Благоевградският кмет Р. Томов с "шамар" срещу АС-Благоевград: Трима съдии мислят по-добре от един, не смятам ,че съм нарушил закона, ако има избори ще се кандидатирам пак

24 януари 2020 11:20   94 коментара   46617 прочита


Наследих община в тежко финансово състояние и дисциплина, вкарвам "Франкофоли" в прокуратурата,заяви Томов ! Думите му провокираха отговора на АТАНАС КАМБИТОВ - ВИЖТЕ КАКВО МУ КАЗА ЕКСКМЕТЪТ...

Не мисля, че ще има предсрочни избори, аз съм предприел мерки по излизане от фирмата, но ако има ще се кандидатирам пак, за да оправдая доверието на 18 хиляди "чисти" гласове, така започна интервю на градоначалника на Благоевград Румен Томов в предаването Тази сутрин по БТВ.

Томов интерпретира "законодателят " по свой начин, направи юридически анализ на нарушението си, с което предизвика изумление у адвокати и юристи, които наистина познават закона и които са повече от категорични, че местният кмет е нарушил разпоредбите на чл. 41 от ЗМСМА, незаличавайки се като търговец в търговския регистър.

Авторитетен съдия и професионалист като Димитър Узунов от АС -Благоевград безапелационно потвърди нарушението и излезе с решение ,,указващо предсрочно прекратяване правомощията на кмета.. " Трима съдии мислят по-добре от един, недвусмислено заяви кметът, по повод решението на "този " съд, визирайки Административен съд -Благоевград. Томов изрази надежда, че. във ВАС, трима съдии, ще "ИЗМИСЛЯТ " нещо различно от това да спазят закона и неговите разпоредби. В изявлението си градоначалникът за пореден път се оправда за действията си по управление на областния град с предшественика си Атанас Камбитов, който му донесе тези "главоболия", разкривайки нарушението му.

Кметът заяви още, че не е реваншист и на негово място не бил постъпил така. И тук изниква въпросът - как се наричат действията на Румен Томов и екипa му, свързани с ежедневните уволнения на хора от времето на Камбитов?! Масовата чистка в общинска администрация на утвърдени специалисти, на хора без нарушения в дисциплината, това какво е?! Да не би да е акт на добронамереност нежно погалване и милосърдие?

Не се ли сблъскват тук думи и дела? Защо непрекъснато, три месеца, действията на Атанас Камбитов са обект на всякакво обсъждане и поредица от пресконференции,, в който нямаше новини за свършена работа, а само оправдания и коментари около "лошото финансово състояние"?! Друго от общината като свършена работа до момента не можем да отчетем.

И днес, в предаването, кметът Томов отново повтори познатите до болка оправдания: Наследих тежко финансово състояние, лоша финансова дисциплина на предшественика ми, каза Томов и заяви, че внасят документите около фестивала Франкофоли в прокуратурата. Съобщи за милиони финансови санкции по проекти. Въпреки тежкото състояние на общината обаче Румен Томов не се отказва и заяви, че отново ще се кандидатира за кмет, ако има избори..

Лошо е в общината, ама хората си го искат и той е длъжен заради хората да се мъчи в тези тежки финансови условия, това бяха субтитрите на изявлението му. Изявявата на Румен Томов провокира бившия кмет Атанас Камбитов, който три месеца "продължи пътя си " и не коментираше нищо около управлението на общината, да му отговори подобаващо:

ЕТО КАКВО КАЗА АТАНАС КАМБИТОВ:

За 8 години не съм си позволил да коментирам моите предшественици, досега не съм коментирал и моя наследник. Днес гледах интервюто му по една от националните телевизии и съм потресен от това, което видях. Видях посредственост, смешни оправдания, откровени лъжи и крещяща некомпетентност. Този човек не разбира какво говори, не знае какво прави и как да го направи. Оттук нататък ще се случи следното:

1. ВАС ще потвърди решението на АС – Благоевград и ще има нови избори. Единствено и само заради грешката на кмета – много, много елементарна, присъща за кмет на село.

2. Сигурно ще има сериозни корекции по проектите по Оперативните програми, но не защото не са направени както трябва, а защото в момента нищо не се прави. Явно не знаят как, а има крайни срокове. Пример е подлезът при „Грамада“, който не се строи. Грамаждани няма да имат подлез, а Общината подлежи на санкции. Има ред и други примери. Ще припомня само, че ние реализирахме десетки проекти за близо 300 млн. лева и никога не сме имали подобни проблеми.

3. Нещо, което упорито се избягва като тема – ще има криза с боклука и проблеми с проектите с депото. Тук сътвориха такъв батак, който много скоро ще лъсне.

4. За да бъде „Франкофоли“ в София, заслугата е изцяло на новия екип.

5. Колкото до глупостите за лоша финансова дисциплина, има десетки одити от Сметната палата. Между другото това е институцията, която проверява и оценява, и Община Благоевград винаги е била за пример с много високи оценки.

6. Сигналите за „Франкофоли“- преди да пуснете поредния балон, с цел отклоняване вниманието на гражданите е хубаво да знаете, че досега имаше дестина такива сигнали. И фестивалът е проверен от всички възможни институции. Това е поредният балон, който ще се спука, за пример - решението на КПКОНПИ от вчера. Така че дерзайте, само че това няма да върне фестивала! Накрая, БЛАГОЕВГРАД СТЯГАЙТЕ СЕ ЗА ИЗБОРИ ! 

Този път направете разумен, информиран и отговорен избор. Изберете човек, който знае, може и ще работи за Благоевград с поглед напред. БОГ ДА ПАЗИ БЛАГОЕВГРАД !  

Вчера КПКОHПИ излезе с решение ОНЕВИНЯВАЩО кметa Камбитов по лъжи ,тиржирани в предизборната кампания, очаквайте подробности по това решение.

П. Попов

94 коментара
24 Януари 2020 11:29 | Шумантов
Оценка:
-6
 (
50
 гласа)

Тоя па, какви 18000 гласове имаш бе посерко, добре че фалшифицирахме протоколи


24 Януари 2020 11:32 | Ина
Оценка:
-1
 (
51
 гласа)

Томов - пълно падение.


24 Януари 2020 11:33 | Hei
Оценка:
5
 (
41
 гласа)

Кой ки те избере бе лиолио, вече немаш шанс


24 Януари 2020 11:40 | 1
Оценка:
6
 (
40
 гласа)

Томов, не ставай смешен и не прави юридически анализи на решението на Административния съд, то ще бъде потвърдено от ВАС, просто такава е съдебната практика по сходни казуси. По отношение на заявката ти, че ще се кандидатираш пак, се чудя дали благоевградчани ще гласуват да управлява настоящето и бъдещето им и това на техните деца човек, който не е в състояние да се погрижи и реши собствените си, при това елементарни ангажименти, вменени му от закона. Още повече че на следващите избори ще се явят две нови сериозни кандидатури и схемата на Паскалев ще се пробие.
Такова ще е развитието, колкото и да не се харесва на някои хора, част от които, скрити зад кулисите.


24 Януари 2020 11:44 | Keks
Оценка:
3
 (
33
 гласа)

Кокала не се пуска, требе да се краде, с и общината има пари, да не лъжат


24 Януари 2020 11:46 | до Томов
Оценка:
10
 (
36
 гласа)

Абе айде махай се, бе, посмешище такова!


24 Януари 2020 11:49 | Donio
Оценка:
7
 (
29
 гласа)

Тоя колко грешки направи през това кратко време, представям си ако стои още, ще станем едно Село


24 Януари 2020 11:51 | боби
Оценка:
11
 (
35
 гласа)

Кмете ти не решаваш проблемите, а съсипваш това което другите са направили. На протекции във ВАС от твоята партия ли разчиташ. За това състояние са виновни твоите адвокати не го ли разбра.


24 Януари 2020 11:51 | айде
Оценка:
15
 (
35
 гласа)

Смени си пиенето, смени хората, дето те консултират, изгони, всички дето са те полазили- Попвасилев, Василиси, лиси, Стойнева, Паскалев, Пролет, есен, зима, Кривачка, Гебова и тн. н. и се огледай. Тия те набутаха в калта, от където излизането е само нови избори. И не говори глупости по национални телевизии. Излагаш се и ставаш смешен!


24 Януари 2020 11:53 | Смешки
Оценка:
10
 (
36
 гласа)

Това, което Томов казва са пълни смешки, пълни фантасмагории. Прави грешка, след грешка, грешка след грешка. Тия не знаят какво правят, не са наясно с нищо. Томов да престане да дрънка за тежкото състояние на общината. Стана ясно, че не е вярно това. Изпусна Франкофоли, а ще прави френски фестивал... Боже мой! По-голяма тъпотия не бях чувал. Какви фестивали, какви 5 лева, бе Томоооооов, Томов. Дано хората да се информират, а да не вярват на популистки изказвания!!!


24 Януари 2020 11:54 | колега
Оценка:
14
 (
30
 гласа)

Провокиран съм от сутрешното изявление на Кмета Томов, и реших по-рано от 100-те дни да изразя становището си по случващото се в града ни. От града съм, тук съм израсъл, тук живеят децата ми и ме боли от случващото се. Кмете Томов, разбирам желанието Ви да продължите да кметувате и не Ви упреквам, но ако не сте осъзнали за това врече, че Вие просто спечелихте поради наказателният вот на нас, гражданите, забравете за кметуване. Ако сте мъжкар, просто след решението, /нищо че не е във Ваша полза/ тропнете по масата около която са се събрали ваште ортаци и им откажете, до приключване на тази сага, да не Ви притесняват с назначения и промени. Ако те са добронамерени би трябвало да Ви послушат и подкрепят. На всички ни е ясно че в предизборна кампания се поемат и ангажименти, но хайде поспрете се. Който сте уволнили, уволнили, който сте назначили и назначили, но Вие оставате в този град, имате бизнес тук. Камбитов се махна от града, но Вие ако сте решили д


24 Януари 2020 11:55 | Не
Оценка:
13
 (
29
 гласа)

Важното е, че градевката Мириета се нагълта с пари и се праи на шефка в общината, Аз не искам такива да ме управляват... а Вие?


24 Януари 2020 11:56 | колега
Оценка:
11
 (
25
 гласа)

ДА ОСТАНЕТЕ В ГРАДА НИ, СЕ СПРЕТЕ И ПРЕМИСЛЕТЕ КАКВО СТОРИХТЕ ЗА ТЕЗИ БЛИЗО 100 ДНИ И ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ... ………….


24 Януари 2020 12:07 | леле
Оценка:
11
 (
27
 гласа)

Томов, ти май хич не знаеш какво говориш. Абе, засрами се, бе! Питай, прочети, консултирай се, като не знаеш. Градоначалник се пишеш. Срамота!


24 Януари 2020 12:09 | мими
Оценка:
2
 (
34
 гласа)

Стига си говорил за Камбитов . Той прие протестния вот и си отиде достойно. Покажете вие какво може да направите за този град. Тези европроекти имат срокове зад тях стоят финанси, иска се работа, а не оправдания утре, друг ви е виновен и то се знае кой - Камбитов.


24 Януари 2020 12:17 | Тери
Оценка:
-11
 (
39
 гласа)

Бойко, върни Камбитов. Благоевград осъзна грешката си


24 Януари 2020 12:31 | ����
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

до Тери
Не всички имай предвид.


24 Януари 2020 12:33 | Благоевград
Оценка:
7
 (
37
 гласа)

БОКЛУЦИ ГРОБАДЖИИСКИ не плюйте и ревете бе БОКЛУЦИ, СМЕШНИЦИ, ще излезем пак да гласуваме срешу ваас.


24 Януари 2020 12:34 | Благоевград
Оценка:
3
 (
29
 гласа)

БОКЛУЦИ ГРОБАДЖИИСКИ не плюйте и ревете бе БОКЛУЦИ, СМЕШНИЦИ, ще излезем пак да гласуваме срешу ваас.


24 Януари 2020 12:36 | Не
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

И какво като гладувате пак за Томов, ще цъфнете, кмет който напира да е кмет на града, въпреки грешките си, иска да КРаде


24 Януари 2020 12:36 | Не
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

И какво като гласувате пак за Томов, ще цъфнете, кмет който напира да е кмет на града, въпреки грешките си, иска да КРаде


24 Януари 2020 12:42 | Питам
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

Щом Томов не е спазил елеметарни изисквания на Закона, как очаквате да упавлева адекватно?


24 Януари 2020 12:48 | до Камбитов
Оценка:
21
 (
43
 гласа)

Камбитов, с какъв морал си позволяваш да коментираш нарушението на Томов. Та нали и ти беше за една седмица управител на, Стар" 2015. Освен това си злоупотребил с парите на данъкоплатците. Не случайно те наричат Неделчо. Допускахме и се оказа вярно, че си харчил парите ни не по целесъобразност. Назначенията ти бяха изцяло партийни, и сега в общината работят герберите, които работеха за теб и не само. Никаква прозрачност нямаше в ръководената от теб общинска администрация. Европейските проекти не бяха добре защитени от твоите хора и затова всички са верифицирани по причина, че при обществените поръчки са нарушени правилата на ЗОП и сега данъкоплатците ще платят освен всичко това и огромните адвокатски хонорари. Мога да изброявам още и още, но няма смисъл. Ти си минало за благоевградчани и ако имаш достойнство дължиш обяснения на въпроса къде са парите и с колко забогатя?


24 Януари 2020 12:55 | Коксал Баба
Оценка:
21
 (
35
 гласа)

Тъкмо реших, че това ще е първата безпристрастна статия на в. Струма и още на трети ред - бум. Не трябва ли една медия да е безпристраснта, да отразява събитията и фактите без интерпретации и разсъждения? Много очевадно е как взимате страната на Камбитов и освен ако не сте платена медия не разбирам защо?
Гледах Томов по бтв и усещам, че се задават трудни дни за хора от предишното управление, защото когато влезе прокуратурата става сериозно. Аз не виждам Томов да е направил някакви кардинални грешки, уволнил една шепа лежачи - много важно, малко даже уволни, трябва повече!
Относно цитата: "с което предизвика изумление у адвокати и юристи, които наистина познават закона и които са повече от категорични, че местният кмет е нарушил разпоредбите" искам да попитам кои са тези адвокати, моля за имената им? Вие лично ли ги интервюирахте. До сега не сте излезли с интервю на някой мастит адвокат да коментира. Този на ОИК за мен не е авторитета, който да коментира. Познавам го отдавна!


24 Януари 2020 12:59 | Коксал Баба
Оценка:
10
 (
26
 гласа)

Относно анализа ви за реваншизма - чак масови уволнения? Този на принтера и няколко дупедавци и лежащи са прашинка. Трябва наистина да са масови уволненията, една стара българска поговорка казва "нов бардак със стари к**ви не се прави"
За мен тежкото финансово състояние не е оправдание, то е факт, който никой не може да оспори.
А отговора на Камбитов, мисля че вие сте си го написали без въобще той да има нещо общо!


24 Януари 2020 13:00 | 123
Оценка:
23
 (
37
 гласа)

Камбитов не е желателно да се връща в града, защото ще бъде линчуван. Всичко много прилича на поведението на Илиян Попов.


24 Януари 2020 13:09 | Гражданин
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Браво Кмете мачкай


24 Януари 2020 13:23 | admin
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

До баба или там какъв си - Отговорът на Камбитов е публикуван във фейсбука му. Такава ви е всичката информация, с която се правите на мъдреци . Лъжи, простотии и заблуда. Не ставайте смешни, а се научете да боравите с факти и достоверна информация.


24 Януари 2020 13:28 | Зрител
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Хаха, пак тези снимки. Шопов усмихнат, а Томов е лошият, хахаха...


24 Януари 2020 13:29 | Коксал Баба
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Охо май разчовърках раната :D :D :D, след такъв коментар от admin на медията всичко става ясно. Какъв кеф!


24 Януари 2020 13:31 | До icon
Оценка:
14
 (
26
 гласа)

А бе оставете ги да пишат, целият град разбра, че са платени. Колкото повече излизат с тия глупост, толкова повече настройват града срещу Насо и Герб. Нали щракаха и преди изборите. Какво, ние сме крепостни селяни и не виждаме до къде докараха града?!? Нека драска.


24 Януари 2020 13:34 | Джумаец
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Бриндо и Мариетка нещо се изнервиха, че техните жалки сайтчета никой не ги чете, много ги е страх, че Камбитов ще се върне и ще ги попилее, ноооо идва видов ден


24 Януари 2020 13:37 | Зъкова
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Селянката от Баня пак се е разписала, приятелката на боклуците Мариетка и Бриндо, марш на Баня


24 Януари 2020 13:39 | лилова
Оценка:
-10
 (
30
 гласа)

Камбитов е най-добрия кмет, дори и зарята му беше с вкус, а този гном Томов е долен, прост и злобен, явно любовницата му Ирина Жерева не го задоволява


24 Януари 2020 13:40 | Ицо
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Струма не можете да прежалите вашия Неделчо ей, а и парички вече няма от общината за наша сметка/на гражданите/. Жалки невестулки ГЕРБави...


24 Януари 2020 13:42 | Справедливост
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

Ей смешните от ГЕРБ, ама пуснете го тоя кокъл. Оглозкан е много и още искате да го лижете. Лизачи бездарни.


24 Януари 2020 13:46 | Струмка!
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Няма проблем, че сте изтрили коментара, важното е, че сте го прочели преди това! Той бе за вас!


24 Януари 2020 13:50 | лилова
Оценка:
-4
 (
28
 гласа)

по-добре Неделчо, отколкото Некадърчо


24 Януари 2020 13:58 | Сашо
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

И моя изтриха, Шопова е откачила.


24 Януари 2020 13:59 | До лилова
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

Чакай бре “лилова” Неделчо в какво беше кадърен???? Аааа да, под крилото на Боко и Цецко да прибере колкото се може повече!!! С парите коѝто открадна може един малък град да се построи!


24 Януари 2020 14:11 | Нинова
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

Каквото и да говорите струма ком. си свършиха рабонана .Благоевград намрази. Румен Томов. Другари., стегайте се за избори, време. няма, търсете кандидат, че. с тоя се издънихме..


24 Януари 2020 14:12 | Факт
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

За съжаление


24 Януари 2020 14:14 | Реален
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

ТОМОВ СКРИЙ СЕ .НИКОГА ПОВЕЧЕ. НЯМА ДА СПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИ. НЕ. СИ ЗА ТАМ МОМЧЕ ВАРУСНИ ДОСТОЙНО ВИДЕ СЕ


24 Януари 2020 14:38 | Важно
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Този път и аз ще гласувам... за Томов


24 Януари 2020 14:41 | Веско
Оценка:
0
 (
26
 гласа)

Всички ще гласуват за Томов, то е ясно.


24 Януари 2020 14:53 | Кекс
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Хората не го обичат вече Томов, колкото и да ви Боли


24 Януари 2020 14:53 | ��������
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Никакъв шанс никакъв томов случайно бе избран и той си знае .втоли. път викога


24 Януари 2020 14:54 | Кекс
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

То, че няма да е Насо, нема да е, ама и Томов нема да е


24 Януари 2020 15:01 | Не
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Аз па нема да гласувам за Томов, насерете се


24 Януари 2020 15:02 | Оставка на кмета!
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Как така "смятам, че не съм нарушил закона" ?! Този идиот ли е или прекалено нагъл?! НЕЛЕГИТИМЕН СИ, томов! ОСТАВКА!


24 Януари 2020 15:17 | Зрител
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Хаха, пак тези снимки. Шопов усмихнат, а Томов е лошият, хахаха...


24 Януари 2020 15:19 | Teri
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

Томов, Благоевград не те припознава за кмет. Ходи си! Не те искаме


24 Януари 2020 15:27 | Тери
Оценка:
-15
 (
23
 гласа)

Бойко, върни Камбитов. Благоевград осъзна грешката си


24 Януари 2020 15:30 | Койчо
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Аз съм от тези почитатели на ГЕРБ, които гласуваха за Томов за да изчезне Камбитов.
При нови избори, кмет ще бъде отново от ГЕРБ в Благоевград.
Никога повече камбитовци, самозабравили се, надменни и фалшиви хора.


24 Януари 2020 15:44 | Паола
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Камбитов пак в десетката удари,
червените усещат успехите му кат* шамари,
от злоба и безсилие преливат,
върхът им е целта - на дъното отиват.
Той е пич, а те помия хвърлят,
постъпва мъжки, а те с лъжи и клюки само мърлят,
Няма как да го настигнат,
Нивото му те никога не ще да стигнат…


24 Януари 2020 15:44 | Паола
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Камбитов пак в десетката удари,
червените усещат успехите му кат* шамари,
от злоба и безсилие преливат,
върхът им е целта - на дъното отиват.
***
Той е пич, а те помия хвърлят,
постъпва мъжки, а те с лъжи и клюки само мърлят,
Няма как да го настигнат,
Нивото му те никога не ще да стигнат…


24 Януари 2020 15:53 | Шумантов
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Парола, обичам те


24 Януари 2020 15:54 | Туфи
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

ТОМОВ ВЪН, не ставаш за нищо.


24 Януари 2020 15:59 | Томчета и Румчета
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

Смешното ви кметче ще се кандидатира пак, защото ония над него ще му счупят краченцата, а те още при встъпването му в длъжност се разтрепериха... Затова и се пропи. Видя се как не може нито да говори, нито да мисли. Все тая ми е за ГЕРБ, ама вие сте от смешни, по-смешни, които си мислите, че тоя втори път ще стане кмет. Посмешище и позор!! А щом толкова искате да ви управляват КОМУНИСТИ, намерете си друг град. Вашите идеалковци и три месеца не можаха да издържат. А щом ви е най-удобно да мрънкате по Насо, мрънкайте.. боли го фара за вас. Видя се, че не заслужавате нищо хубаво. Айде със здраве и не ревете много като Томов го плювнат на следващите избори!!


24 Януари 2020 16:07 | Тошо
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Каквото и да си пишем, всички виждаме, че от Томов нищо не става! Чета как са щели некви дрисльовци, че ще изметат мен и много като мен! Давайте, хлебаркии! Безсрамници, не разбрахте, че Томов е аут, а Камбитов не ви е виновен за глупостта на селянин, който си избрахте! Време е да разберете, че вие бяхте дотук!


24 Януари 2020 16:12 | Станислав
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

Гледах сегашния кмет сутринта, в сутрешен блок по една от телевизиите! Хора, този не знае къде се намира! Тежък, инфантилен случай! На конкретни въпроси отговаря напълно неадекватно, нямащо нищо общо с въпросите, които му се задават! Позоррр! Сраммм!


24 Януари 2020 16:16 | Чърчил
Оценка:
10
 (
32
 гласа)

В тази статия и в коментарите виждам, че благоевградчани са останали с грешното впечатление, че Томов не е направил нищо за града и още повече, че го е съсипал. Истината е, че ако очаквате промяна и развитие в града първо трябва кметът (който и да е) да се справи със структурите на г-н Камбитов, които са отмъкнали доста пари от бюджета. Разбира се, че първата стъпка ще е премахване на "Франкофоли" - едно прекалено скъпо и глупаво събитие, при положение, че няма работни места (и не не ми спорете, че тридневен фестивал отваря работни места и прави бизнес на хотелиерите). Може би за обикновения гражданин е трудно да разбере, че липсват инвестиции в града и си мисли, че добър кмет е този, който инвестира в заря и във фестивали, но това е популизъм. Относно "техническата" грешка на Томов - и да грешката очевидно е техническа, аз все пак вярвам във закона и се надявам да видим справедливо и честно съдебно дело, независимо от окончателното решение.


24 Януари 2020 16:30 | До паола
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Шопова ще ти се пръсне силикон.


24 Януари 2020 16:35 | Петър
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Наско Падешкия селчо и тия неграмотни уруспии, около него. Стига трихте коментарите бе. Колко арехеично и нелепо изглеждате с това поведение. Света се развива, търпи динамика, а Наско крадеца и селчовците около него едно си знаят


24 Януари 2020 16:36 | колега
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

каква техническа грешка, какви 5 лева. Техническа грешка ли е, че в определения от закона срок не си подал съответните документи до 3 институции, то да беше пропуснато 1 а те - 3... Това че Темида е с превръзка на очите, не значи че е сляпа за нарушенията на Закона..... стига с това оправдание-техническа грешка..


24 Януари 2020 16:36 | колега
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

каква техническа грешка, какви 5 лева. Техническа грешка ли е, че в определения от закона срок не си подал съответните документи до 3 институции, то да беше пропуснато 1 а те - 3... Това че Темида е с превръзка на очите, не значи че е сляпа за нарушенията на Закона..... стига с това оправдание-техническа грешка..


24 Януари 2020 16:42 | Чърчил
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Защо трябва толко видно да покажеш реваншистката си натура? Прочете ли коментара ми? Казвам точно това, че ако съдът установи грешка, то последствията трябва да бъдат поети от Томов. Няма никакво оправдание.


24 Януари 2020 16:57 | ���������
Оценка:
6
 (
26
 гласа)

КАМБИТООВ, НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ! ОПРОПАСТИ ГРАДА И ГО ПРОДАДЕ. и ФРАНКОФОЛИ УМИШЛЕНО ИЗНЕСЕ, И С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ НАС ЩЕ ПЛАТИШ. дОЛЕН МИЗЕРНИК


24 Януари 2020 19:05 | 123
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Томов, ти добре ли си? Пак си щял да се кандидатира. А бе, бай Ганьо, не разбрали, че за три месеца не ставаш за нищо. Кандидатирай се де, от коя партия обаче? БСП тоя път няма да те подкрепят, каквито и наколенки да правиш на Милев и Шумантов. Целият град ти се смее.


24 Януари 2020 19:17 | Смях
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Томов да ти припомня как Бай Ганьо прави избори. Ти така стана кмет:
“Хубава работа! Защо съм Ганю Балкански, ако няма да зная и този занаят. Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара! Само дай ми околийския с жандармите и ми дай 1000-2000 лева. Да ти събера аз тебе, приятелю мой, ония ми ти синковци от кол, от въже, тъй 40-50 прангаджии и да ги наредя в две-три кръчми по краищата, да им подложа по ведро на глава, па да им извикам: "Ха бакалъм! Да живее България! "


24 Януари 2020 20:37 | Шумантов
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Значи за мен не говорете, томов си тъпак, какво да го правим, оставете ме на работа, моля ви сееиеее


24 Януари 2020 20:40 | Сашо
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

По чакайте имайте търпение още мъничко като дойде Слави на власт ще си ебете майката всички


24 Януари 2020 20:57 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

За кметО няма закони, съдиите ИЗМИСЛЯТ съдебните решения, той не иска “главоболия”, просто допуснал някаква грешка. Е може ли да плещиш такива глупости в национален ефир? Верно е, че и други “видни съграждани” като Златка и тризначките са излагали Благоевград в ефир, ама тоя изби рибата.


24 Януари 2020 21:18 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

КметО иска да си пие, ще му развалят рахатлъка някакви съдебни решения. Друго си е да размаха пръст по телевизията, да тропне с крак “Я ме оставете, аз съм над закона. Какъв е тоя съд, какви са тия решения, аз съм кметО. Наздраве другари!!! ”.


24 Януари 2020 21:45 | Бойко
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Гледах го по БТВ! Научил се е да говори като политик. Ама май за друго не става. Не си призна грешката и затова няма да има и прошка.


24 Януари 2020 23:03 | гражданин
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Подкрепям Чърчил. Стига с тия истерии и обиди към кмета. При следващи избори пак ще го изберем. А вие дето се "дерете" и сипете обиди към Румен Томов, кажете се? Кои сте? Вие е сте една шепа злобари. Кмета е прав не е нарушил закона. Всички ние знаем какво става в съдилищата в България. ДА НЕ БИ ДА ИСКАТЕ АЛБИНА ЗА КМЕТ... ………………….


24 Януари 2020 23:13 | Потъвате
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

По-добре Албина до стане кмет, некадърница от БСП и разни мутреси


25 Януари 2020 07:10 | До Чърчил
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Съдът не установява ГРЕШКА, а незаконосъобразни действия, в случая извършени от Томов. Иначе си прав, нищо не е направил за Благоевград, освен да ни излага- примери много: докато се кълне да спазва Конституцията и законите на страната, стои с чантичка на рамо; на следваща сесия си облизва телефона; после следва коледнотО елха и т. н. Вчера с изявлението, че съдиите ИЗМИСЛЯТ съдебните решения удари дъното, като човек. Да правиш такива изявления в публичното пространство е недопустимо. Срам ме е, че този е кмет на Благоевград.


25 Януари 2020 09:39 | Най добрия подарък
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Нацько, мушкай педесетака в бомбето и изклати една мазна ръченица! И после..... рейсо за Падеш! Бърдоква повече няма да те сгледа за кмет!


25 Януари 2020 09:47 | ������
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

БСП показа нагледно колко качествени кадри кадри членуват в нея. При казуса Томов най нагло показват как нарушават законите. Явно в Благоевград избирателя се манипулира. Селски град.


25 Януари 2020 09:48 | ������
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

БСП показа нагледно колко качествени кадри кадри членуват в нея. При казуса Томов най нагло показват как нарушават законите. Явно в Благоевград избирателя се манипулира. Селски град.


25 Януари 2020 12:07 | Ico
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

И са какво се оказа? Толко врява за франкофоли и накрая се оказа, че Неделчо и Хихи Палавата са го преместили в София. Жалка картинка сте, ами да дойде Паскалев и да извади тръбите за газификация та?!? Едно е да загубиш, но никой предишен кмет не е работил срещу града си. Затова никога повече няма да дойде кмет от Герб. Дори да има избори ще изгубят катастрофално. Да плаща общината за снимка по 18 000лв е престъпление. Това са нашите данъци. Но поне да имаха доблест да застанат и да кажат, че те местят фестивала, а не да се крият зад платени медии


25 Януари 2020 12:09 | благоевградчанка
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Струма, защо не отразите новината от вчерашната пресконференция, когато стана ясно, че се отменят още два фестивала. Или може би не сте били поканени. Там бяха само гъзолизците на Томов. Нека да питаме кметицата с името във фейса Васи Пав, защо умишлено се съсипват събития, които са с традиция в Благоевград. Защо ще има нов театрален фестивал? Какво става с досегашния? Не е ли проведена среща с организаторите. Има ли среща с организаторите на Блус-джаз фестивала? Какво ви накара да подмените тези събития? Или и там ще скалъпите версии, че има източване на пари? Отговорете, нали сте за честно и прозрачно управление... Кмете? Васи Пав?


25 Януари 2020 12:16 | до Ico
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Ицка, само на теб ли не ти стана ясно, че никой нормален няма да работи с вашто кметче и пияндурският му екип? Само ти ли разбра, че с такива малоумни хора, дето нищо не разбират, никой няма да се занимава. дано има нови избори, за да види Томов с неговите "чисти 18 000 гласа" че ще се срине тоя червен балон. И предизборните му назначения, с които обижда хората, ще му изиграят лоша шега. Французите избраха и за радост не избраха Томчо и екипчето му. Благоевград се прощава с Франкофоли, с БГ Радио, Блус и джаз, Тарарабумбия и Талантино. Добре дошли фолклорни ритми, селски джаз и чики рики инициативи


25 Януари 2020 13:40 | Паола
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Камбитов трън ви е в очите,
А властта остава във мечтите,
Я, по-добре се примирете,
Раните си оближете!
*
Камбитов си е кмет мечта,
Кмет на всички времена.
Вие пак сте шеста глуха,
На кой не му изнася да го ...


25 Януари 2020 16:09 | Свободата е хубаво нещо !
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

През минджата ми е за франкофоли :)))


25 Януари 2020 16:59 | Бай шиле
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Абе, май благоевградчани нещо са на хапчета! Вие улави ли сте бре! За смех на цела България станахте с тоя лумпен, който прилича на обикновен овчар! Па и кмет сте го направили! Комунист требва да го ударите и на снимка да го видите, вие кмет го правите, ха ха хааааа


25 Януари 2020 18:11 | Коко04
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Бай Шиле, да ти кажа по-крадлив и тъп селянин от Насо, с това бритонче, не съм виждал. Да знаеш!


25 Януари 2020 18:35 | До Коко04
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тъп и див селянин, с начално образование си ти, Коко! Пише се бретон! А крадлив явно си пак ти! Нещастен лумпен и дегенерат!


26 Януари 2020 13:27 | ������
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ИЦО, всички кметове до сега в Благоевград са работили повече за свои облаги и за определени личности, близки до тях.


26 Януари 2020 13:27 | ������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ИЦО, всички кметове до сега в Благоевград са работили повече за свои облаги и за определени личности, близки до тях.


26 Януари 2020 13:28 | !!!!!!!!!!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ИЦО, всички кметове до сега в Благоевград са работили повече за свои облаги и за определени личности, близки до тях.


26 Януари 2020 18:21 | ��
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Единият се подписал вместо брат си. Съдът се произнесе след година и половина. Често виждан в компанията на Иво кучката. С много странно бретонче . В общината се влиза на работа само с връзки даже и за чистачки. Другият подведен от адвоката си. Решение на съда след. месец. Какво може да сътвори още не знаем, но Василиса направи непростими гафове. Бог да пази Благоевград, които се преврърна в майка за придошлите връзкари и мащеха за други.


17 Февруари 2020 16:25 | Кмета
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какъв кмет може да е той при положение, че елементарен закон не е спазил?
Да идва пак Камбита, че дори и комунягите да срита!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар