Вместо на тежка сватба кметското семейство Таирови събра 2000 души на погребението на 19-г. си син Неджеми

11 декември 2009 00:14   9 коментара   38997 прочита


Село Боголин сковано в непомнена мъка

Истинска трагедия бе вчерашното погребение на 19-годишния Неджеми Таиров-младши от село Боголин, община Сатовча, който загина в понеделник в пътен инцидент на Е-79 край пернишкото село Студена. Повече от 2000 души от община Сатовча и съседните Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен, приятели и роднини от Благоевград, София и страната се стекоха в Боголин и плакаха пред ковчега на загиналия нелепо младеж.

Целият отбор на ФК „Пирин” - Гоце Делчев пристигна да изкаже съболезнования и да подкрепят колегата си, брат на загиналия Фаик Таиров, в най-тежкия ден от живота му. Депутатите Алиосман Имамов, Муса Палев, областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин, бившият зам. областен управител Сюлейман Арунов, кметът на Сатовча Арбен Мименов и много селски кметове изказаха съболезнования на семейството и се включиха в километричната траурна процесия. Според мюсюлманската религия ковчегът с починалото момче бе изложен за траурната служба /Дуа/, отслужена от имами за поклонение от събралото се множество.

Неджеми бе погребан само от мъжете. Баща му Неджеми Таиров, кмет на с. Боголин, и майка му Айше с още пресните си рани от жестоката катастрофа бяха изписани предния ден от „Пирогов”, за да погребат детето си. Мъката и на двамата бе неописуема, държаха се благодарение на успокоителни лекарства, които приемаха по настояване на докторите. Близки на семейството коментираха, че от „Пирогов” настоявали майката да остане на легло поне още няколко дни, тъй като състоянието й не добро, но тя настояла да се прибире за погребението на сина си.

9 коментара
11 Декември 2009 05:07 | Петричанин
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Съболезнования на близките на момчето.Хиляди млади хора загинаха по пътищата на България,което е трагедия за близките.Знаят се причините,но Държавата и ние хората не искаме да ги отстраним.Няма по-тежко от това да загубиш дете.Дано Бог ни пази от такива трагедии.


11 Декември 2009 07:14 | Отец Хафарфорий от Сиско Системс
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

В една друга статия отнасяща случая се споменава за водача на Крайслера,който ударил колата на жертвите и пострадалите,че е бил жена и вътре е имало спътница.В статията още се споменава че се крият самоличността и на двете от полицията поради някакви съображения.Явно полицията знаят всичко.До кога господа управници,разглезените щерки и мамини синчета на някои богаташи ще продължават да купуват книжките си под масата и избиват невинни хора по пътищата.Моите съболезнования към близките и роднините на пострадалите и загиналите по този нелеп начин в който се укриват виновниците.Живота е като огъня на свещта която палим в църквата-духнеш ли го,угасва.Този път ще запаля 2 в памет на тези невинни хора,както винаги съм го правел за жертвите по пътищата.Дано и алах си ги вземе на някое хубаво място горе,дето няма лумпени и зомбита с каквито се навъди тази нещастна държавица наречена България. Р.И.П


11 Декември 2009 12:57 | опечален, подобно на Вас, Варна
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Семейство Таирови, кураж. Няма по тежка загуба! Скърбим всички, много боли! Не мога да пища, сълзите и мъката са ми в повече!


11 Декември 2009 15:42 | една майка от АБЛАНИЦА
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Поднасям най-искрените си съболезнования на близките на момчето!Загубата е много тежка.Всички ние скърбим за Неджеми!;(


11 Декември 2009 18:52 | майка от Разлог
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Съболезнования мили хора,
Много е тежка загубата на дете, сигурно е непосилна мъката, която Ви изпълва, но нека Неджеми почива в мир, а Вие да намерите покой и Бог да Ви даде сили да понесете това, което ви се случи!
Още веднъж приемете искрените ми съболезнования!


11 Декември 2009 22:17 | майка от гоце делчев
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

скапи родители загубата е много голяма най- искрени съболезнувания това е най-тежката съдба която може да сполети едни родители .Дано да можете да преодолеете тази ужасна мъка. КУРАЖ СКАПИ ХОРА


12 Декември 2009 18:27 | ruşen özcan
Оценка:
-12
 (
24
 гласа)

ALLAH RAHMET EYLESİN
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар