Спират ремонта на Владая заради автомагистрала “Люлин”, 100-те работници на “Агромах” скоростно продължават да работят

08 август 2009 00:18   1 коментар   29698 прочита
Работата на Владая вчера продължаваше
Работата на Владая вчера продължаваше


Работата на Владая вчера продължаваше

Министър Р. Плевнелиев представи екипа си, благоевградският бизнесмен с корен от Разлог Г. Прегьов официално обявен за зам. министър, бившият човек на кмета К. Паскалев и служител на “ВиК” - Благоевград Й. Татарски стана шеф на кабинета

Ремонтът на прохода Владая от благоевградската фирма “Агромах” ще бъде спрян, за да се работи по магистрала “Люлин”, съобщи вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той не обясни каква връзка имат двата обекта. “Люлин”, както е известно, се строи от турска фирма, обяснението на служители от КАТ бе, че паралелните ремонти затрудняват движението.
Плевнелиев е наредил да се направи проверка на ремонта на Владая. Според него има завишени цени и неспазени процедури. На въпрос какъв процент от бюджета на МРРБ е изразходван той отговори, че са изразходвани 82% от бюджета към встъпването му в длъжност.
Няма да пуснем прохода Хаинбоаз, докато не се направи проверка за готовността на този път да се използва от гражданите, каза още министърът. В проверката участват експерти от ДНСК, МРРБ и други, ще има и посещение на място.
Росен Плевнелиев обясни, че било масова практика на НАПИ да се вкарват в експлоатация обекти, които не са годни, и ще се изготви списъкът им.
По отношение на договорите, сключени от МРРБ, Плевнелиев каза, че тече проверка и до 2-3 месеца трябва да има резултат. Анализът на договора за сградата на МРРБ ще е готов към 15-20 август. Той обясни, че ще има и нови проверки - за необезпечените договори. До края на годината ще има търг и избран изпълнител на магистрала "Тракия", а началото на строителството може да бъде през април.

1 коментар
19 Март 2010 22:38 | някой
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

абсурдно е "усвояване на еврофондовете" да е цел - това е инструмент, прилича на професия "многодетна майка", само че в национален мащаб. Чак е обидно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар