/Видео/ Очи в очи с представителя на „Емирейтс Уелт“ Ива Уорън! За бъдещето на един от символите на Благоевград! Каузата "Пирин" и големия футбол

16 юли 2019 15:22   28 коментара   22253 прочита


Днес пристигат новите екипи на ОФК „Пирин“, излизат на терена в събота с новото лого срещу ФК „Сливнишки герой“, а утре, екипът на ОФК „Пирин“ заедно с фенове ще даде личен пример с облагородяване на зоната около стадиона

Денят на новия спонсор на „Пирин“- „Емирейтс Уелт“ в лицето на Ива Уорън започва от стадион „Христо Ботев“. Намираме я на терена, докато оглежда и обсъждат с екипа какви подобрения да бъдат направени. С изключителна любезност г-жа Уорън обяснява и на репортера на Struma.com.

„Предстои седалките да бъдат подменени и подобрена визията на стадиона. Скамейките ще се ремонтират, ще се поставят знамена на клуба, на феновете, знамето на България… Боядисваме оградата… А утре, след 14:00 часа предстои всички ние да излезем и да почистим пред стадиона, да облагородим пространството около входа, да боядисаме оградите….

Очакваме всеки един, който иска да ни подкрепи да заповяда, всички фенове… защото промяната зависи първо от личния ни пример“, споделя Ива Уорън. След това, тя ни кани да поговорим на по- тихо място, тъй като продължава косенето на тревните площи и поддържането на терена.

Вече сме в конферентната зала, за да не бъдем прекъсвани, а фонът на нашия разговор са част от купите и отличията на ОФК „Пирин“ през годините, което допълнителни стимулира основната тема - бъдещето на клуба. Започваме с въпрос, който вълнува много наши читатели, които все още не знаят „Коя е Ива Уорън?„…

Родена съм в Благоевград, завършила съм НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, випуск 99, след завършването си, реших, че ще е по-добре за мен като човек и развитие, да продължа образованието си във Великобритания и от 2000 до 2013г. живеех в Лондон, след 2013г. започнах да предприемам по-чести пътувания до България, да имам възможност отново да се върна тук и да развия потенциала и опита, който съм натрупала във Великобритания, на местно ниво. Работя за компания, която е във финансовия сектор и представлявам инвестиционния посредник „Емирейтс Уелт“.

В компанията съм повече от 8 години. Имаме офис в Благоевград, няколко офиса в София, с един чудесен екип. Омъжена съм, съпругът ми е роден в Лондон. Привърженик на футбола и на спорта, както аз самата и нашата идея е да направим нещо различно и да подкрепим един отбор, който е наш, на всички фенове, на града и най- важното- нещата да могат да се случват в България, а не в някоя друга страна“, сподели Ива Уорън. Ето как продължи разговорът ни с г-жа Ива Уорън

Struma.com - Как избрахте Благоевград, Пирин“, можехте да изберете всеки един отбор в България?

Ива Уорън: Да, имам предвид, аз пред целия ми живот в чужбина и този в България, винаги съм смятала, че за всеки един човек има перспектива в страната ни. България е моята родина, Благоевград е моят роден град и когато имаше възможност за инвестиция, изобщо не съм се замисля, че тя може да бъде на друго място. Според мен е важно повече хора, които живеят в чужбина, натрупали опит млади хора, да се завърнат в България и да опитат да осъществят мечтите си с натрупания капитал, не само финансов и човешки, и ако успеем да постигнем това, ще е чудесно.

В Европа и света има толкова много хора, които са успели, но по една или друга причина са решили, че това не е тяхното място, аз искам да ги окуража да говорят с работодателите си, които са чуждестранни компании, да видят проектите, на които им се дава възможност да бъдат правени, да опитат да ги реализират в България. Ние имаме чудесна база за развитие, трябва ни само кураж и смелост, защото ако го направим, нещата ще се променят.

Struma.com - Това ли се получи при вас с компанията, в която работите?

Ива Уорън: Да, разговарях със собствениците на компанията за първи път проектът беше предоставен на Борда на директорите преди 3 години. Отне доста време от моя страна да натрупам необходимите знания, капитал относно бизнес плана, човешки ресурси и възможността това да се случи, защото, когато ние предприемем проект за развитие, инвестираме, върху този проект се работи дълго време, за да може да се постигнат необходимите финансови ресурси, той да бъде успешен.

Бизнес планът, който сме входирали в Община Благоевград е за 10 години, а това означава, че ние сме осигурили необходимата инвестиция този план да бъде реален. Имаме необходимото финансиране и подкрепа това нещо да се случи в следващите 10 години. За да може да натрупаш такъв капитал и да постигнеш такъв проект, изисква много време, затова разговорите започнаха преди години и сега вече сме готови да поемем тази стъпка. Без стабилен бизнес план, е невъзможно един проект да бъде постижим.

Struma.com: Какво включва бизнес планът?

Ива Уорън: Това е развитието на Детско- юношеската школа, придобиването на мажоритарен дял, за да можем да улесним разходите на Община Благоевград и да гарантираме от наша страна необходимото развитие на клуба. Имаме пълната подкрепа на Общината и кмета Камбитов досега. Сигурна съм, че ако някой дойде и направи нещо, което да работи, то подкрепата със сигурност идва.

Struma.com - Започнахте първи стъпки по изпълнението на плана? Какво следва?

Ива Уорън: Следва стабилизирането на клуба, но ще отнеме време да се случи, новата селекция с нов треньор, от който сме изключително доволни- г-н Тренчев в момента върши доста трудна работа, защото през миналата година, нещата бяха доста трудни за ОФК „Пирин“. Сега вече имаме доста солидна база, върху която можем да градим отбор, финансова стабилност на клуба. Започнали сме промени по стадион „Христо Ботев“.

Тези промени ще бъдат видни още на първия мач от сезон 2019-2020. Започнахме с развитието и подобряването на детско- юношеската школа, допълнително. Винаги сме мислили, че ОФК „Пирин“ и Благоевград са място, на което новата технология може да бъде част от нашето ежедневие. Имаме проект с нови наши партньори във връзка с пропусквателния режим, надяваме се да развием този проект. Той ще бъде свързан с годишните карти, това е нова стъпка в иновационен проект с положителни резултати за феновете и клуба.

Struma.com - Какво предстои пред детско- юношеския отбор на ОФК „Пирин“?

Ива Уорън: Искаме да осигурим на децата добра екипировка. Тя ще бъде същата като на мъжкия отбор. Децата са нашето бъдеще. Имаме идеи за партньорства с международни футболни школи от Великобритания, Италия, Испания. Имаме идеи за развитие на уорк шопи, семинари образователни, структурирането на школата в добър работещ вариант за клуба и родителите, защото ако се грижим правилно за децата, те ще са тези, от които ще зависи нашето бъдеще. Да разработим на международни стандарти това, което имаме в момента.

Struma.com - Днес е последният срок за гласуване на новото лого на клуба. Колко предложения получихте. Как дойде идеята?

Ива Уорън: Идеята беше да започнем с ново начало, макар че има толкова много история, част от клуба, това е, за да бъде по-лесно за работа като клуб. От страна на бизнес отношенията, все пак имаме желание да партнираме с отбори, които са международни, голяма част от тях европейски, когато ние слагаме една пречка, която беше свързана със старото лого, комуникацията става трудна.

Ние трябва да бъдем клуб, с който се работи лесно, с който се партнира лесно, за да можем да достигнем необходимата финансова подкрепа. Това беше причината за промяната. Трябваше да докажем, че сме клуб, който има желанието да се развива в положителна насока, без страх.

Получихме над 140 лога- различни цветово, детайли. Искахме да запазим орелът като наш символ, годината,, футболна топка и вече цветовата гама. Имахме 5- членно жури извън клуба, които са специалисти- маркетинг, художник, технически изпълнител, който да ни каже какви биха били трудностите с определени емблеми. Изключително благодарни сме на всички участници и журито. Бяха селектирани 4 емблеми и финалният час за гласуването е до 22:00 часа днес.

Struma.com - Срещате ли подкрепа? Лесно ли се работи в Благоевград?

Ива Уорън: Срещаме подкрепа, да. Срещаме такава и от най-важните хора. Винаги ще има част от обществото, което ще бъде мнително, което аз разбирам, защото „Пирин „ е емблема и хората са преживели много. Знам, че ситуацията в момента не им се вярва, струва им се нереална. Искам да се обърна към всички - ще отнеме време да се повярва, че развитието на клуба е възможно и е с една съвсем безкористна цел от наша страна.

Ние като бизнес искаме да имаме възвращаемост, но в бизнес плана е заложена след петата година, т. е първите три години ще работим само и единствено по стабилизиране на клуба. На обществото в Благоевград, искам да споделя, че знам, че е трудно, но вашата подкрепа ни е нужда, за да успеем. Без вашата подкрепа, да се обединим в една идея, би било трудно за всеки един инвеститор.

Struma.com - Как се справяте със скептични нагласи?

Ива Уорън: Думите понякога нямат значение. Действията ще покажат! Когато човек, види, че се действа, че има развитие в това, което правим, мисля, че това би било едно добро начало за обществеността да ни подкрепи. Винаги ще има хора, които няма да са доволни, но когато мнението е конструктивно, готови сме да го приемем.

Ива Уорън изрази своята надежда за обединение на хората в името на отбора. „Няма нищо по- хубаво от това, Благоевград да има футболен клуб, който се развива добре, където детско- юношеската школа се развива добре, женският футбол се развива. Искам всички да се обединим в идеята, да сме малко по- позитивни, винаги трябва да гледаме напред. Миналото е нещо, от което можем само да се учим!„, каза с надежда Ива Уорън.

В края на нашия разговор Ива Уорън добави, че днес пристигат новите екипировки на отбора, утре сутрин се изпращат за брандиране с новото лого и в събота, ОФК „Пирин“ ще излезе с тях на стадион „Христо Ботев“ в среща срещу пернишкия ФК „Сливнишки герой“ от 18:00 часа.

Слушайки увереността и спокойствието, с което Ива Уорън говореше, ние повярвахме на тази жена и искрените й намерения да помогне. Уорън работи с голям замах, видяхме и усетихме енергията ?.

В същото време докато едни хора се борят да спасят отбора, водени от чисто морални, патриотични, национални интереси, добилите вече потресаващо скандална известност местни опозиционери в ОБС Благоевград, не се посвениха да посегнат и на тази кауза за спасението на Пирин, опорочавайки и това добро намерение. С обиди към Ива Уорън и компанията, дошла в областния център, местната опозиция отговори на въпроса, който те сами задават -  въпросът за инвеститорите!

Ето я Ива Уорън - инвеститор, който правите опити да прокудите от Благоевград със злия си език и непремерена мнителност. И това не се случва за първи път. С поведение, думи, писаници във Фейсбук срещу всяко добро намерение на инвеститори, на община, на бизнесмени, които искат да градят в областния център, местната опозиция нанася вреди на Благоевград. Слага прът в развитието му, водени от низки страсти и цели. Едно е ясно нагледахме се, наслушахме се на какво ли не, затова наближава времето, в което народът ще каже къде е мястото ви!

Едно е сигурно: Благоевградчани няма да станат съучастници в избора на мошеници, които драпат към властта, без да подбират средствата и думите си. Оставете Ива Уорън и отборът да работят. Заради хилядите фенове и благоевградчани. Пирин е част от историята, настоящето и бъдещето на Благоевград! Спрете да хулите! Срамно и грозно е!

Цвети Иванова

28 коментара
16 Юли 2019 15:42 | 123
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Браво и успех!


16 Юли 2019 15:44 | Фен
Оценка:
11
 (
23
 гласа)

Успех! Напук на всички, които мрънкат!


16 Юли 2019 15:45 | Градски
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Браво Ива! Дано успееш и някой да не ти подлее вода...


16 Юли 2019 16:03 | Само Пирин
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Сравнете излъчването на тази жена с това на бившата пеперудка и мишка Злата. Няма какво да добавя.


16 Юли 2019 16:03 | фен
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Успех Ива, с теб сме! Имаш подкрепата на истинските фенове на Пирин!


16 Юли 2019 16:07 | Общинарче
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Един (една) и същ (а) написал (а) 5 коментара.


16 Юли 2019 16:16 | Пиринец
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

За съжаление може би поредната измамна схема на кме-а мечта, поне това се чува в града.
А и икономическата логика е такава. Лошото е, че ще е за сметка на Пирин. Времето ще покаже..


16 Юли 2019 16:23 | в изгнание
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

То и Велчев се прибра с една риза от Лондон, пък вижте го сега...


16 Юли 2019 16:55 | Пунта мара
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

В цял свят се обявяват параметри и суми, които една фирма ще дава на година, но какво да очакваш от фирма, която за 2017 та година е отчела загуба от 119 000 лева, за 2018 та има печалба 40 000 лева.


16 Юли 2019 17:03 | тцттц
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

факта че кучки малки на кучки поповци са все още в клуба, говори че всичко са шменти капели .ще даваш един тон пари и ше държиш доказани некадарници като попов и сол ташака на кмето заря много намирисва дано несъм прав


16 Юли 2019 17:10 | аман от философи
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Как да ги махнат като още не са собственици бе философ!


16 Юли 2019 17:44 | Горна Джумая
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Защо ли всички мислещи и интелигентни граждани, не ви вярват госпожо???
Знае се коя сте, с нищо досега не сте се изявили в града. Отдавна сте в България но се знае, че сте близка до частната счетоводителка на кмета. Нищо лошо но много скоро ще съжалите, че сте се хванали на това хоро!!!!


16 Юли 2019 17:46 | Гост
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

След Закриването на Цигарената, няма Голями спонсори! Добре дошла пак града да помогнеш Пожелаваме Успех на Пирин


16 Юли 2019 22:11 | Йокари Джумая
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Г-жата само до кметската счетоводителка ли е приближена? А до онзи, който обра Райфайзен Банк?


17 Юли 2019 07:37 | Ss
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Госпожата е до нова година.
Ще и яземат една чанта с пари и тя ще си бие камшика, не знае къде е попаднало това девойче.


17 Юли 2019 08:23 | Тенчо
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

А коя е частната счетоводителка на кмета. Да не е Таня от паркингите


17 Юли 2019 10:09 | Стрезов
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Много ми напомня една изиграна вече постановка с един несъществуващ вече привационен фонд АКБ Форес


17 Юли 2019 10:14 | Стрезов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Приватизационен разбира се, не привационен, макар второто да му допада повече


17 Юли 2019 10:50 | Читател
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

До Цвети.
НИЕ ПОВЯРВАХМЕ, не е ли по- добре да беше написала..... НИЕ ВЯРВАМЕ на тази жена.


17 Юли 2019 12:27 | Саи
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Като отворите сайта на тази мегакомпания и разгледате дейностите, става ясно, че е куха фирма.
Влизайки в търговския регистър излиза, кой стои (собственик/бушон) зад нея.
Сам8 че се пита, ДАНС И ПРОКУРАТУРАТА КЪДЕ ДРЕМЯТ? 20 ГОДИШНИЯ БЯЛ ХАКЕР ЛИ?


17 Юли 2019 13:09 | Чи чи
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Собственикът даже не осигурява част от служителите си, една малка част пък работят и без заплата щото бил ги обучавал. За сметка на това фирмите му не плащат и други данъци. Роднините му са непрекъснато на почивки, най вече в чужбина от доходи от фирмите. Какво ще излезе от това.


17 Юли 2019 13:22 | капитан Вишнаров
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Успрх на плейофите за купата на Падеж!


17 Юли 2019 13:41 | фен
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Всичко хубаво, но едно нещо не ми побира акъла: Защо решихте да сменяте емблемата на клуба ??? Какво ви пречеше старата емблема ??


17 Юли 2019 14:29 | Само Пирин
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Дай Боже тази госпожа по-бързо да стане собственик на Пирин и да бие шута на гробокопача - Атанас Камбитов


17 Юли 2019 15:23 | само пирин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Все ревете, че нищо не става, ама никой не си помръдва пръста и на стадиона... 20 човека. А пиринци много, ама само на думи.
Сега има нещо ново, само времето ще покаже дали е добро или лошо, но е нещо различно - а никой не дава шанс да се види, само се плюе и завижда... да не искате да дойде арабски шейх та да ви е спокойно- е няма да дойде, но все пак е дошъл някой, който дава пари. Стига с тази злоба в този град, имахме два отбора, после ...замалко пак във В група. Изчакайте, вижте, критикувайте и най-важното - всички на стадиона и САМО ПИРИН. ПС това си е мое мнение, не ангажирам никой с него


17 Юли 2019 19:52 | дацо бацо гацо
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

кой емблемата е пипнал -бел ден не е видял.... по първата ти крачка те разкрих, мършава комсомолка, с венко явно една връзка сте носили-що не си смениш пола бе дацева, а емблеми сменаш.....


17 Юли 2019 20:57 | пиринец
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ЗАЩО УОРЪН ГОВОРИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, ОКОКОРИЛА Е ОЧИТЕ ЕДВА ЛИ НЕ ВСИЧКО Е НАПРАВИЛА, АКО БАЩАТИ БЕШЕ ЖИВ ЩЕШЕ ДА СЕ СРАМУВА ОТ ТЕБ. С МНОГО ГОЛЯМА КОШНИЦА СИ ТРЪГНАЛА. СРАМУВАМЕ СЕ ОТ ТЕБ. КАЖИ КАКВО РАЗБИРАШ ОТ ФУТБОЛ?
ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМИЯ СРАМ ЗА ТЕБ, СЕМЕЙСТВОТО И ГРАДА. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЕКИПА ТИ!


18 Юли 2019 12:47 | Антон
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Всичко е пута мара.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар