Скандали около конкурса за директор на гимназията по електроника в Банско! Загубил кандидат със спешно писмо до МОН и РУО и съмнения за опорочен конкурс!

10 август 2020 13:24   18 коментара   18116 прочита


Градът говори: Омръзна ни от протежета на местен политик от ГЕРБ, кадровик в сянка, докладвал в министерството и който, използвайки служебното си положение се намесва в работата на институциите  

    

Скандали тресат Професионалната  гимназия по електроника и енергетика /ПГЕЕ /в Банско след проведен конкурс за директор на училището. Конкурсът се проведе преди дни и бе спечелен от временно изпълняващия длъжността директор, Сашка Тодорова,с по-висок резултат от конкурентката си.

Инженер Тодорова влезе  и победи в състезанието срещу бившата си колежка Д. Рошкова, която преди години бе помощник директор  в гимназията, но смени местоработата си и напусна гимназията. След конкурса 5 членната комисия с председател, представител на обществен съвет в Банско, победител, с общ резултат 124 точки, е досегашният директор инж. Тодорова. Рошкова е с резултат 114 точки.   

Резултатът от конкурса не удовлетворил Рошкова, която със спешно писмо до РУО и МОН изразила съмнения, че конкурсът е опорочен, а резултатите нагласени.. В сигнала си Рошкова изразява съмнения, че конкурсът и резултатите от него са опорочени, тъй като председател на изпитната комисия е представителят на Обществения съвет Десислава Бояджийска, която  е приятелка на спечелилата конкурса Сашка Тодорова.

Второто и съмнение е, около това, как точно Бояджийска е избрана за председател на комисията в конкурса, има ли необходимите протоколи за нейния избор и как е бил уведомен Обществения съвет за избора на Десислава Бояджийска. Интересното е, че съмненията на подателката на сигнала са меко казани недоказуеми, как ще се докаже дали някой е приятел на друг и какво отношение има това към проведения конкурс.

Репортерска проверка установи, че изборът на Бояджийска като представител на изпитната комисия е станало по надлежния ред и нарушения няма. Загубилата кандидатка настоява за спешна проверка от министерството и регионалния образователен инспекторат.

В училището се говори, че в МОН да докладва за резултатите се е обадил и местен политик от ГЕРБ, който напоследък се вихри в курортния град, и не само, опитвайки се да се меси в кадровата политика повсеместно, въпреки че в града структурата на ГЕРБ загуби силата си, след детронирането на Георги Икономов.

ГЕРБ  Банско не е това, което беше, казват банскалии ! Каквото и да се  говори, факт е, че Икономов  бе изградил силна герберска структура и затова, докато той бе начело в Банско нямаше  нито един загубен избор. По негово време партията в Банско реализираше най-добрите изборни резултати, години наред. Днес за ГЕРБ Банско нищо не се чува.

Забелязваме епизодични изяви на депутата от ГЕРБ и местен лидер ,Александър Маурев, който като че започна самостоятелно да се готви за парламентарните избори, обикаляйки насам натам из областта, провеждайки срещи със състава на партията по места. В Банско обаче буквално занулиха ГЕРБ, коментират жители на града, уверени, че Икономов продължава да държи структурата на партията.

Ако  ако е вярно това, което се говори под сурдинка , че преминава към партията на Цветан Цветанов, то голяма част от ГЕРБ, вероятно ще се влее там заедно с него.. Процесът е неудържим и се подсилва от враждата между Мацурев и Икономов, която избуя преди местните избори 2019-та.   

Паметливи припомнят, че Мацурев стигна до парламента благодарение на близките му, приятелски отношения с Икономов, който го вкара в света на политиката  и бе силното рамо, на което с години Мацурев се крепеше.Двамата бяха неразривно цяло. Банскалии коментират, че именно Икономов изтласка Мацурев напред и нагоре в политиката. После обаче депутататът се превърна във враг на кмета и партиен лидер Георги Икономов и зае лидерското му място.

В момента Мацурев прави совалки насам натам, тъй като парламентарните избори наближават и битката ще е отново за спечелване на втори депутатски мандат. В Благоевград из ГЕРБ се шушука, че активността на депутата от Банско се дължи на амбицията му да стане водач  на депутатската листа.

Дали е вярно не знаем, тъй като за ГЕРБ Банско нищо не сме написали и нищо случило се там, не е достигнало до нас. Къде е ГЕРБ в курортния град, не е видимо в момента? За Мацурев се говореше, че щял да стане областен лидер на  ГЕРБ.   Това не се случи. Сега се говори, че щял да води листата за парламентарите избори .

Предвид процесите в страната и силното разочарование на премиера Борисов от загубата на местните избори в Банско, Благоевград и Сандански, наши източници от върховете на властта са категорични, че Б. Борисов и активът на ГЕРБ за парламентарните избори сами ще редят листите  в загубилите райони и е твърде възможно голяма част от сегашните депутати въобще да не фигурират в кандидат-депутатската листа.    

 Много рано да се твърди кой ще е водач на листата на ГЕРБ за следващите парламентарни избори. Освен това има и ще има много нови лица, които набират скорост в партията, така че има време да се редят пасианси.     

Очаквайте скоро още скандали в Банско с участието на видни банскалии,, политици и псевдоиграчи на политическата сцена. Ще следим отговора на МОН и РУО по отношение на конкурса в гимназията.   Очаквайте подробности. 

П. Костадинов 

18 коментара
10 Август 2020 15:30 | Горна Джумая
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

По-голяма пародия от конкурсите в Благоевград НЯМА. Най-фрапиращ е примерът с Центъра за личностно и творческо развитие на децата - фалш, фалш, та дрънка и понамирисва от километри.


10 Август 2020 15:39 | Хаха
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Ще е новина ако конкурса не беше нагласен...


10 Август 2020 15:50 | Вера В.
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Всички конкурси са нагласени, само една изненада има. Можем да кажем довиждане на Златанов и Попов скоро. Няма да липсват.


10 Август 2020 16:10 | ��������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да да слез мацурев обаче


10 Август 2020 17:57 | Местен
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

ЗА ПОЯСНЕНИЕ НА АВТОРА, МАЦУРЕВ НЕ СЕ Е СКАРАЛ С ИКОНОМОВ, СКАРА ГИ ПИАРКАТА, КОЯТО СКАРА ИКОНОМОВ С ЦЕЛИЯ СВЯТ И ТАКА ПОДГОТВИ ПРОВАЛА МУ ТЯ РАЦЗЕПИ БАНСКАЛИИ, НАРИЧАЙКИ НИ ПИЛЕНЦА, С КОИТО ЗАКУСВА!!! ЛУДАА!!! И ОЩЕ ДА ПОЯСНЯ МАЦУРЕВ НЯМА НИЩО, АМА НИЩО ОБЩО С КАДРОВИТЕ ШУРОБАДЖАНАШКИ НАЗНАЧЕНИЯ В БАНСКО, ОТ КОИТО ЦЕЛИЯ ГРАД Е ВЪЗМУТЕН! ТОВА СА ХОРА НА ВЪЧКОВА И КАДЕВ! ВЪЧКОВА Е ЗАМЕСЕНА С ИЗБОРА НА ТОДОРОВА, ТЕ СА СЕЛСКИ ОТ БЕЛИЦА И ВЪЧКОВА Е НАТРЕСЛА ДЕСА РЪХОВА, ТОВА Е ВИДИМА КОРУМПИРАНА СХЕМА И БРАВО НА ТОЗИ, КОЙТО Я РАЗБИЕ, НО ЕДВА ЛИ!! МАЦУРЕВ ЛИ Е НАЗНАЧИЛ КАСИЕРКА НА ЮЛЕН ЗА ШЕФ НА ПРОСВЕТАТА, ПРИ ТОВА БЕЗ КОНКУРС, НЕ НЕ НЕ ТРЯБВА НЯКОЙ ДА СИГНАЛИЗИРА ЗА ТЕЗИ НАРУШЕНИЯ, КАКТО И ЗА НАЗНАЧЕНАТА В ПАТРОНАЖА НЕОБРАЗОВАНА И СЪВСЕМ ПОСРЕДСТВЕНА ГОСПОЖА!!! НЕ Е МАЦУРЕВ, НЕ ГО ЗАБЪРКВАЙТЕ В МРЪСНИТЕ СИ ШУРОБАДЖАНАШКИ ИГРИ!! С ДВЕ РЪЦЕ ПОДКРЕПЯМ МАЦУРЕВ ДА Е ВОДАЧ НА ЛИСТАА!!!!! БОЙКО САМО ЩЕ СПЕЧЕЛИ С ТАКЪВ ХОД!!!! ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА МАЦУРЕВ НА ИЗБОРИТЕ !!!!!И НЕ ОТПИСВАЙТЕ ГЕРБ В БАНСКО!!!


10 Август 2020 18:03 | Водач на листа
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

И децата в община Банско да питаш - знаят отговора. Реденето на листата ще започне с Ал. Мацурев. Всеки следващ ще бъде в/у неговото име докато изпадне от листата. Иначе той е много активен и живее с мисълта, че ще бъде отново в новото Народно събрание. Да, ама НЕ! Резервният му вариант е да се преквалифицира като хлебар в стария хлебозавод. Такъв хлеб ще си го яде само той.


10 Август 2020 18:22 | Местен,ама не съвсем
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

"Местният" е напълно дезинформиран! Ако многото читатели извън Банско не знаят, то малкото от Банско добре знаят, че Въчкова няма връзка с Белица. Може да ги свързва всичко друго, но не и Белица. А че Въчкова е главен кадровик на общината-и това е вярно. Но като никой не ги разследва за минали деяния-така ще бъде! ЗАТОВА СА ПРОТЕСТИТЕ! Защото едни и същи по един същи тертип ни "управляват"! Ако това може да се нарече "управление", а не друго нещо! Такива ни съсипаха и продължават. Някой може ли да каже какви разлики има м/у Икономов, Въчкова, Мацурев, Бегов-Кушлев, Зайкова, Тренчева ...??? Всички от един дол дренки-властолюбци с цел набавяне на облаги! Затова всички на протест и ВСИЧКИ ТАКИВА ДА СЕ МАХНАТ И РАЗСЛЕДВАТ!


10 Август 2020 19:02 | Въчкова
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Няма връзка с Белица??? Само майка и е от там. На Тодорова също. Та може и да народа. Мацурев Не Е забъркан в това!!!! Водач на листа право казваш, Мацурев е кадърен, винаги ще има Хляб за него, но за теб едва ли. Давай Сашо, С теб сме


10 Август 2020 22:06 | Мацуревото
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Мацуревото пед..... е пуснало последния му останал трол и а се качиш и а не се таа си е ванка си нече пръв ми последен май ай догодина че па барман или ме се примолил да те тураа лифтаджия


10 Август 2020 22:57 | Въчкова-а-а,
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Та от коя Белица е майка ти? Или от Дурчове? Сестра на учителя Димитър Дурчов от Горски техникум? Айде стига глупости!


10 Август 2020 23:59 | питанка за МОН и РУО
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

И Тренчева ли "победи" в конкурса - няма начин, ГЕРБ е!


11 Август 2020 05:03 | Та
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Какво значение има дали от Белица или от Дурчова???? Важното е, че Въчкова е била в основата на измамната схема на Конкурса!!!!! Естествено, Стоянка Мутафова не е спечелила,!!! Апелирам за Нови Конкурси, без участие на Общината, Независими!!!!! И всички, които са Назначени без конкурс да се махатУважаемите Съграждани знаят, че заради тези Некадърни назначения в класацията на Училищата в България нашите са в края, на хилядно част!!!! Естествено след Разлог, но и след Бачево, Белица, Якоруда,.... та и Бабяк сигурно. До това доведе Шуробаджанаштината в Бансщо. И наистина, като се замисля само Мяцурев няма роднини в Общината и само той не е замесен в корупционните конщурсни схеми на Общинарите. Аз също съм за Мацурев, защото е деен. Нито съм Трол, нито той ме познава, но съм съгласен с Местен..., Пък и Банскалии не са глупави и знаят, че Цветанов няма да влезе в Парламента и няма да си дадат гласа напразно.


11 Август 2020 06:36 | Юнаците от Белица
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ние сме! Властта в Банско е Наша!!! Питайте Пинко!!! Той е по Конкурсите, Той ги Печели. Тренчева е Наш човек!!! НЕ Е ГЕРБ!!! Да му Ядете ...Ушите на Мацурев, НЕ Е ТОЙ НИЕ СМЕ!!!


11 Август 2020 14:00 | Гербер
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А за Евгения Тренчева защо няма жалба? Тя съсипа ГЕРБ. Сега е директор, подчинен на Сашка Въчкова.


11 Август 2020 14:14 | Яж траань
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Напред науката е слънце


11 Август 2020 15:45 | До Гербер
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Стоянка Тренчева Мутафова е за съд. Помните ли какви ги вършеше с децата!!! И Тя е виновна за състоянието на ГЕРБ в Банско! Въчкова малко да се ЗАПРЕ и да не топи Мацурев!!!!! Още в ГЕРБ като беше го чакаше и продължава, нищо, че благодарение на него е там. Искаме Сашо -водач на листата


13 Август 2020 00:17 | Хората
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това е пак статия на Икономов то се знае


13 Август 2020 22:05 | ������ �����
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По-слаби училища от банските нема. Никакъв образователен процес. В горскио децата не одат, в селския също, в електрото чат-пат, в СОУ то от време на време. Директорите ще се изедат един на друг
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар