Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

¬ажно! јѕ» щели да събират такси за мостове, тунели и планински проходи


15 ноември 2018 09:42  6 коментара   4071 прочита«а отделни съоръжени€ по републиканските пътища – мостове, тунели или планински проходи, посочени в приет с решение на правителството списък, ще се събира такса. ѕътищата и съоръжени€та, за които ще се събират такси, ще бъдат сигнализирани от јгенци€ „ѕътна инфраструктура“.

“ова предвижда предложени€т за обществено обсъждане проект на Ќаредба за услови€та и реда за събиране на таксите за специално ползване на републиканските пътища или на части от т€х и за ползване на отделни съоръжени€ по републиканските пътища. “ой може да бъде намерен на интернет страниците на ћинистерството на регионалното развитие и благоустройството и на јгенци€ „ѕътна инфраструктура“, както и в ѕортала за обществени консултации.

¬ проекта е посочено също, че такси в лева ще плащат както водачи на регистрирани в Ѕългари€ превозни средства, така и на регистрираните в чужбина. ѕоследните ще могат да плащат и в евро. ќт обхвата на таксуването ще бъдат изключени пътните превозни средства на ћинистерството на вътрешните работи, на Ќационалната служба за охрана, на ƒържавна агенци€ „Ќационална сигурност“, на Ќеотложната медицинска помощ и на въоръжените сили.

“акса за специално ползване на пътищата ще се плаща за изграждане и експлоатаци€ на търговски крайпътни обекти и площадки за оказване на пътна помощ срещу заплащане и пътни връзки към т€х, за рекламни съоръжени€ и за нови или за ремонт на подземни и надземни съоръжени€ в обхвата на път€, с изключение на необходимите за обслужването му.

ѕроектонаредбата предвижда също в случаите, когато специалното ползване обхваща различни републикански пътища, един от които е предоставен на концеси€, таксите да се определ€т в две части и да се заплащат по сметка на јгенци€ „ѕътна инфраструктура“ и на концесионера. »нформаци€ за предоставените на концеси€ пътища и за сметките в обслужващите банки на агенци€та и на концесионера ще бъдат об€в€вани в централната администраци€ и областните пътни управлени€ на јѕ».

ќсъществ€вани€т от ћинистерството на вътрешните работи контрол ще може да се извършва и със съдействието на јгенци€ „ѕътна инфраструктура“.

—. ѕетров

ќще за: апи  такси  път ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


6 коментара

15 ноември 2018 10:03 | lazo
ќценка:
12
 (
12
 гласа)

ј винетките за какво са


15 ноември 2018 10:06 | ѕетрич
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

√арантирано от герб =гроб.


15 ноември 2018 10:20 | Kambitov
ќценка:
0
 (
8
 гласа)

“ова е фалшива новина цел€ща дестабилизаци€ на държавата. ўе подам сигнал до ƒјЌ— срещу —трума. ком


15 ноември 2018 13:26 | »де€!
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

—ледващата такса, ко€то ща въведат олигофрените от властта, ще е такса за въздуха, който дишаме!


15 ноември 2018 15:08 | крепостен сел€нин
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ѕарите от бай “ошо свършиха. Ќе остана нищо за крадене.


15 ноември 2018 17:34 | ƒо номер 3
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

«а отделни съоръжени€ по републиканските пътища Ц мостове, тунели или планински проходи, посочени в приет с решение на правителството списък, ще се събира такса. ѕътищата и съоръжени€та, за които ще се събират такси, ще бъдат сигнализирани от јгенци€ "ѕътна инфраструктура", съобщава "ƒарик".

Ќали беше фалшива новина бе √≈–Ѕ≈–— »
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.