Три пъти 199-имата абитуриенти от Икономиката разплакаха учителите

06 май 2010 00:20   14 коментара   29404 прочита
Зрелостниците от Икономиката, Езиковата гимназия, Механото, Строителния се сбогуваха с училищните знамена
Зрелостниците от Икономиката, Езиковата гимназия, Механото, Строителния се сбогуваха с училищните знамена


Зрелостниците от Икономиката, Езиковата гимназия, Механото, Строителния се сбогуваха с училищните знамена

54-имата дванадесетокласници от Езиковата избраха литераторката Кр. Кацарска и физика Пл. Ценкин за педагог на годината и засадиха кипариси в двора

С мощно броене до 12, сълзи и танци 199 зрелостници от Професионалната гимназия по икономика “Иван Илиев” в Благоевград се сбогуваха вчера с училищния живот. Пременени като за абитуриентски бал, за дванадесетокласниците от много гимназии в Югозапада вчера бе последният учебен ден. На тържествени церемонии те целуваха за сбогом училищните знамена. Осемте паралелки на випуск 2010 на Икономиката не притихнаха и по време на церемонията, докато зам. директорът Ася Бояджиева не им напомни, че са се събрали всички в тяхна чест.

Днешният ден е специален за вас, той е в навечерието на два големи български празника - на Св. Георги Победоносец и Светите братя Кирил и Методий, и нека те ви закрилят и помагат в пътя, който поемате, обърна се към завършващите Бояджиева, преди да награди най-добре представилите се на състезания и олимпиади. Зрелостниците в отговор разплакаха учителите си три пъти. Първият - като поднесоха огромен букет на учителката си по български Митра Василева, с която заедно напускат школото, тъй като вчера бе последният й работен ден преди пенсиониране. Вторият - като отрупаха с цветя преподавателите си, които скромно бяха застанали в единия ъгъл на училищния двор, и трети - като затвориха кръгове около класните си, пеейки “Учителко любима, целувам ти ръка!”.

154 дванадесетокласници от Езиковата гимназия вчера притихнаха за последен път в строя, минути преди да целунат за раздяла училищното знаме. В тяхна чест малките бяха опънали транспарант “На добър час, випуск 2010! и ги изненадаха с хорово изпълнение на химна на ЕГ. Особено се вълнувам, защото вие сте първият випуск, който посрещнах като директор, каза пред всички Тина Попова. Вярвам, че с образованието, което получихте, ще успеете в бъдещата си кариера и в живота си, бъдете верни на себе си и на добър път, сбогува се тя със завършващите и с плакети награди отличилите се през годината. За първи път Попова връчи и купата на футболен шампион на Езиковата - ХII “б”, и специално благодари на випуск 2010 за стила и класата, която демонстрират. Анкета на завършващите определи за учител на випуска литератора Красимира Кацарска и физика Пламен Ценкин. Не захлопвайте зад себе си вратата на гимназията и не забравяйте тези стълби, които сме изкачвали години заедно и по които често сте слизали разгневени, защото това са стълбите на вашето израстване, посъветва разплакана учениците си К. Кацарска. Партньори на ЕГ от гимназията Мюнхенщайн в Швейцария, които в момента са на визита в Благоевград, поздравиха с песни завършващите. Представител на германското посолство връчи дипломи на явилите се ученици от двете немски паралелки. След сбогуването абитуриентите и класните им посадиха кипариси в двора. На метри от гимназията по обяд се вихреше шумна веселба, зрелостници от Професионалната техническа гимназия кършеха снаги около ромски оркестър. Момчетата скандираха до 12 и надигаха бутилки с бира за повишаване на настроението, а полупразно шише уиски се въртеше дружески в групата.

Юбилейният 50-и випуск 2010 на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград се сбогува вчера с училището. Дванадесетокласниците просълзиха учителите си с авторски стихове, посветени на тях, и вълнуващи изпълнения на китара. Училищното знаме бе предадено на следващия випуск.

Директорът на гимназията инж. Катя Кастелова пожела на завършващите успехи и професионална реализация в страната. С цвете в ръка и възгласи от 1 до 12 випускниците извиха кръшни хора в училищния двор, преди да го напуснат.

14 коментара
06 Май 2010 08:43 | Цанко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ценкин още ли преподава...Много обичаше навремето,през 80-те,в Трето, да бие двойни шамари и да се секне в носна кърпа насред час...Пак ли е така...


06 Май 2010 09:20 | Баба
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Поне три часа дванадесетокласници от гимназията по строителство броиха до дванадесет и викаха ууууу.... и победа.....Боже, милостиви ! После извикаха цигански оркестър и картинката стана пълна. И човек се пита ,какво става. Вероятно демонстрират наученото за 12 години. Боже, пази България!!!!


06 Май 2010 10:36 | Прогнозист
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БРАВО на завършилите,но за съжаление ги очаква ГОЛЯМОТО ЛУТАНЕ в търсене на някаква работа или най-вече кибик по кафетата,както досега.


06 Май 2010 11:10 | ВББ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Поздрави на всички завършващи.До сега беше лесно .Тате носи мама меси аз харча да живеи труда,но оттук нататък започва борбата за реализация иоцеляване в живота.НА ДОБЪР ПЪТ В ЖИВОТА И УСПЕХ МЛАДЕЖИ.


07 Май 2010 09:58 | Петя
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Е, какво толкова е станало, завършили 12 клас, не знаят нищо, това не е едновремешният техникум по икономика, където завършваха ученици, и започваха работа като готови счетоводители, а сега не излиза ни прътка от тях, ще запишат многобройните филиали с изнесено обучение, и пак същото, ще си плащат за изпитите и какво от това, по пет дипломи да имат, нищо не знаят, а са ревнали като вълци, това не е поколение с което да се гордее държавата ни, това са търтеи които живеят на гърба на горките им родители, няма добро поколение, няма държава, а може би управниците това искат, най-лесно се управлява прост народ, с две думи прост народ, слаба държава!


07 Май 2010 19:06 | Митко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Абе и аз си спомням Ценкин още от едно време :)))
Той си спомням че биеше шамари яко на тези които не внимават, имаше тежичка ръка обаче:) И беше запален ЦСКА-р.:))
Направо се учудих че още не е в пенсия:) ХАХА


07 Май 2010 19:19 | Силвия
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Петя защо даваш мнение на цяло едно поколение?Това,че някои си плащат изпитите и така завършват висшите си образование не значи,че всички в днешно време са търтеи и мързеливци.Все още има хора,които учат и разбират от това,с което искат да се занимават.


08 Май 2010 17:20 | някой си
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Коментарът на Петя - много точен !!! Така е , за съжаление.


09 Май 2010 06:01 | аристотел
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Всяко следващо поколение е загубено за предишното !!
Дерзайте момичета и момчета !!


09 Май 2010 08:26 | сузи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

тежко ни и горко с това поколение което расте в БЪЛГАРИЯ.пълна разврат.дискотеките силиконите модата питиетата само това ги вълнува .ако ги питаш някой дори егенето не си знае.можещите знаещите избягаха в чужбина .от езиковите гимназий и колежи всички са в чужбина .мозъците бягат тъпаците остават.за какво бъдеще да говорим .в плачевно състояние се намираме .ДОКОГА.


09 Май 2010 14:32 | илиева
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

6том са се нау4или за 12 години да броят до 12 и то 3 пъти зна4и не са от наи ,наи ,наи тъпите .Само циганите могат да ги разберат затова са ги викнали за компанийа, но не и един нормален булгарин Всеки се оплаква от всяко ново правителство, но запомнете едно ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА ПРАВИТЕЛСТВОТО
поздрав от холандиа


09 Май 2010 18:19 | до баба
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

По принцип може би сте права, но специално за Строителната гимназия лъжете. Не съм адвокат на децата, но работя точно срещу гимназията, щях да забележа циганския оркестър, ако имаше такъв. Че викаха и браяха до 12 е вярно, но какво лошо има в това?


10 Май 2010 02:43 | еееее
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

аве та на снимката или скоро е раждала или е бременна егати
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар