Тържествено в Банско: Първа копка на недостроената част на улица „Найден Геров“

30 юни 2020 19:35   3 коментара   3385 прочита


Днес беше дадено начало на изграждането на недостроената част на улица „Найден Геров“. Гост на тържеството беше г-жа Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството.

Кметът на община Банско Иван Кадев, депутатът Александър Мацурев и изпълнителят на строителството Любомир Галчев направиха символичната първа копка на обекта, който трябва да бъде изпълнен до края на 2020 година.

Министър Аврамова подчерта в приветствието си значимостта на добрата инфраструктура за развитие на бизнеса и икономиката, особено в курортен център, какъвто е Банско.

С реализиране на проекта се цели обособяване на околовръстен път в южната част на гр.Банско, който да извежда транзитно преминаващото движение извън града. Довършването на ул. „Найден Геров” в значителна степен ще се облекчи движението на територията на града, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се подобри отводняване на улицата.

С изграждането на частта улицата в участъка от ул.”Солун” до ул.”Цар Симеон” ще се осигури и бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на Банско, до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт, а това ще намали трафика по вътрешните улици на града, които са силно натоварени през зимните месеци.

Дължината на участъка е 1230 м. В момента пътят е покрит с трошенокаменна настилка. Отводняването на улицата е незадоволително.

Осъществява се чрез дъждоприемни шахти, които на места са запушени или са по-високи от нивото на настилката, което не позволява отвеждането на водите бързо от пътното платно. За обекта е издадено разрешение за строеж.

Необходимата сума за изграждане на на улицата е 1 193 239 лв., като средствата в размер на 1 млн.лв. са осигурени с Постановление №165/07,08,2018 г. на МС на Р България. 

Преди тържествената първа копка, министър Аврамова проведе работна среща с кмета Иван Кадев и неговия екип, на която бяха обсъдени инфраструктурните проекти, които Община Банско е заинтересована да изпълни. Министър Петя Аврамова се ангажира да осигури за финансирането на довеждащия водопровод от местността Караманица до Банско както и да съдейства за изпълнението на всички инфраструктурни и други инвестиционни проекти.


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
30 Юни 2020 21:32 | кмете
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Пари, осигурени от бившия кмет за изграждане на улицата.


30 Юни 2020 22:58 | банско
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

точно казано от предишния кмет ресто от златните бидета


01 Юли 2020 00:18 | СЪРПИЧУК
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

И що каза русата мома: Тая година недостроена улица, догодина недостроена магистрала! Зер вече се разпадат, оти ги строим со глина и пепелина!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар