Свалиха Т. Гикински от поста управител на УВЕКС ЕООД Сандански

27 април 2017 20:34   25 коментара   14476 прочита


Очаквано на сесия на ОБС Сандански управителят на УВЕКС ЕООД инж. Тодор Гикински бе отстранен от длъжност Предложението направи кметът Кирил Котев , дни преди това протестна подписка внесоха и съветниците от РЗС ,които превърнаха отстраняването на Гикенски в кауза. Ще бъде назначен нов временно управляващ общинското ВиК дружество със заповед на градоначалник ..

Кметът Котев мотивира искането си пред ОБС с това, че Гикински има обвинение за престъпление по повод изграждането на водопровод в село Кръстилци, който се оказа радиоактивен. Кирил Котев посочи също така, че срещу управителя на УВЕКС ЕООД има издадени 15 съдебни акта, а общината плаща от бюджета си за нарушенията.Той настоя местният парламент да включи в дневния ред на заседанието си извънредна точка, с която съветниците да отменят решение, даващо право на Гикински временно да управлява УВЕКС ЕООД.Изслушвайки градоначалникът, съветниците гласуваха и предложнието на К. Котев бе прието.

 

П. Иванова

 

 

25 коментара
27 Април 2017 21:41 | Сандо
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

Свалят неудобните, за да сложат удобни. Този мишок Котев иска да се изкара герой, но не е така. Този водопровод в Кръстилци го четем от три гоини по вестниците. Просто сега трябва да се освободи място за кръжащ около него лакей. Нито е загрижен за хоратаот града този кмет, нито пък го интересува качеството на водата, която става за всичко друго, но не иза пиене.


27 Април 2017 21:43 | Наско
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Сложете танго и кеш те ще оправят нещата


27 Април 2017 21:55 | ?
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Браво Г-н Кмете беше крайно време сега почвайте и назначените от него хора там има доста които вземат заплати на готово а и май работниците са доста повече от нужните.


28 Април 2017 06:07 | старогражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Без външна намеса тия смотаняци от съвета в Сандански още да търпят Гикенски. Кажете му на Янето, че времето за извличане на политически девиденти изтече още в началото на 2015г. Тогава можеше да хвърли димка в съвета и да ги очади барабар с Тотев. Чудеса от свински черва ? Чак след клетвата на новото правителство ще се разбере от къде е бил натиска. Ври от слънчогледи.


28 Април 2017 06:33 | Плешивмишотплоски
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Най-сетне нещата започнаха да се случват! Как гласуваха ВМРО? Мравката сега от къде ще леби? Ами Кольо Краставицата? Ами Тошо?


28 Април 2017 10:58 | Запознат
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Свалянето от който и да е пост, без да се търси отговорност е измиване на ръцете. Свалянето от пост, означава доказване на далаверите, за които някой е упрекван и публичното им оповестяване. това което Котев и тайфата му правят е мижи кьорчо да те лажем. Просто за там се готви по-удобен от Гигински човек. А в интерес на истината, този Гикински, който аз познавам само по име, успя да запази цената на водата на едно ниво. Сега за тези, които викат - ще има нов шеф, още по-гладен от Гикински и нова цена на водата. Да ни е честито!


28 Април 2017 11:21 | Плешивмишотплоски
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

До запознат;
Хем го познаваш само по име, а пък имаш претенции да си запознат!? А, и още нещо- със сигурност не си плащал вода през последните десетина години


28 Април 2017 13:02 | 1300 години България
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Войната за следващите кметски избори в Сандански започна. До тук 1:0 за Котев. Очаквайте продължение..... Аман от селяци!!!!!


28 Април 2017 13:03 | ДО плешивмишотплоски
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Не разбирам какво общо имат "Кольо Краставицата" и "Мравката"?


28 Април 2017 13:26 | СЕВЕРНА КОРЕЯ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Ако Кольо и Мравчо нямат общо с Ви К, значи Тръмп е роден в Северна Корея....!!!


28 Април 2017 16:07 | Запознат
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И Мравката и Краставицата са един дол дренки. За мравката и тези, които гравитират около него няма идеи, няма партия - всъщност има - партията на бизнеса, която се формира вече в Парламента. та да си дойдем на думата - за В и К готвят един неграмотен адвокат, завършил незнайно как (всъщност знайно) право - Георги Цветанов, който подсакача от партия в партия, а на отминалите избори беше 6 в листата на ВМРО за депутати от общинската листа.
Та този нагъл, алчен и неграмотен адвокат гласят за шеф на В и К.


28 Април 2017 17:05 | Плешивмишотплоски
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много си интересен Севернокореецо! Знаеш кой е Тръм, знаеш какво е Северна Кореа, а не знаеш какво общо имат Кольо и Мравката?! Ами поинтересувай се! Докато научиш Тръмп ти е съгражданин!


28 Април 2017 20:48 | браво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Малко история... Човекът се казва Атанас Чопев, пенсиониран учител по физика. Пръв "раздуха" проблема с урана и алфа частиците във водата, с която УВЕКС се опита да утоли жаждата на село Кръстилци, Община Сандански. Има-няма - 3 години от началото на епопеята. Тя не е приключила все пак с разрушаването на водопровода по предписание на ДНСК. Щетите са около 100 000 български лева, взети от данъкоплатците и отишли в нищото. Сетихме се тези неща по ред причини. Една от тях е "урановата истерия", която епидемично се разстила тези дни из държавата.


28 Април 2017 22:58 | Кръстилци
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Що ревеш бре селяк продажно същество кога яде кюфтетата не рева.


29 Април 2017 00:14 | Безработен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кмете тоя колко народ назначи преди изборите направете проверка.


29 Април 2017 07:02 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

В магазина на селото има маси за поне 50човека. Реалните жители на селото плюс техния бизнес -това е първопричината за водопровода от "Хралупата". Прокоратурата да види първо колко са абонатите на ЧЕЗ, да тръгне по жиците, ако иска да знае цялата истина. Чак като видя "обесен" и д-р Синански би ми олекнало. Ври от селски тарикати в района.


29 Април 2017 08:24 | за старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

освобождаването на Гикенски не освобождава Кмета от отговорност


29 Април 2017 08:26 | за старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

с. Кръстилци СРАМ
Районна прокуратура в Хасково се самосезира по публикации в медиите и разпореди проверка за наличието на опасни вещества в питейната вода на Хасково, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
Проверката е възложена на МВР в Хасково и се извършва с оглед на данни за замърсяване на почвата и подземните води, с което стават опасни за хора, животни и растения или негодни за използването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели (престъпление по чл. 352 от Наказателния кодекс).29 Април 2017 09:02 | за старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Разпореждане на Окръжен съд Благоевград

УКАЗВАМ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ в качеството си на едноличен собственик на капитала на ЕООД "УВЕКС"да предприемат съответни преценени от тйж законосъобразни мерки за предявяване на гряждански иск в наказателното производство от името та ощетеното дружество което може да стане до даване на ход на съдебното производство .....


29 Април 2017 10:30 | Плешивмишотплоски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами, да! Кмета е длъжен да го направи, ако разбира се знае за какво става въпрос. За парите, отчетени за водопровода в Кръстилци може да се захрани Софийският агломерат. Та, щото един илитерат ме питаше какво общо имат Краставицата и Мравката, ами това е -кражбата. Мърлявият склавски гладач как ще стане депутат без айдушките изпълнения на плешивото джудже с плетени обувки и бели чорапи и неговият ментор с вежди като стрехи, доказан престъпник, щот кат стане зор си оставя топките в къщи? Интересно ми е кой приши топки на Кирчо та да извърши най-накрая този чутовен подвиг. В същност знам, само че цената за това е висока.


29 Април 2017 11:05 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пишете на г-жа Данута Хюбнер в Брюксел с пълна документация по случая Кръстилци, но след като вече има становище на прокуратурата. Да се настоява за обезщетение на жителите на селото. Обвинение към Гикенски и Тотев.


29 Април 2017 11:09 | за старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

i и кмета сегашния


29 Април 2017 11:10 | !!!!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

с. Кръстилци
Чл. 352. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 1991 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27. 05. 2011 г.) Който замърсява или допуска да се замърсят почвата, въздухът, водни течения, басейни, подземни води, териториалните или вътрешните морски води или морски води в зони, определени с международно съглашение, в което участва Република България, и с това ги направи опасни за хора или животни и растения или негодни за използването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и с глоба от пет хиляди до тридесет хиляди лева.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Същото наказание се налага и на длъжностно лице, което е допуснало при проектиране, строителство или експлоатация на отводнителни или напоителни системи да не се вземат необходимите мерки, за да се предотврати опасно замърсяване на водата ..


30 Април 2017 05:56 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Говоря за времето от четири месеца и половина, когато жителите на Кръстилци са пили коктейла "Молотов " на Гикенски със знанието на Тотев. Тогава Кирчо беше депутат и оправда техните, а не моите надежди. И днес съм за учредително събрание на Герб в Сандански, но слушат Цветанов. Телом и духом съм в моята паралелна държава и само преспивам в официалната. Чак след полагането на клетвата на правителството започват събитията.


30 Април 2017 10:56 | Милушева
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Всичко е толкова пошло втази държава. Хванаха се за този Гикински. Че не са ли всички като него? Не крадат ли всички, когато им се даде възможност. не правят ли сделки с общинска собстевност, гласувайки предложения на този или онзи бандит за закупуване на безценица на общинска земя? Защо е тая ожесточена борба да влязат в общинските съвети и парламента? За да работят за благото на народа ли? как ли пък не? За да оправят собстевното си дередже и това на тайфата около тях. Че какъв е Живко Иванов, който не се е насладил на свалянето от поста на Гикински. Някакъв си-никакъв председателна някакъв си бизнес център. Дрън-дрън ярина. Поредният мераклия за кметски стол и правене на пачки. Това е
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар