РегистрацияЗабравена парола

/Видео+Снимки/ Ужас! Така строят в Благоевград! Погром в ЮЗУ "Н. Рилски", вижте


6 февруари 2018 09:18  18 коментара   22180 прочитаТаван в сградата на Първи корпус на ЮЗУ "Н. Рилски" падна страховито завчера, силният вятър е причината за срутването, което по чудо завърши без човешки жертви. Станало е в неделя, когато в университета не е имало студенти. Гледката е потресаваща.

Най-страшното е, че срутването не е прецедент, за консорциума изпълнител на строителството, в който водеща е фирма "Вайс профил". Преди време станахме свидетели на страховито сгромолясване на таван, във време, в което имаше студенти. Мястото бе ремонтирано преди малко повече от 2 години от фирмата. Тогава въпросният консорциум направи изолацията на сградата.

2 години и всичко е на земята. Добре, че дават гаранция, че ще оправят поразиите си, но случващото се е повече от стряскащо. Минаваш покрай сградата и не знаеш кога ще ти се стовари нещо на главата.

Миналият път не разбрахме кой понесе отговорността за срутването на каменни плочи, които се разбиха в краката на студентите, днес отговорен е вятърът, които бушуваше в неделя.

Кой ще понесе отговорността за това, както е видно, некачествено строителство. Отново възниква въпросът?! Така ли строят днес, бързо, с евтини материали, неквалифицирани работници, които така си вършат работата. Добре е, че няма човешки жертви и пострадали, иначе със сигурност от фирмата изпълнител щяха да "повдигнат обвинение срещу --- Вятъра"! Май парите, които са им дали са отишли на вятъра?! Вижте....

Р. Андонов

Още за: ЮЗУ  срутване  таван Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


18 коментара

6 февруари 2018 09:32 | П
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Айде тичайте два дни ви чакаме !


6 февруари 2018 10:15 | изненадани ли сте?
Оценка:
29
 (
31
 гласа)

Така е, при избора на фирми изпълнители единственият критерии е да бъдат "наши" хора, за да "усвоим" средствата, пък качеството на работа отива на вятъра. Е, резултатите са на лице.


6 февруари 2018 10:42 | Иво Александров
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Мястото на цялата тази сган и на на стадиона, като в Китай!!!


6 февруари 2018 11:17 | Павлова
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Резил


6 февруари 2018 11:33 | Ку
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Югозападналия - с най-много публикации в Science ...


6 февруари 2018 11:47 | Колю Фичката - Рънъра
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Мила родна (позната) картинка за „качествени“ ремонти, резултат от пренасочване на парични потоци от материали и труд в джобовете на възложители и изпълнители! Единственият критерий при т. нар. "държавни поръчки" е "най-ниска цена", за качество никой не споменава! Важното е да останат пари за Урко (Юреков) и Куция дявол1 дето му дърпа юздите...


6 февруари 2018 12:18 | Пешо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Няма оправия с търтеите в бранша . После високото самочувствие за добре свършена работа - ювелирна кражба .,Затова един по един си отиват от пазара . Крадат от основния доставчик безцеремонно и се редят на опашка за пари по институциите . Е, кой ще ви обърне внимание, като сте се обезличили с тези кражби . Еднакви сте .Безсилие, некадърност и унифициран подход при задоволяване нуждите на "клиентите ". Произвеждате некачествен продукт с крадени материали ..... Дали се сещате какво казвам .....


6 февруари 2018 12:37 | Баба
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Фирмата която работи с ЮЗУ е приближена на ДПС. Още по времето на тройната коалиция, тя печели наред. Един от собствениците е турчин, брат на бивша зам. министърка на екологията по времето на НДСВ, БСП И ДПС. Доста цигани от Делиормана имат "заслуга"за "качествените" ремонти като цяло в ЮЗУ. А лобист от Университета, сега вече политик, се знае кой е.


6 февруари 2018 12:49 | Студент
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

АмЪн вече, червените ли са, те си взимат постоянно от някъде


6 февруари 2018 14:05 | Аман от барбита
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Щом не е потрупало някой пак добре. След този случай се предвижда намаляване на студентите в ЮЗУ с още 10-15%. Никой нормален човек няма да прати детето си там ... особенно след тази случка. Препоръчвам Нов Български в София ;


6 февруари 2018 16:07 | Рънъра
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Бай Ставри от Централния зандан в София отдавна е приготвил сапуна и чака да му пратят шефовете на ЮЗУ-то, ама ще дойде Видов ден. Бог забавя, на не забравя, тупани!


6 февруари 2018 16:09 | Академикът
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Студент написа:Препоръчвам Нов Български

И там са същите мошеници, гледат само парата, а не знания и тапията е без покритие!


6 февруари 2018 16:22 | Боко тиквата
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Урдьо с "Динат строй" е изпълнителя на тавана. Вайс профил им го даде. Но защо не споменавате падналата му топлоизолация или Договора с Юруков, който подписаха за 4 години, за подръжка на СМР? Сайта опреличава нещата и скрива мръсника.


6 февруари 2018 19:39 | !!!
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Др. Урдев заедно с Васил Миладинов, другият "известен" бизнесмен и Мноооого известни ятаци на Кмето Насо в Общинският съвет са изпълнителите или по точно крадците на тези парички, с които си купиха новите мерцедеси. И тава е от години, но за тях няма прокуратура и икономическа полиция....


6 февруари 2018 21:49 |
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Е е ама крепат Кмета..


7 февруари 2018 14:07 | Гражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Урдьо ще платя да те гръмнат! Синът ти е идиот, а ти ще се усмихваш пак но като инвалит!!!


8 февруари 2018 04:03 | Аман
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До Академикът

Не съм казал, че обучават по-добре или се влиза/завършва по-трудно :) Сградите обаче са чисто нови, платени от фамилия Сорос и няма кабриолетни тавани.
Учебните програми у нас отдавна са *cough* баластра *cough* с цел да не усвоим кой знае какво,... но това си е лично мое мнение.


9 февруари 2018 13:21 | Дойран
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Университета за нищо не става. Взимат парите на студентите, а те са дошли да пият и да купонясват. Срам и позор за тоя дето го завърши това нещо наречено "учебно заведение". Дипломата от ЮЗУ най-много да се смеят на нея и освен за палене на печката зимата като няма с какво друго да се запали за друго не става.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.