Новините на югозападна България
Бърза пица с яйца  
   РегистрацияЗабравена парола

Започна подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране на две улици в Петрич за 500 хил. лв.


9 ноември 2018 13:52  5 коментара   8568 прочитаВ Петрич стартира подмяна на водопровода и цялостно асфалтиране на две изключително проблемни улици. Това са „Яне Сандански” и ул. „Пейо Яворов” в южния град. Те ще бъдат направени по проект, спечелен от общината, стойността на който е в размер на 1 607 893, 80лв. за подмяна на остарелите водопроводни тръби на девет улици в града.

Проектът е разделен на три етапа и вече е факт започването на етап първи. Той възлиза на сумата от 500 лв. и включва подмяна на остарелите водопроводни тръби по двете критични улици - ул. „Яне Сандански” и ул. „Пейо Яворов”, както и цялостно полагане на нова асфалтова настилка на същите улици.

Спечеленото външно финансиране е третото след решението от миналата година Петрич да стане част от Асоциацията по ВиК в област Благоевград. Фирма изпълнител е „Растер юг” ООД. През 2019г. ще бъдат направени следващите етапи, в който предстои на 7 улици да бъде подменен водопровода и асфалтирането. Днес на ул. "Пейо Яворов" бе управителят на "ВиК- Петрич Ивайло Христов, който сподели, че за дружеството това е едно облекчение, тъй като водопровода на тези улици е остарял.

"През последната година на ул. Пейо Яворов" имаме 4 аварии, а общо са 12 такива в предишни години. За жителите на общината трябва да бъде ясно, че въпреки направените инвестиции цената на водата няма да претърпи промени през 2019г." - посочи той.

Още за: Петрич  подмяна  водопровод Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


5 коментара

9 ноември 2018 15:25 | Живущ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Машала Кмете, машала Христов.


10 ноември 2018 08:50 | Гошоскочилошо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Как пък точно улицата на христов е най-проблемната да живей бедния и заспал народ за да го скубят още


11 ноември 2018 00:08 | Мирчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пфу, нещастни комплексирани същества, турени на ръководни длъжности. Как този малчо Христов реши, че неговата улица е най-приоритетна в целия град??? Уви, поредният синекурец, без срам и хоризонти, който ще бъде запомнен само в задния двор на родната му къща и от комшиите му.


11 ноември 2018 08:20 | Вельо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ей, моите хора не могат да заспят от завист и злоба. Гледам Мирчо е писал след полунощ, толкоз го е яд, че на общината им се получава. Аз нямам спомен да съм осигурил финансиране извън официалното, което е за всички общини. Гледам сега - пазара, ремонта на болницата, миналогодишни и тазгодишни водопроводи в Петрич, това е финансиране осигурено от кмета от Министерския съвет, а не по програма. А като му добавим проектите по програми - е наистина има за какво да беснеят моите приятелчета. И колкото да се мъчим да ги оплюваме, хората вече не ни слушат. Нормално е - асфалтирани и бетонирани улици в селата, подменени водопроводи в града, санирани блокове, ремонтирана болница, нов пазар, одобрени проекти за водопровод и улици в Първомай, почва се парка, ремонтират се училища, сложиха климатици в детските градини. И още, и още. А ние ще ги гледаме отстрани, ще злобеем и ще ги оплюваме. Само това можем. А някой помни ли "екопътеката", която направих аз до Хераклеята- 2 ленти бордюри 500000 лв


11 ноември 2018 19:57 | Цанев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Петрич е с бюджет над 30 000 000 лева на година! Бръчков е трета година кмет значи над 100 000 000 лева са минали през него, двете циментирани улици и климатиците у детските градини ли са толко??? Че друго каквото и да се е случили е наследство от проекти на предишния кмет! Бръчков само се възползва, показа как се краде, как се прават фалшиви ремонти на училищата в разгара на учебната година, изкарва се ламинат и се слага балатум в гимназията??? Това ли е стила на управление? 100 000 000 лева е управлявал и плачевен резултат! Раздаде ги на Заечки Живел и Гошо Динев. Ама така е довчера продаваше дамски превръзки от багажнико на служебната кола и отгодина знае че пак това го чака и затова гледа да закаче некой друг лев!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.