След ада на АМ"Струма" двама от оцелелите проговориха: Беше като във филм на ужасите

24 ноември 2021 05:59   9 коментара   38766 прочита
сн. телевизия Алсат
сн. телевизия Алсат


сн. телевизия Алсат

Младата двойка, оцеляла след трагедията в България, 26-годишният Лулзим Сюлеймани от Прешево и годеницата му Медина Лютфи (25) от Сопот, Куманово, от столичната болница, разказаха ада, който преживяха на магистралата, когато автобус на Беса Транс изгоря  и 45 души загубиха живота си. 

Сюлеймани счупи прозореца на автобуса и успя да извади Медина и още петима пътници. Седемте са единствените оцелели от катастрофата на магистрала "Струма". 

Лулзим и Медина разказват как са седели на предпоследните места в автобуса и  за щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента, наблюдавайки цялата ужасяваща сцена със собствените си очи. 

 

Сюлеймани разказва, че след избухването на пожара в автобуса той успял да счупи страничното стъкло на автобуса и скочил ,а после  издърпал годеницата си, която не можела да ходи, тъй като кракът й бил счупен. 

-Докато автобусът вървеше, той се удари в тротоара от дясната страна, гумите  на автобуса се спукаха и започна да избухва пожар, имаше много дим. Тогава автобусът се премести 20 метра вляво и спря сам. Хората започнаха да кашлят да  повръщат, да крещят като във филми на ужасите. Успях да избягам, защото взех чука  от  автобуса и счупих стъклото. „Извадих годеницата си и още петима души“, каза Сюлеймани пред Klan TV. 

Медина през сълзи разказва за ужаса, който преживя. Опитвайки се да се спаси, тя чула  виковете на много деца в автобуса. 

- Не знам, спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Люлзим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Когато видях, че  отворено  стъклото зад главата ми , скочих бързо . Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спахме, беше около два през нощта. „Чух деца да плачат, имаше много деца“, каза тя. 

Сюлеймани, сръбски гражданин, беше посетен в болницата от сръбския посланик в България Желко Йович след инцидента. 

9 коментара
24 Ноември 2021 07:16 | към тоя отгоре
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Живот и здраве на живите, съболезнования за загиналите, разумна постъпка на счупилия стъклото, поклон пред делото му, спасило живота на седмината!


24 Ноември 2021 08:12 | Veronika
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Ужасна трагедия!
Думите в такъв момент са излишни!
Моите искрени съболезнования!


24 Ноември 2021 08:53 | Лена
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Имат висока раждаемост албанците


24 Ноември 2021 12:24 | Ан два се носи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Има удар на автобус около 20 тона със скорост 120 км/ч надлъжно в здрава стоманена преграда -мантинела. 20 тона х 120 на квадрат делено на 2 е удар стотици хиляди джаула. От страшния удар Пилоните на мантинелата са разпрали автобуса отдолу и мигом е загубил въздух за спирачки, врати и хидравлика на волана. Скъсани са тръби на горивото, маслопроводи и въздуховоди. Хвърчали са много и големи искри. От удара водачът изпада най-малко в шок ....Когато се наложи самолет да се приземява на бетон писта по корем, без спуснат колесник, преди кацането спец автомобил минава и пуска специална пяна на пистата достигаща 1 м височина. Целта е искрите получени при триенето корпус-бетон да попаднат в пяната и да не подпалят излято гориво, което при удара се компресира, бързо става аерозол и се запалва. Самолетите по правило кацат с около 200- 230 км/ч. Нафтата е много близка до керосина по свойства, който достига при горене до 910-930 гр. целзий--температура отчетена при падането на СТЦ 2001.


24 Ноември 2021 18:03 | Milena
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ogromna tragedija, pa i da je rat mnogo je… Pokoj nevinim dusama a ostalima brzo ozdravljenje… podrška iz Crne Gore


24 Ноември 2021 19:08 | До лена
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ти не си човек.


26 Ноември 2021 08:42 | До Струма
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И вие качихте снимка от болница??? Няма такива олигофрени. Ама очаквано лт средношколници, които шравят всичко за пари


26 Ноември 2021 08:42 | До Струма
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И вие качихте снимка от болница??? Няма такива олигофрени. Ама очаквано лт средношколници, които шравят всичко за пари


28 Ноември 2021 19:07 | Viliana
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много Тъжно е Съболезования
Почивай в мир Ужасно трудно. Ужасно е. Трагедия
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар