Студентите зарязаха дискотеките и напълниха аудиториите на ЮЗУ да завeрят семестъра, коледната ваканция е 24.12-03.01., сесията завършва на 23.01., от 1-7 февруари 2010 г. пак почивка

11 декември 2009 00:18   5 коментара   31682 прочита
Четвъртокурсниците по философия са най-страхотните студенти, потвърди и преподавателката им доц. Вяра Николова /вляво/
Четвъртокурсниците по философия са най-страхотните студенти, потвърди и преподавателката им доц. Вяра Николова /вляво/


Четвъртокурсниците по философия са най-страхотните студенти, потвърди и преподавателката им доц. Вяра Николова /вляво/

Доц. Г. Донев изпита вчера за последно задочниците, твърди: Не си спомням откога не съм писал “Слаб 2”, отдавна го няма стреса, системата те “смила”, или четеш и вървиш напред, или те изхвърля зад “борда”

Две седмици преди коледната ваканция по коридорите и в аудиториите на ЮЗУ “Н. Рилски” цари особено оживление, студенти, които през семестъра почти не стъпваха на лекции, сега са най-редовните, при това задължително са на първите маси, установи репортерска проверка на в. “Струма”. До 23 декември кандидат-висшистите събират подписи от преподавателите за присъствие на лекции и упражнения, за да заверят семестъра и да бъдат допуснати до изпитната сесия в началото на 2010 г.

Паралелно задочниците “чистят” последни изпити от сесията си. Второкурсници по психология, задочно обучение, вчера се възползваха от последната дата за изпит по “Логика” от доц. Георги Донев. Дисциплината ни е избираема, обясниха Лаура Шимои и Илияна Янчева след изпита, доволни, че са го изкарали. Доц. Донев преподава “Логика”, “Онтология” и “Философска логика” в ЮЗУ от 10 години на студентите от специалности “Философия”, “Психология” и “Социология”. По 6-балната система бъдещите висшисти са му дали оценки 4,99; 5,01; 5.33 и 5.36 /няма преподавател, оценен с шестица/ и го поставят в графата “принципните”.

Студентите, редовно обучение, могат да заверят служебно семестъра с един невзет изпит, като повтарят догодина дисциплината, правилата за получаване на подписи са ясни на всички от първия учебен ден, обясни доц. Донев. За лекциите той не отказва подпис, но сериозната “цедка” прави аистентът Силвия Кръстева, която води упражненията и семинарните занятия. Тя подписва студентска книжка при максимум едно неизвинено отсъствие, както е по правилник, и не прави изключения. Студентите отдавна не изпадат в стрес по време на сесия, защото знаят, че крайната оценка се формира от текущия контрол през семестъра и финалния изпит, който е може би с около 25% тежест, обясни философът и даде конкретен пример: асистент Кръстева им дава поне 3 контролни, ако имат двойка или са отсъствали - дава им се шанс с дата за поправка, последното контролно по логика например е насрочено на 15 декември.


Още за: студенти   ЮЗУ   семестър   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
11 Декември 2009 14:02 | еха
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

добре че са тия студенти в Благоевград, иначе некои кръчми май нема как да просъществуват :)


25 Декември 2009 09:04 | иванич
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Логиката по мое време във Философския Факултет , я преподаваше алчния старец проф. д-р Витан Стефанов . По цял семестър не стъпваше в яудиторията , беше по бизнес в София . На края на семестъра идваше да си прибере комисионните и " паричните жестове" от студентите .А и тогава Силвия Кръстева му беше асистент , душичка , подписваше на всеки почти .


19 Април 2010 12:32 | Вяра Николова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вяра Николова Петър Емил Митева Бехар Донева


22 Януари 2013 05:47 | Николай Узунов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И мен ме има на тази снимка ( с черното яке), колко бързо времето лети ...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар