«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018   
   –егистрац舫абравена парола

¬ажно от община Ѕлагоевград!  метът  амбитов повдигна завесата около реконструкци€та на площад "√. »змирлиев" показа как ще изглежда нови€т, ето какво предстои....


12 март 2018 14:12  23 коментара   12334 прочита‘онтаните ще бъдат като фонтаните на "Ѕарселона", светещи и пеещи, това ще е новата атракци€ на Ѕлагоевград.


–еконструкци€ и ремонт очаква и  уклени€ театър в Ѕлагоевград. “ой ще се превърне в едно модерно и при€тно помещение за малки и големи, това съобщи на пресконференци€ днес благоевградски€т кмет јтанас  амбитов, който показа пред медиите как ще изглежда нови€т площад "√. »змирлиев" в Ѕлагоевград.

√радоначалникът, съобщи и добра новина за града «апочваме изграждането на филтри за многофамилните жилищни сгради, за да намали замърс€ването на въздуха в областни€ център, тъй като се използва много твърдо гориво за отопление, а ние сме един от градовете с нива на замърс€ване над допустимите, имаме одобрена програма за действи€ срещу това, каза кметът. —ъщо така в бюджета заложихме два пъти повече средства за измиване на улиците.

√радоначалникът съобщи още: »зградена ще бъде светофара уредба на улица "—лав€нска", където се случи трагични€ инцидент с 19-годишната ‘атиме.

ѕроцедурата за видеонаблюдението е готова и до дни се пуска а скоро ще бъде избран и изпълнител.  ато то ще обхваща централна градска част, всички училища и детски градини, включително и периметъра около училищата. ѕолици€та ще има достъп до видонаблюдението.

ѕовдигнат бе отново въпросът за конете и каруците из улиците на Ѕлагоевград, на което кметът  амбитов за€ви, че те са забранени и е работа на полици€та да глоб€ва собствениците.

—поред кмета на Ѕлагоевград гол€м проблем за жителите на града е паркирането. »ма иде€ за изграждане на паркинг на "ƒжеймс Ѕаучер" на 5 или 6 етажа, което са около 200-250 нови парко места. —ъщо така се очаква кра€ на август, началото на септември да бъде готово депото за битови отпадъци.

Ќа финала на днешната среща с медиите кметът съобщи: ƒа не забрав€ме, че много скоро е и фестивалът "Blagoevgrad Blues & Jazz" 2018, който очаква почитателите на блус и джаз музиката. Ѕилетът ще струва 12 лева, а за два дни е 20 лева.

–оси ћитева

ќще за: ремонт  јтанас  амбитов  уредба  улица ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


23 коментара

12 март 2018 14:19 |  учката
ќценка:
19
 (
25
 гласа)

Ќасо извин€вай, н€маше Ѕонбони ћерси, купих “аралежи, рестото за мен.


12 март 2018 14:30 | в изгнание
ќценка:
23
 (
25
 гласа)

ј ще каже ли градоначалника, какъв е гаранционни€т срок на вложените материали/ ўе има ли гаранци€ на —ћ– дейностите поне пет години/ —ертификатите на вложените материали от кои ще се провер€ват..... ƒали всико "”—¬ќ≈Ќќ" ще изкара поне ƒ¬≈ години преди основен ремонт, или пак "вандали" ще са виновни за некачествено изпълнени дейности!


12 март 2018 14:32 | 123
ќценка:
22
 (
24
 гласа)

лелеее колко е мъдър, каква ерудици€, само с каква експертиза говори за зелените площи, като завършил градинарство, аууу къде си бил през тези години на разруха, малеее, мале, що мъка има на този св€т !!


12 март 2018 15:07 | √ражданин
ќценка:
-15
 (
21
 гласа)

 амбитов търси начини и ги намира. ≈вала за иде€та за паркинг в този район. “ова ще го издигне още повече! ”спех в реализаци€та на проектите!


12 март 2018 15:08 | Blg
ќценка:
14
 (
18
 гласа)

» пак видеонаблюдението ще спечели фирма јлфа сот без конкурс и конкуренци€... “о€ филм вече сме го гледали - общ. поръчка за сот за общ. обекти.... ≈х кмете, дай на повече хора от баницата


12 март 2018 15:36 | Ѕойко
ќценка:
16
 (
22
 гласа)

“о€ изгони хората от Ѕлагоевград. Ѕоли ме коленото какво ги върши сбрачеда ! ∆илищата са по 400 евро за м2 в Ѕлагоевград, 1500 евро за м2 в —ф. Ќ€ма какво да коментира туй момче


12 март 2018 15:38 | »вана
ќценка:
14
 (
22
 гласа)

»з€де си очилата бе ненаситник :))))


12 март 2018 16:33 | ќбективен
ќценка:
-19
 (
29
 гласа)

Ѕраво,  амбитов! Ќай-големи€ от най-големите! Ѕлагоевград спечели с теб, ние, хората също! ƒ≈–«ј…!


12 март 2018 16:34 | Ћиди€
ќценка:
-17
 (
29
 гласа)

ѕоредна мъжка постъпка. «а всичките проверки и комисии, които искаха Ѕ—ѕ,  амбитов излиза и говори, раз€сн€ и показва какво точно представл€ва проекта и какво има заложено и включено в него. ≈вала кмете, за това и на следващите избори пак ще си ти! «атвори им устите на всички злобни тролчета из форумите.


12 март 2018 16:37 | ¬аско
ќценка:
-14
 (
26
 гласа)

 амбитов, браво. ¬се така продължавай да развиваш града ни. ”чуден съм колко много неща предсто€т и колко много неща се направиха за наши€ мил град. Ѕраво! јз и ц€лото ми семейство сме с теб и зад теб. » пак и пак и пак ще гласуваме за теб.


12 март 2018 17:57 | ƒƒ
ќценка:
18
 (
18
 гласа)

 мете, що не помолите фирмата да представи още сега мостри на издели€та ( плочките). » да ги изложите във фоаето на ќбшината. Ќека да има малко прозрачност и да се тушира недоверието, ч е ще се "претупа" ремонта. ƒа правите случайна извадка от палетата с материалите, когато ги достав€т и съответно да им се направи тест за абсорбци€ на вода, устойчивост на удар, топлинно разшир€ване, разшир€ване от влага... » ако не отговр€т на параметрите - ресто на ц€лата партида.


12 март 2018 18:09 | ƒо ¬аско
ќценка:
16
 (
16
 гласа)

ћай нещо си се объркал бе ¬аско и определено, не ти стоиш зад  амбитов, а той е зад теб!!!
«а първи път виждам н€кой да е учуден от неща, които предсто€т!!
»зглежда или имаш способностите на Ќострадамус или си н€кой сто€щ много близо пред Ќасо и то в неестествена, но  ”Ћ“”–Ќј поза!!


12 март 2018 18:10 | ƒƒ
ќценка:
15
 (
17
 гласа)

 ато се проведе конкурса за изпълнител имаше ли заложно условие да се "спас€т" за повторна употреба н€каква част ( и каква, ако има) от старите плочки. Ќаправи ли се опис колко плочки реално са счупени и каква част са здрави.  ато гледам сега как се демонтират с челната кофа, не в€рвам много да останат здрави. ѕогледнете какви купчини от трошл€к е пред ќбщината. »ли пак принципа е в сила герберски€ принцип "дай да вземем парите, пък... " »ма ли изграден н€какъв механизъм за –≈јЋ≈Ќ контрол ( не по протоколи и на харти€ - помним как една фирма преди време представи фалшиви сертификати за кошове)? ћного бих искал да има и граждански контрол на свършената работа. ќсобено за тези значителни суми. Ќ€мам в€ра в компетентността ќбщинската администраци€


12 март 2018 18:35 | солунски
ќценка:
20
 (
22
 гласа)

— ти€ пари можехте да направите бул ."ƒимитър —олунски". ќбещахте реконструкци€ на булеварда още преди първи€ мандат. а идва кра€т на втори€. —игурно ще го отложите за трети€ или четвърти€...  ато влизаш в града от —офи€ и тръгнеш към гарата, все едно се намираш в ”сойка, ƒжерман или ћурсалево!  ога, а?
—трумичката, да не ме изтриете, че пак ще го напиша!


12 март 2018 18:37 | Ѕраво
ќценка:
-21
 (
27
 гласа)

“ой гради, а те поми€ хвърл€т,
Ќе се щади, а те с лъжи и клюки само мърл€т,
Ќ€ма как да го настигнат,
Ќивото му те никога не ще да стигнатЕ


12 март 2018 20:54 | √ошо
ќценка:
16
 (
18
 гласа)

ѕак ще краде Ќасо зар€та, ще викаме ли Ѕоко и тук да реже лентата, ама още след първата зима, и солта по плочките те ще се разпаднат.....


12 март 2018 21:17 | ¬ан€
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

«ащо не спират циганите с каруците? докога ще си траем?


12 март 2018 21:34 | 123
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

ƒƒ написа:да им се направи тест за абсорбци€ на вода, устойчивост на удар, топлинно разшир€ване, разшир€ване от влага

Ѕаце, тва е за лаборатори€. — експозе н€ма да се разбере.
Ќе, че не си прав.


12 март 2018 21:43 | Ѕраво
ќценка:
-12
 (
16
 гласа)

 амбитов пак в десетката удари,
червените усещат успехите му кат* шамари,
от злоба и безсилие преливат,
върхът им е целта - на дъното отиват.


13 март 2018 00:16 | ƒухокрис
ќценка:
11
 (
13
 гласа)

"Ќекултурната поетеса" - пак със същите нескопосани напъни за рими!
«а да римуваш удари и шамари, че и да го публикуваш, тр€бва да си уникално тъпа!
Ѕим-бам, кухи-духи.


13 март 2018 07:43 | сиси
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

всичко това което е замислено е много хибаво, но какво правим с бездомните кучета? Ќ€кой ще помисли ли и за това и ще се реши ли най-накра€ този не малък проблем?


13 март 2018 08:28 |  ухи
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

"”никална поетеса", как "гениално" е съчетала "хвърл€т" с "мърл€т" или пък "настигат" и "стигат".
—амо една поетеса е способна да сътвори подобен поетически "шедьовър" в тази община и далновидно Ќасо € е оценил и приютил под своето меценатско крило. ≈ това, че и плаща с нашите данъци е само една незначителна подробност. »зкуството е безценно.


13 март 2018 12:10 | старогражданин
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

ƒо една година новите плочки ще бъдат в хармони€ с олющените блокове на √  на Ѕ ѕ, които си останаха несанирани. ѕримери-ƒупница, ѕерник и т. н. ≈дин образцово изпълнен обект със същите материали е около ÷ентъра по хигиена в —офи€-бул. ƒешов, ако не греша. ≈дин фонтан тип "Ѕарселона" би бил в страхотна хармони€ със стари€ площад. ѕак повтар€м-българска фирма със западни технологии опресн€ва площад в Ѕукурещ. Ѕих се съгласил с  амбитов ако е имало дискуси€ как да се постъпи. Ѕих приел като аргумент дори и това:— ти€ пари-толкова! Ќо всичко да е с публично досто€ние.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.