Успехи за ловците от две гранични планини в Югозапада – Малешевска и Славянка

02 октомври 2023 10:24   1 коментар   15334 прочита


Интересно стартира ловният сезон за ловците от дружинката в с. Крупник. Те ловуват в Малешевската планина над живописното Кресненско дефиле. Крупнишките ловци отбелязаха откриването на новия сезон с две печени ярета предишния ден на ловния заслон в м. “Градище”. Идеята на председателя Атанас Богданов към ловните събития да се приобщават и членовете на семействата вече създава хубава традиция . Голямата компания беше благословена с молебен за здраве и слука от отец Величко.

Събитието беше уважено и с традиционното присъствие на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който също отправи своите благопожелания. Дружинката е амбицирана да облагороди този район, като го направи подходящ кът за отдих и туризъм за цялото население на с. Крупник и района, както и за училищни мероприятия.

Неделният първи излет в м.”Ановете” започна с дисциплинарни мерки на ръководителя на ловния излет Атанас Богданов, който не включи в първата гонка махмурлии от вчерашната веселба и те останаха, без да се сърдят, на ободрителни процедури, пише slrb.bg.

Ловът започна обещаващо, като още в началото сюрия от двайсетина диви свине поставиха на изпитание ловеца Добри Лазаров, който изпразни и двете пушки, с които ловуваше, без резултат, но с ефект, че ги отклони към младия ловец Светослав Равначки, който се справи с едно от животните.

По време на гонката кучката Лили на Мариян Стойнев пострада лошо и се нуждае от намесата на ветеринарен лекар, което не е прецедент в този спорт.

Много топлото време се отрази неблагоприятно на първия излет в ловната група на село Яново към дружинката в с. Петрово от сдружението в Сандански. За разлика от много други места ловците тук отбелязват голямо присъствие на диви свине, за които нямат обяснение откъде са дошли.

Много собственици на лозя вече пострадаха от техните набези в подножието на планина Славянка на границата с Гърция.

След инструктажа на Йордан Далев, в който не беше подценено нито едно от най-важните изисквания при провеждане на ловен излет, ловците се насочиха към м.”Бишкарника”, където дивите свине веднага бяха вдигнати, но заради високите температури кучетата не бяха много настойчиви.

Към пусията на ловеца Андон Василев се насочи 80-килограмов глиган , който се превърна в първата слука за новия сезон.

Кузман Петров


Още за: ловци   югозапад   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
02 Октомври 2023 18:54 | ХАХА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе стига сте хвалили убийци бе.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар