМО ЗА ГЕРБ, А И ЗА САМИЯ НЕГО !!!АКО НЯКОИ ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ НЕГРАМОТЕН БОКЛУК, СЪС СИГУРНОСТ Е ЛУД ИЛИ МАЗОХИСТ!!!! НАРОДЕ ДА ПРОГОНИМ СЛУГАТА УБИЕЦ НА БУДА И ДА Е ПОСЛЕДНОТО МУ МЯСТО -ПИРИНСКО- ПРЕДИ ДА ГО АРЕСТУВАТ И ДА ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ !!


12 Април 2013 22:26 | за г-н Цветанов !
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

цел град знае кой изреза гората министъра не знае - срам ! -
Корнелия Нинова: Не приемам, че сечта при с. Поленица е била "незабелязана"
Министър Найденов: Готови сме да подпомогнем собствениците да възстановят гората, ако те го желаят.
Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов информира Парламента, че държавата е готова да помогне на собствениците на изсечената край село Поленица 12-16 декара 45-годишна гора от черен бор да бъде възстановена.
Найденов каза това в рамките на парламентарния контрол в отговор на питане, внесено от Корнелия Нинова, депутат от Парламентарна група на Коалиция за България.
Министърът съобщи, че е извършена спешна проверка, при която е установено, че сечта е извършена от неизвестни лица, а имотът попада в зелената зона на град Сандански и НАТУРА-2000.
"Тезата Ви, че сечта е останала незабелязана, за мен е неприемлива. Радвам се, че е подаден сигнал до прокуратурата. Ще има ли наказани? "
резултата от проверката ! !!!!!къде е !


12 Април 2013 22:27 | привърженици на ПП ГЕРБ
Оценка:
3
 (
7
 гласа)


Факсимиле от писмото на Г. Мицев
Публикация на Г. Мицев и привърженици на ПП ГЕРБ от с. Поленица

До главния редактор на вестник “Струма”

Копие до областния управител К. Хаджигаев

Уважаеми жители и гласоподаватели на ПП ГЕРБ от с. Поленица, община Сандански,

Силно съм обезпокоен от извършващите се престъпни и демонстративни действия спрямо боровата гора, намираща се в близост до село Поленица /между с. Поленица и гр. Сандански/. Ежедневно аз и съселяните ми сме свидетели на поголовна сеч на боров дървен материал, който се пренася привечер през с. Поленица.


12 Април 2013 22:28 | привърженици на ПП ГЕРБ
Оценка:
0
 (
6
 гласа)


Участниците в това престъпно деяние са Стоян Борисов Спасов от с. Поленица и неговите племенници Георги Атанасов Лазаров и Борис Атанасов Лазаров. Подбудител и съучастник им е оперативно интересният Благой Златков от гр. Сандански. Тези лица гласно демонстрират моралната си подкрепа от кмета на с. Поленица Георги Бакалов и кмета на община Сандански Андон Тотев.

Горепосочените лица демонстративно изсякоха и изнесоха стотици кубици дървен материал от иглолистната гора без никакъв подбор и разрешителни. Видимо на 200 метра северозападно от с. Поленица им огромно изсечено било.


12 Април 2013 22:29 | привърженици на ПП ГЕРБ
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)



Към момента от РУГ - Сандански не са взели отношение по въпроса. Тъй като горепосочените действия са престъпления по смисъла на Наказателен кодекс на РБ, то е очевидно бездействието на Районна прокуратура, гр. Сандански и РУП - Сандански. Затова се обръщаме към Вас с апел да се информира обществеността на областно ниво и да се предприемат действия в най-кратък срок от съответните институции. Надяваме се нашият сигнал да бъде отразен с нужното внимание.

С уважение: Георги Иванов Мицев, с. Поленица, община Сандански, подкрепен от привърженици на ПП ГЕРБ


12 Април 2013 22:31 | това са подстрекателите
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Андон Тотев и арх. Васка Терзиева !!!
няма има ПУП ! има ПУП !!
сечта в гората над града е инициирана от това предписание - защо прокуратурата спи защо ???
Отмяна на предписание за изработване на ПУП - ПРЗ за "Жилищно строителство"

Отнася се за поземлен имот № 316006, попадащ в териториалния обхват на ДГС “Сандански” в местността “Страната”
02 Oct 2012
З А П О В Е Д № УТИП - 165
гр. Сандански, 26. 09. 2012 година




12 Април 2013 23:23 | Falkon
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Аз гласувам за ГЕРБ. Само те инвестираха в развитие на болници, спортни зали и съоружения, пътища и инфраструктура


12 Април 2013 23:53 | гхйн
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

досега не се сетихте за народа а когато трчбва да ви избираме идвате барзо да ни се умилквате боклуци


12 Април 2013 23:54 | стоян
Оценка:
-9
 (
17
 гласа)

Политиката на ГЕРБ е много адекватна. харесвам ги и пак ще гласувам за тях, както аз, така и моите приятели и роднини. ГЕРБ получават подкрепата и ан българите, които са извън страната, както и на Европа!


13 Април 2013 07:30 | мнение !
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Цецо обикаля Кметовете -така наречените феодали - Петрич, Сандански ..да да окажат натиск върху подчинените им структури -зависими и мачкани, смачкани хора да гласуват за ГЕРБ! хора бдете ! не гласувайте за ГЕРБ ! и си обяснете защо тия Кметове при тия явни кражби никой не ги бара и нема да ги бара ако ГЕРБ се върне у властта ! гадно е но е така !


браво г-н Цветанов
Пътят към Роженския манастир пропадна - крадеше-там се отрошиха сумати народни пари - това е сега резултата ! Доньо крадеше, г-н БАХАНА си траеше .
браво г-н Цветанов
С кмета на Сандански Андон Тотев бе коментирана дейността на учреденото регионално сдружение „Струма” и бе подчертана неговата важна роля при усвояването на средства от европейските програми в следващия програмен период.

БРАВО ! прикриване на стари кражби и създаване на условия за нови ! срещу гласуване за ГЕРБ! които не е съгласен с мен да пише у сайта !


13 Април 2013 07:47 | !
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

След днешния (12. 04. 2013 г.) водевил с неприетата оставка на прокурор Роман Василев, крехката ми надежда, че в лицето на Сотир Цацаров ще имаме главен прокурор, се пречупи окончателно.
Това, което се случи е позор не само за прокуратурата, но и за цялата професионална гилдия, скромна част от която съм и аз.
Трудно повярвахме на новината, че още на 10. 06. 2012 г. в 22 ч. 41 мин. след разговор с ЦЦ и ББ, собственикът на вестник „Труд” Огнян Донев споделя с главния редактор Светлана Джамджиева :
[10. 6. 12 22:41:52] Ogi: главният прокурор, новия, щял да е този съдия от Пловдив …
Да припомня: към тази дата дори Висшият съдебен съвет още не беше избран!
Преглътнахме унижението за гилдията, че според същите записи ББ обещава закрила от наказателно преследване чрез привикване и лично инструктиране на прокурори.
Но когато видях, че:
- Сотир Цацаров обяви за правилно прекратена незапочналата проверка срещу Бойко Борисов за закрилата на Първановото протеже Мишо Бирата.


13 Април 2013 07:48 | !
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Сотир Цацаров допусна журналистът Митов да бъде заплашван и разпитван в прокуратурата заради публикувани разсекретени документи, уличаващи прокурор в престъпление и съдия в нарушение;
- Роман Василев - любимецът на Цветан Цветанов е извършил длъжностно документно престъпление, мотивирайки искане за ползване на СРС с несъществуваща информация за Пловдивска връзка;
- Че в разписаното от Сотир Цацаров разрешение за използване на СРС, няма посочен телефонен номер, който трябва да бъде подслушван и така оставя на ЦЦ и Роман Василев свобода да слуша чрез това разрешително вас, мен, патриарха и папата;

Се убедих, че в България пак няма Главен прокурор. Неговата работа вършат умопомрачени от властта пожарникар и учител по физическо.
Затова го призовавам да подаде оставка.


13 Април 2013 10:45 | младеж
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

ГЕРБ е единствената партия, която прави нещо за народа. Те успяха да да докажат, че с воля могат да се случват нещата в България


13 Април 2013 10:46 | фенка
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Браво, гласувах и ще гласувам за ГЕРБ! Най-после започнаха и промени в културните институти на Благоевград. Стига вече с тия ояли се и некадърни директори, които постави Паскалев на тези постове. Там трябва да има хора, които имат култура, имат желание за работа, да бъдат добри мениджери, които да работят по проекти. Те трябва да правят продукции, които са съобразени с времето и с вкусовете на публиката. А..... и най - вече добре е да има 4 годишна мандатност, защото който си е кадърен и след като му свърши мандата пак ще се кандидатира и пак може да спечели директорския пост. Успех на изборите ГЕРБ! Надеждата ни е във Вас!


13 Април 2013 11:30 | гласувал за герп
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

как бе гербаси не ви омръзна да хвалите тая измекярска крадлива партия обслужваша старите генералски кръгове на ДС, СИК, ТИМ .гроп ни разказа играта на бизнес на работа на потребление закопани с 100 години на зад .... и до писателите не гроп 2-3 пишете ваште хвалби но 12-ти се бъдете изринати от историята на БЪЛГАРИЯ за винаги


13 Април 2013 11:32 | нямам думи
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Боико Методиев Борисов беше изгонен с камани като некъдурник заедно с правителството си .... на конференцията им само си благодарят и за какво че продалвиха прехода на разрухата, а идваки с тендеция да спрят прехода, се други са им виновни сиктър


14 Април 2013 15:32 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

браво !
Цветан Цветанов: Кметовете дадоха висока оценка на сътрудничеството и диалога между изпълнителната и местната власт през нашия мандат !
за Санданчани
За всички злоупотреби и закононарушения от местната администрация (в т. ч. и за безобразията с корекцията на реката в парка) сезирайте незабавно представителството на Европейската комисия в България, с изпращане на имейл на електронния й адрес:
COMM-REP-SOF@ec. europa. eu
Направете го, а не стойте със скръстени ръце!


14 Април 2013 18:16 | САШО
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ТОЗИ УРОД Е С ГЛАВА НА ВРАБЧЕ, А НОСЪТ МУ Е КАТО СВИНСКА ЗУРЛА !!!! ТАКЪВ ВАМПИР НЕ МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ ДАРИ И ГОСПОД!!! БОЖЕ, БОЖЕ, КАК САМО НИ ПРЕДУПРЕЖДАВАШ ДА БЯГАМЕ ОТ ТАЗИ ОТВРАТИТЕЛЕН КВАЗИМОДО !!!ОТ КИЛОМЕТРИ ЛЪХА ОТ ТОЗИ УБИЕЦ НЕЧИСТОПЛЪТНОСТ И СМРАД !!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар