Съветници се подиграха с труда на деца с увреждания

28 януари 2011 00:20   8 коментара   29614 прочита
Тийнейджъри от Дупница получиха 13 лева от 33-мата общинските съветници за благотворителната си инициатива
Тийнейджъри от Дупница получиха 13 лева от 33-мата общинските съветници за благотворителната си инициатива


Тийнейджъри от Дупница получиха 13 лева от 33-мата общинските съветници за благотворителната си инициатива

С картина за 8 лв. и паница за 5 лв. зам. кметът Д. Ушатова и д-р Л. Николова не успяха да замажат морала на общинските управници

Три часа тийнейджъри от Дупница, придружавани от бившия служител на отдел “Евроинтеграция” Георги Илиев, напразно чакаха общинските съветници да откликнат на благотворителната им инициатива да съберат средства за подобряване на условията за рехабилитация на деца с увреждания от Центъра по рехабилитация в Дупница. Децата сами изработили картини, сувенири, чаши, чинийки, художествено оформени, за да наберат сумата от 1200 лева.

Никой от съветниците с изключение на заместник-кмета Даниела Ушатова и Лорета Николова не пожелаха да купят от изделията на стойност между 5 и 8 лева. Даниела Ушатова купи картина за 8 лева, а д-р Лорета Николова паница за 5 лева.

8 коментара
28 Януари 2011 07:34 | горския
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

желанието на децата буди респект, а майсторстовто в изработените предмети - завист. Що не дойдете в София - тук със сигурност ще се намерят отговорни купувачи.


28 Януари 2011 09:05 | Жоро
Оценка:
24
 (
24
 гласа)

Браво на общинарите че не са откраднали стоката на децата. Хвала вам!


28 Януари 2011 09:22 | Читател
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Това говори колко са им жалки душичките и дали изобщо да са съветници на общита. но Вие сте си ги избрали, ние ги изблираме изобщо, защото и в др. общини са същите егоисти.


28 Януари 2011 09:35 | и
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Тези общински съветници са избрани измежду нас. Добре е всеки, който чете тези редове да си направи извода


28 Януари 2011 10:57 | Ленин
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Браво на общинарите, че са се държали просташки, трябва да стане ясно на хората, че избрали пълни безхаберни идиоти, каква жалост за морал да не говорим всичко това липства. Имам
едно предлажение кък кмета гр. Дупница г-н кмете на първата сесия предложете на съветниците да дарът по някой лев от заплатите си за тези деца какво са 1200лв за съветниците нищо. Очакваме резултат да е добър и бог да е със вас.


28 Януари 2011 11:27 | Гражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Поздравления за Жоро и неговите млади съратници - показват как се действа в условия на криза. За общинските съветници .....като за умрелите - или добро или нищо. Между другото и в тази статия личи ЛИЧНОТО отношение на журналиста опитващ се не да изтъкне доброто дело на децата а да омаскари и оплюе /така или иначе ежедневно оплюваните/ общински съветници.
Защо никъде не се споменава че това е поредната такава акция на децата и че на предишните /като тази проведена съвместно с Ротари клуб/ - всичко беше изкупено и бяха събрани доста средства. Но явно добрата новина не е актуална и за това веднага се превръща в негативна и скандална за да предизвика дискусии, негативни реакции и омраза
- това, за съжаление е истината. Достатъчно е към едно положително събитие да се добавят думичките : кмет, общински съветник, консултанти - и тя автоматично става актуална и центърът на вниманието се измества, фокусирайки омразата на обществото върху ежедневните виновници за, нелекото ни битие


28 Януари 2011 16:34 | Милушев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ей, ей това ли е пиарът


29 Януари 2011 07:46 | Петричанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Косултанти-това е най-новата схема да даване на доста пари на свои хора, това се измисли от големите риби да крадът народни пари, без даги заслужават и сега се крадът с милиони. Като "Булгартабак", като милионите дето дадоха на Доган, и хиляди др. народни милиони, които се крадът по този начин. Така че консултантите са подставени лица на органицирана престъпност и крадят нашите пари. Прокуратурата трябва да се самосезира при всеки сигналза"консултантски"услуги. Хора които нямат никакви знания по дадена работа, ползват услуги на специалисти, но те взимат големите пари. Навсякъде те прашат при такива частни конс. становища и печати и даваш луди пари за-строж, за др. Далавера е всичко в тази Държава, но само за връзкари и които са се уредили с поръчки.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар