Спасиха изгубил се в планината компютърен спец

12 август 2010 00:14   2352 прочита

Зарязал столицата и станал пастир

Спасителни екипи от Областно управление "Гражданска защита" - Перник, радомирското Районно управление на полицията и от местната ловна дружинка издирваха изчезнал в Коньовската планина столичанин, заселил се наскоро в село Кленовик.

Късно вечерта в сряда съпругата на 48-годишния Йордан Василев алармирала на телефон 112, че столичанинът, който излязъл да пасе козичките по баирите, не се прибрал вкъщи. Според подплашената жена мъжът й най-вероятно се е изгубил в планината на път за връх Колош.

Оказало се, че информацията й е точна и при претърсването на района софиянецът бил открит жив и здрав заедно с цялото стадо.

Той разказал, че се объркал из гънките на планината, тъй като още не познавал добре района на новия си дом.

Според близките му Йордан е много добър уебдизайнер. Наскоро продал жилището си в столицата, купил сградата на бивша кръчма в радомирското село и се преселил със съпругата си и трите деца в Кленовик. В селото се говори, че жена му, която в момента е в отпуск по майчинство, е бивш доцент по информатика в Софийския университет. Преселили се в радомирското село заради спокойствието и чистия въздух. Така е най-добре за децата, казвал пред новите си съседи компютърният спец, който често изчезвал в планината заедно с компютъра и козичките, купени заради млякото за трите му деца.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар