Учениците изкупиха дезинфектантния гел в Благоевград, грипната ваканция няма да се удължава

11 март 2020 12:47   7 коментара   6535 прочита


Родителите на учениците от Благоевград изкупиха дезинфектантния гел от търговската мрежа и в момента никъде не се продава. Търговците обясняват, че чакат до края на седмицата ново зареждане. Дефицитът се създаде, защото учителите предупредили родители, че децата трябва да си носят такива гелове и по няколко пъти на ден да дезинфекцират ръцете.

От утре учениците в региона започват занятия, защото се разбра, че няма да се удължава грипната ваканция в Благоевградска област, съобщи "Труд". Поради липса на дезинфектанти някои родители се изхитриха и сами си приготвиха такива у дома като в спирт поставят бадемово олио или други омекващи вещества и ароматизатори.Маски пък трудно се намират в аптечната мрежа на Пиринско. 

7 коментара
11 Март 2020 13:01 | �� �����
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

РЗИ са престъпници и убийци на нашите деца.


11 Март 2020 13:08 | Добре ли сте?
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как така от утре на училище?


11 Март 2020 13:27 | Срам
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В Перник ваканцията продължава при нас не. Къде е разликата?


11 Март 2020 15:07 | Качамак
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И точно утре ще се изучат


11 Март 2020 16:36 | Няма мисъл
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Защо не дадете поне още два дни ваканция на децата? Пропуснатият материал може да се навакса или пък да се съкрати априлската ваканция. Защо няма поне един трезво мислещ с грижа за децата? В съда без открити заседания, в киносалоните и в театрите през място, на обществени места на един метър разстояние, а в училище ... кой оцелее. да му мислят родителите и учителите!


11 Март 2020 20:49 | ?
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо правите глупости!
В едно училище да има болен и целият град отива под карантина!


12 Март 2020 18:25 | Facts
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не виждам общото между въздушно-капково и гел за ръце ама карай, шанса да се заразиш от повърхност е комично нисък... да не коментирам маските... те и заразените китайски/италиански/ирански лекари, заразения министър на Иран и прочие също са пропуснали урока за аерозолите и са мислили, че маската ще ги предпази докато контактуват с болните... Просто не пускайте хора да си идват от там ограничете доставките от тези страни..., но вече е късно... скоро ще си научим урока по горчивия начин както го научиха в Италия.
Имам сведения от познат лекар там, че броя на заразите е стигнал рекордни нива (много над официалните цифри), персонала и леглата не стигат, а 6 лекара от колектива му вече са хванали вируса.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар