Служители на ДНП „Пирин“ реагираха незабавно на сигнал за пожар, който вече е овладян

27 юли 2023 16:22   2 коментара   5971 прочита


Около 12.00 часа днес е забелязан дим в района на връх „Дончови караули“, парков участък „Вихрен" в Национален парк „Пирин”. Сигналът е подаден от турист на телефоните на Дирекция „Национален парк "Пирин", съобщават от МОСВ.

За възникналия пожар своевременно са уведомени всички лица и компетентните институции, които са част от схемата за оповестяване при възникване на пожари на територията на парка  - дирекция „Национална служба за защита на природата" и районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в Банско и Разлог.

Незабавно, в 12.30 часа спасителна група от паркови служители и пожарникари се е отправила към мястото, за да установи точното положение на пожара и да предприеме незабавни действия за погасяването му. Теренът е труднодостъпен и може да се достигне само след 2-3 часа пешеходен преход от хижа „Вихрен“.

В 16 часа хората от спасителната група са стигнали до мястото и вече са овладели огъня. Изкопана е ограничителна линия. Огънят се третира с вода, която пренасят на гръб.


Още за: пожар   Пирин   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
27 Юли 2023 17:43 | Динкинои
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Da


27 Юли 2023 19:50 | Антон Миленков 919
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Оно државата изгоре... Добре, че колегите от РСАБЗН са на поста си... и опъват...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар