В Благоевград: Сериозен административен гаф! Eкскметът Ат. Камбитов: Останахме без кмет в кампанията, пак ще сме първи в новините в страната

29 септември 2023 06:47   8 коментара   19285 прочита


ОБС не е гласувал кой ще замества кмета Илко Стоянов, докато е в кампания. Врид кметът в предизборна кампания не се назначава със заповед на действащия градоначалник, а с решение на общински съвет. Такова няма! Направете извънредна сесия, но не опорочавайте тържествената сесия на 5 октомври, не осквернявайте празника, съветва Камбитов.

Община Благоевград е оставена на автопилот в предизборната кампания, това разкрива в пост в социалната мрежа бившият кмет  Атанас Камбитов, според когото ръководството на общината и ОБС са допуснали съществен гаф, след като в общински съвет не е гласувано кой ще е кметът, който да  управлява общината по времето на кампанията.

Назначението на зам.кмета Анита Коцелова е станало само със заповед на настоящия градоначалник Илко Стоянов, което противоречи на утвърдените  със закон начини за избор на вдид кмет в хода на кампанията. Ето какво казва независимият кандидат за кмет Атанас Камбитов:   

 

"Няма пилот самолета 
Много пъти обръщам внимание на ниския административен капацитет на ръководния екип на Община Благоевград в момента. Подчертавам на ръководния екип. И това не е защото искам да обиждам, да се заяждам и просто да нападам някого, а защото това е много важно /това означава Общината дали може да работи, или не/. 
На последната сесия, Общински съвет, трябваше задължително да вземе решение и да определи временно изпълняващ, длъжността кмет, така както го изисква ЗМСМА по време на избори. Най-вероятно, някой от "капацитетите" е решил, че заповедта на кмета за определяне на негов заместник е достатъчна. Само че това съвсем не е така. На практика от 22 октомври до полагане на клетвата на новоизбрания кмет, Общината няма да има кмет и пак ще сме първи в новините, но нека оставим на юристите да го обяснят. 
По-разбираемо казано... в един момент областният град ще остане без кмет 
Това неминуемо ще доведе до проблеми за града, а това не мога да го допусна. Тъй като съм загрижен, ще помогна. 
Направете извънредна сесия и вземете това необходимо решение, ако не желаете да си признаете, че това е причината, сложете още две-три точки, за да се оправдаете. Чувам, че има намерение това да бъде точка от тържествената сесия на пети октомври. Моля ви, не осквернявайте празника. Тази традиция създадохме 2012 година, за да се преклоним пред делото на героите, а не да поправяме грешките си. 
 
До 2019 година Община Благоевград беше пример и задаваше стандарти в работата. Но затова трябва да има екип, който може, работи и знае как. , пише Камбитов. 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
29 Септември 2023 07:49 | ИЛКО СТОЯНОВ
Оценка:
-8
 (
16
 гласа)

Ти ке си кмет успокой се


29 Септември 2023 08:04 | Блаже старо Струмско
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Апа ние ке си гласуваме за Танас Киряков Войводата сас булетина номер 60 .
Че ги утепа.


29 Септември 2023 08:28 | Двойния Гараж
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

И ние така да пуца с пищовите войводата


29 Септември 2023 08:37 | ���ДЖУСА
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

КАКВА МАС КАКВА КИР БЕ АЕ УА В БАНЯТА ПРИ ТЕЛЯКО...


29 Септември 2023 08:49 | Бл гр
Оценка:
13
 (
25
 гласа)

Нагъл крадец


29 Септември 2023 08:51 | Кучката
Оценка:
-6
 (
24
 гласа)

Само Насо


29 Септември 2023 08:56 | Бонка
Оценка:
-15
 (
25
 гласа)

Илко е кмета


29 Септември 2023 09:20 | Сирил Льо Мусташ
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Па да те турим тебе кмет. За един месец да си припомниш старите времена.