Новините на югозападна България
Полезно! Културни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина  
   РегистрацияЗабравена парола

Теория на конспирацията след сигнал до Struma.com! Кметът на Кресна направи проверка на оплакване от жители на с. Ощава и лъсна "Злосторник", измислил обвинения срещу кметския наместник и подвел 60 души


17 Януари 2019 09:21  36 коментара   31780 прочитаВярно ли е, че Т. Спасов е подвел хората да се подписват на празен лист?! Кой излъга?! Хора от селото или инициаторът на подписката?


След сигнал до Struma.com, прикрепен с подписка, в която около 60 души от село Ощава се оплакват от кметския наместник на селото Ташев, кметът на Кресна Николай Георгиев извърши проверка. Struma.com предостави документа с автентичните подписи на хората и Н. Георгиев пое ангажимента в сряда /вчера / да направи проверка по сигнала ни.. Веднага след проверката кресненският градоначалник ни изпрати поискания отговор. Публикуваме го без намеса:

Във връзка с изнесената в Struma.com статия, като Кмет на община Кресна Ви уведомявам:

Същата подписка / т. е тази, която ние публикувахме / е изпратена и до мен на 01.08.2018 г. След направената служебна справка се установи, че лицата положили подпис са 59 и само 14 от тях са жители на с. Ощава.

Има внесени до мен Заявления на жители на селото, които са заявили, че се отказват от подписа си поради това, че са го положили върху празен лист и са били излъгани от инициатора на подписката Тихан Спасов.

Не е вярно и твърдението в подписката, че потребителите на услугата „Топъл обяд” са били заплашвани от Спас Ташев и Валентин Стоичков. За същото има внесена подписка от потребителите на 27.08.2018 г., че никой и по никакъв начин не е бил заплашван. Искам да уточня, че включването в социалната услуга „Топъл обяд” става след одобряване от ДСП гр. Благоевград. Към момента 5 /пет/ лица от село Ощава получават топъл обяд.

На 16.01.2019 год. проведох среща с жителите на с. Ощава, на която присъстваха по-голяма част от постоянно живеещите в селото. Всички бяха единодушни и категорични, че написаното в подписката не отговаря на истината. Обвиненията към кметския наместник Спас Ташев, че е ощетил селото в големи размери са пълна лъжа, измислена от инициатора на подписката Тихан Спасов. Кметските наместници на разполагат с бюджет и няма по какъв начин да ощетят селото или общината с каквито и да е средства.

От многото изказали се на срещата се установи, че подписката е манипулирана. На хората е обяснявано да се подписват, че желаят ремонт на пътя за м. „Езерец”.

Възмущение се изказа и от това, че инициаторът на подписката е ходил по домовете на хората с празен лист, на който те се подписали и след това е съчинил обвиненията срещу г-н Ташев и заместник кмета г-н Стоичков. Хората заявиха, че част от лицата, фигуриращи в списъка са в чужбина. Жителите на село Ощава са готови за среща с журналисти за доказване на истината.

Както досега, така и за напред, аз като Кмет на община Кресна ще обръщам внимание на всички подадени сигнали от жителите на общината, стига те да не обслужват нечии лични вражди и да не обслужват задкулисни политически цели., казва Н. Георгиев.

След като кметът на Кресна повдигна завесата на задкулисните политически игри, Спасов е уличен в манипулиране на подписка, измамил толкова хора, подвеждайки ги да се подписват на празен лист - какви мерки ще вземе градоначалникът, който нарича действията на Спасов -лъжа! Въпросният г-н Спасов приема ли тези обвинения и има ли политическа намеса в така наречената "скалъпена " подписка! Кой е поръчителят и каква е целта!. Очаквайте продължение на една кресненска теория на конспирацията, която следим с интерес. Публикуваме отново подписката и обвиненията, "скалъпени " от набедения в лъжа Спасов! Ето подписката достигнала до нас.

Ето и коментарът на набедения в лъжа Тихан Спасов: Ще заведа дело срещу кмета на Кресна за това, че ме нарича лъжец

Подписката е и при госпожа Корнелия Нинова, във вида, в който е изпратена и до кмета. Опитите да ме злепоставят са клеветнически

Пълен срам, безобразие, казаното срещу мен е пълна лъжа, за което аз ще заведа дело срещу кмета. Не знам какви хора са опровергали достоверността на подписката, но имахме уговорка с Георгиев двамата да се качим в Ощава и да чуем хората. Той отиде без мен и сега си позволяват подобни глупости. Няма да оставя нещата така, ще сезирам компетентните институции. Не съм лъжец, подписката не е фалшива и ще се доказваме в съда, каза уличеният в лъжа Тихан Спасов, жител на кресненнското село Ощава. Твърденията на кмета са неистини и се чувствам оклеветен. От години сезираме за проблемите в село Ощава, но никой не ни чува.....

П. Иванова

Още за: сигнал  Ощава  наместник  проверка Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


36 коментара

17 Януари 2019 09:46 | Читател
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Написаното от Струма ком е абсолютна истина. За сведение на тези, които яхват некомпетентно чужди теми и се правят на по запознати, отколкото са


17 Януари 2019 10:03 | До Тихан Спасов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Господине потърси Тъпанска. Тия номера с подписите и са добре изведтни Георгиев ги ползва когато защитаваше Василка Стоянова и Илиян Ю ручки после се обърна на 360 градуса срещу тях.


17 Януари 2019 11:11 | Ценковщина
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

На всички е ясно, че Спас Ташев и Валентин Стоичков са нежелани в Стара Кресна и Ощава. Кметът на Кресна да не замаскира и замазва положението, защото като спечели втори мандат след няколко месеца, пак ще трябва да назначава селски наместник на тези села. Тогава какво ще прави? Много добре знае кметът на Кресна, че не за първи път тези двамата алчни господа вилнеят като башибозуци в Стара Кресна и Ощава. Време е Кметът Николай Георгиев да покаже, че има топки за важни решения, а не само да ги показва пред дамите


17 Януари 2019 11:27 | ЧИТАТЕЛ
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

на всички е ясно че не можете да спите защото наближават избори. Ако си коректен напиши си името за да видим дали знаеш къде се намира ощава и стара кресна. георгиев ще бъде кмет докато хората го избират а това ще бъде за дълго


17 Януари 2019 11:36 | Димов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тиханчо, допитай се до Тъпанарска- тя е спасителя на вселената! После току-виж пуснала сигнал и срещу теб в прокуратурата. След това да се готвят и белята и дедушката, че сега те й бутат чивии, ама е въпрос на време и тех да ги захапе и да ги разкара до прокуратурата! Тя дедото къде пари й дава и къща й направи, го тепа на поразия, пък какво остава за другите, където са й никакви!


17 Януари 2019 11:41 | запознат
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Подписката на Тиханчо е неиздържана отвсекъде! липсва на всеки лист инициативата, за която се подписват хората от селата, а и декларация, че предоставят доброволно личните си данни! Ехооо Комисията за защита на личните данни, спите ли? На следващо място, от подписаните лица, само 14 са от Ощава и Стара Кресна, а по закон следва да са най-малко 50! Тихане, Тихане орезили се за пореден път, както с твоята партийка БРЕГ.... опозиция на ГЕРБ, а и на обратно се било четяло така! хахахаха .....Барем да я беше вписал в съда тая партия, а не само да я развяваш и да твърдиш, че си й председател и основател, ама то за това трябва акъл и малко да седнеш и да прочетеш!!! Аман от селяни с гражданска позиция!!!


17 Януари 2019 11:44 | до димов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не се обръщайте Тиханчо а Тиханче защото той е гейче


17 Януари 2019 11:53 | КЗК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ех Тихане питай Ема Дебелота и Галчев как се прави. Подменяш страници, триеш входящи номера на документи, подправяш изходящи, фалшиви подписи.. Скоро ще им свърши тарикатлъко очаква се изземване на компютри от общинана Горем смях ще падне дано да е пазарен ден като днес.


17 Януари 2019 12:22 | pyg
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

айде тропанска, разкажи им играта удри здраво


17 Януари 2019 12:24 | до читател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ти нали си много коректен и си си написал името? Искате имена, за да може да баптисвате, както едно време дедите ви са хвърляли на прасетата хора с различно мислене. Нека бъде още дълги години кмет, но на кой ще бъде? На пенсионерите и на хората със социално слаб статут, които се карат за топъл обяд. На престъпници, които живеят в общински помещения и не плащат ток, вода, данъци, а се множат и разпространяват нар. вещества? На тия ли? АЗ искам да е кмет, но вас лижетопковците и крадците да ви няма.


17 Януари 2019 12:28 | до запознат
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Нагли сте и ненаситни. ВИЕ ЛИ ЩЕ СПОМЕНАВАТЕ Комисията за защита на личните данни? Вие ли ?Емилия Митова и Димитрина Стойкова, КОИТО използвахте личните данни на пенсионери и ги прехвърляхте към други фондове, за да взимате пари? Вие ли, които постоянно ползвате данните на хора за други подписки? Срам нямате


17 Януари 2019 12:34 | Тапанска кмет
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тапанска кмет


17 Януари 2019 12:38 | запозната
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

С Тапанска схеми и сметси не излизат. Акъл има за цял обкински съвет и общинската ви администрацшя от 106 човека. Завиждайте и се пусайте кресненски обществени тумори.


17 Януари 2019 13:02 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

През годините съветниците на кмета Георгиев са Паскалев, Нинова, Мая Манолова. Предполагам, че Тихан Спасов е самодеец, който е готов да съди Георгиев без предварително да се е допитал до качествен юрист. Хубаво, но при провал налива вода във воденицата на Георгиев. Давайте си сметка за ефекта върху обществото от всяка инициатива.


17 Януари 2019 13:05 | До кмета слънце
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

И един да е подписа в подписката трябва отговорно да приемите и анализирате посоченото, но по- лесно е да се оспори истината и обругаят хората. Не ви ли е срам от социалната ви активност за Ощава и другите села, като за военно време - порции и пакетчета. Бедност и човешка драма. Къде са младите хора, къде е бъдещето? Общинският бюджет за 2019 е само данъци и държавна субсидия. Нямате един проект, а единственият от 2018 е даден на прокуратурата и КЗК. Друга малка общини с 5 000 000 повече бюджет от проекти. Протестите ви ощетиха хората от Кресна с поне 500 000. Протестирахте срещу себе си и средата в Кресна, която създавате - бедност и мизерия. Зависим от 400 лв. заплата хорица и лакействащи безделници на заплата.


17 Януари 2019 13:10 | ощава
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Георгиев нали щеше да съди Тапанска. То не бяха закани и цени на исковете. Тапанска трябваше да обзаведе яслата и градината в Кресна. Какво стана та даде заден. Сигурно има качествени юристи?


17 Януари 2019 13:30 | старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кметове като Георгиев се свалят чрез съд или с обединена опозиция. Но успехът си върви в комплект с кандидата за кмет. Нямате ли го кандидата…


17 Януари 2019 14:00 | Тихан
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тъпанарска запали мотора, яко! хахахахах


17 Януари 2019 14:14 | андрешко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе не се знае дали Тъпанарска е запалила мотора или друг се форсира.. Хубави коментари четем за кметския екип. Не са заспали и прости кресничани колкото ви се иска.


17 Януари 2019 14:24 | Буро
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дайте информация за Таня Сливнишката и тоя анимационен герой Кьосев.


17 Януари 2019 15:17 | 545
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Алоооо с е е вярно което е написал Техан, знаем но хората ги е страх, Нема да се повлияем от опрожерженията ВИ, Демек лажите на кмета Георгиев, Идат избори да не висите пак да следите хората, Спас Валю Гербаджията


17 Януари 2019 15:28 | Българин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кой дебел кой слаб, кой гей, кой с кой е хората не ги интересува, Оберете си дрогата приберете крадените дарва, Опражете си вилите по Ожтажа и си избираите кой да Ви целува лажливите задници, Напускаите като ХОРАТА не ВИ Изкат ЛАЖЛЮВЦИ


17 Януари 2019 16:44 | Така
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вярно е. Покрай избори винаги се следи кой с кой говори, кой с кой пие кафе, па заплахи, па разправии. По сто пъти се обикалят селата, а после се забравя за тях. Само Кресна е важна. Смешници


17 Януари 2019 18:42 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Мислете за независим кмет на Кресна, подкрепен от цялата опозиция. Това е сторено в Стралджа и имат успехи. Вие имате условия, за които те могат да мечтаят, но хората са напред. Четете преди да ме оборвате. Приятна вечер.


18 Януари 2019 13:30 | Тихана
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тъпанарска, ке ме сложиш ли менека кметски наместник, коги спечелиш изборите и станеш кметица на Кресна! Целото казино и сите хазартни типове ке гласуват за тебе, имаш широка идиотска подкрепа, а и спонсоро е силен-ке даде пара! Ей завидеха ти тия кресненски випаджии на парата му, значи! Срама нямат! Ти ке опраиш общината, държавата, европата, свето, че и целата вселена! Такъв капацитет може да се роди само в Мулетарово и никъде по света!


18 Януари 2019 13:35 | Мравката от Мулетарово
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ей отървахме се от Тупанарската в нашето село сега почна в друго село да праи поразии. Иска и от там да я изгонат хората с камъни!


18 Януари 2019 17:23 | драги ми смехурко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Мъка, мъка от тази Тъпанаска. Виновна е че е по-умна от близалките, виновна е че ви прави на луди щото сте прости и злобни и че си живее живота. Евала Тъпанска мачкай наглите и алчните. Тъпанска кмет тогава ще ви гледаме саира не че сега ни ви го гледаме насирате се от нея. Мачкй Тъпанска !


18 Януари 2019 20:22 | komitata
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

къде отидохте бе коментатори, хората се жалят от Паши и стоичков, вие с тъпанска се занимавате, вижте и кмета Николайчо как защитава своите слуги, а не вземе да се засрами от всичко което правят, такава шайка от бандити и неграмотен кметски намесник не е имало, простотията е пълна като простия ни кмет, който дойде с големите обещаншя а накрая излъга всички които гласуваха, наесен пак гласувайте за бансетски и общината ни ептем ше стане за смях и ше я заличат, ше си го търсите предишния кмет, може и да е сбъркал някъде ама си беше кмет на място и поне беше и си остана земен и до хората, а този надувко кольо, подминава и се крие в спартак и при алф с пияниците, да жшвее комунизма


19 Януари 2019 08:19 | 69
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как няма да седи в спартак или алф при пияниците и недо.. невести там няма заплахи от юмруци в кратуна. В ресторанта вече няколко пъти го спасяват на Банкетски.


19 Януари 2019 08:37 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Един Господ знае кога ще е следващата статия за Кресна. Този форум спокойно може да се използва чак до следващата статия за коментари от всички местни, даже и работещи зад граница. Нищо не му пречи и на бившия кмет да сподели какви са му намеренията. Би било добре да участват и хора, работили в общината, които са на ясно със законите на страната. Народното творчество често украсява и законите, но има ли файда...

Обърнете внимание на организирането на коалиция срещу Георгиев . Направете си коалицията преди местния Герб да почне да поставя условия. Не са заслужили да водят хорото. Аз поне така ги виждам нещата от Дупница.


19 Януари 2019 14:00 | pyg
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Банкета не става за кмет. за 4 г нито 1 проект не е спечелил


19 Януари 2019 17:31 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На него и така му е добре. Москов в Гоцето печели, но това е друго ниво на демагогията на БСП. Вашия герой е дъното на "лявото".


19 Януари 2019 19:11 | хи хи хи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какви проекти чакате от Ема Митова и Баничарката хахаха Георгиев не дъното на лявото той е и под дъното.


19 Януари 2019 19:38 | up
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вече почти мина мандата, а налице няма нищо. Пълен провал за сегашния кмет. На изборите най-много на балотаж и дотам


19 Януари 2019 20:18 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За пръв път с феномена "жители на Благоевград" се сблъсках в Кочериново. Много интелигентни хора, но регистрирани в Благоевград. На лице лош материал според Бойко Борисов. Думи, думи и с триста зора свалиха местния феодал. Нищо по-лесно не очаквам в Кресна.


20 Януари 2019 17:40 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нямам проблем да продължим по темата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.