Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол  
   –егистрац舫абравена парола

«ам.-министърът на икономиката јлександър ћанолев се срещна с ученици от 11-и клас в специалност »кономика и мениджмънт


18 юни 2018 14:30  7 коментара   7907 прочитаЌад€вам се да останете и да се реализирате в страната ни, защото Ѕългари€ има нужда от млади, мотивирани, знаещи и можещи хора. — тези думи заместник-министърът на икономиката јлександър ћанолев се обърна към учениците от 11-и клас в специалност »кономика и мениджмънт в ѕ√»“ “ѕроф. д-р јсен «латаров“, гр. ѕетрич. ƒискуси€та се организира по повод ƒен€ на икономиста и е традиционна за училището, което се стреми да прави срещи на учениците с реализирани свои възпитаници.

ѕо време на дискуси€та зам.-министър ћанолев разказа на учениците за годините, в които той е учил в гимнази€та и за изборите, които е направил след завършването му. „ћожете да постигнете всичко, ако имате цел и не се отказвате докато € постигнете“, обърна се той към аудитори€та и акцентира как е заминал за ¬еликобритани€ без дори да знае езика, а се е върнал с диплома от един от най-престижните университети. „¬инаги ще има н€кой, който да оспори успехите ви и да ви каже, че те се дължат на външни фактори. Ќе обръщайте внимание на тези хора, защото само вие знаете как и какво сте постигнали в живота си“, допълни јлександър ћанолев.

“ой разказа на учениците и за работата си като заместник-министър. „ѕо време на последното ми работно посещение в Ћондон имах срещи в н€кои от водещите финансови институции в света –  орпораци€та на Ћондонското —ити, ≈вропейската банка за възстанов€ване и развитие, Ћондонската фондова борса. » на всички тези срещи имаше поне един българин, а това са институции, в които конкуренци€та е огромна“, подчерта зам.-министърът и пожела на учениците, ако изберат да продължат живота си в чужбина, да бъдат сред тези примери. „Ќо повече се над€вам да изберете да се реализирате в Ѕългари€, защото вие сте бъдещето и вие ще сте тези, които ще определ€т посоката, темпото и начинът да постигнем националните си цели“, каза още јлександър ћанолев.

¬ рамките на срещата се получи и оживена дискуси€ с учениците, като задаваха въпроси за икономическото развитие на регионите в Ѕългари€, проблемите пред бизнеса и конкурентостта на обучението. “е му демонстрираха и умени€та си по предприемачество и направиха две специализирани презентации, а зам.-министърът подчерта, че за начина, по който са подготвени могат да им завид€т редица български компании.

“ой поздрави учениците за успехите, които постигат на различни олимпиади и конкурси и получи специален подарък от т€х и ръководството – колаж със снимки от времето, когато е бил ученик в гимнази€та. ƒиректорът на училището инж. —ветла ƒанаилова бе приготвила и още един специален жест – копие от първата страница на личното му досие, което се съхран€ва в ѕ√»“ “ѕроф. д-р јсен «латаров“. јлександър ћанолев се срещна и с част от учителите, които са му преподавали и с класни€ му ръководител ≈лена ƒаскалова, старши учител по географи€ и икономика.

ќще за: јл. ћанолев  институции  ученици ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


7 коментара

18 юни 2018 15:16 | ѕлешивмишотплоски
ќценка:
9
 (
13
 гласа)

Ќека —ашо да издаде сборник "Ќаръчник на успеха" та на всички да ни стане €сно как се заминава за ¬еликобритани€ без да говориш език и се връщаш с диплом от престижен университет, та и ние да го приложим.


18 юни 2018 16:16 | ёё
ќценка:
8
 (
12
 гласа)

ха, ха, работно посещение в Ћондон, наръчника е -баща уше, малко гепине и сериозно навеждане, ј и вазелин и да си затвар€ш очите


18 юни 2018 16:21 | —ƒ
ќценка:
8
 (
10
 гласа)

питай те стари митничар-доносник, в него е наръчника, този на две магарета слама неможе да раздели, па и наръчник да напише


18 юни 2018 18:03 | nabludatel
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

ѕ√»“ Уѕроф. д-р јсен «латаровУ, гр. ѕетрич набира ученици, ћанолев се опитва да трупа попул€рност. »наче така и не стана €сна рол€та на училището за съответни€ политик. ¬същност такава н€ма да има и за насто€щите ученици.... просто реклама.


18 юни 2018 18:33 | за наблюдател
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

ћного сте вещ по отношение на приема, да не би да сте от конкурунтна елитна гимнази€?


18 юни 2018 21:22 | старогражданин
ќценка:
4
 (
8
 гласа)

—нимката е трепач. Ќагласена като горната стати€. “ъпоти€ до ши€ от средата на минали€ век.


19 юни 2018 10:01 | герб
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

“о€ още малко и ще си пов€рва...
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.