Скандал! Разкриха съдружие на шефа на ВиК - Благоевград П. Тунев със сина на бившето комунистическо величие П. Таков-Янчо, доказващо конфликт на интереси

27 март 2013 11:54   45 коментара   46162 прочита


Спешен сигнал до Президента на републиката Росен Плевнелиев, служебния премиер, служебния министър на МРРБ и прокуратурата изпратиха днес представители на инциативен комитет, организиращ протестите срещу благоевградското дружество ВиК с искане оставката на управителя Петър Тунев. В сигнала са съобщени резултатите от направено разследване, което установило фрапиращ конфликт на интереси на управителя Тунев. Ето какво пишат до институциите инициативния комитет срещу ВиК и управителя Тунев:

"В нарушение на закона, без обществена поръчка беше създадено смесено търговско дружество "Благоевградска Бистрица" ООД между държавното "ВиК" ЕОООД Благоевград и частната фирма, в което държавата има едва 10 процента. От своя страна това дружество ползва закупените от държавата оборудване за планираните девет ВЕЦ. Най голямата гавра, е че "Благоевградска Бистрица" ЕООд чрез ВЕЦ "Енергия" ООД е собственост на частно ЕРП "Енерго Про". Така "Енерго про" става монополист и на произведената електроенергия от деветтe ВЕЦ.

През лятото на 2012 без никакво основание и информиране на гражданите на Благоевград настана необясним воден режим. По време на летните жеги гражданите бяха подложени от липсата на вода на не неистови житейски изпитания.

Заради този факт беше отстранен тогавашния управител на "ВиК" Благоевград Божидар Спасов. Информацията, която се разпространяване сред хората беше, че това се е случило защото "ВиК" ЕООД Благоевград е предоставил водния ресурс за тестване на ВЕЦ, който е необходим за тяхното лицензиране.

Целият този цинизъм към обикновените граждани на община Благоевград е свързан и с факта, че сегашният управител на "ВиК" ЕООД Благоевград г-н Петър Тунев като главен инженер в държавното водно дружество, чрез частните си фирми "Хидро С! лавово" ООД и ЕТ "Петър Тунев-Волта" е обслужвал енергийните проекти на частните ВЕЦ. Тази му частна дейност като служител в държавна фирма е подпомагана също от съпругата му, която отговаря за разрешителните на ВЕЦ в "Басейнова дирекция" Беломорски район. Оказва се, че управителят Тунев е в съдружие със сина на бившето комунистическо величие Пеко Таков, Янчо Таков в дружество "Хридро-Славово " ООД, с тях съдружник е още фирма "Каро Трейдинг "на Красимир Караиванов. Фирма "Хридро Славово" е регистрирана в София и е с предмет на дейност пренос и разпределение на ел енергия, МВЕЦ и други енергоносители за битови и промишлени нужди. Именно затова протестиращите пред ВиК внесоха до управителя Тунев 12 въпроса свързани с участието му в частните фирми. Днес преди обяд част от протестиращите осъмнаха пред ВиК в очакване на отговорите на управителя Тунев, своеобразния протест предизвика ексалиране на напрежението във фирма ВиК, откъдето излязоха работници и се опълчиха на протестиращите. Протестите пред ВиК започнаха миналата седмица, те бяха ръководени от ексченгето Д. Лалев, Христина Ядкова и Илия Сивиков. Те са и хората подписали разпространения сигнал срещу Тунев.

Иво Петров


Още за: сигнал   П. Тунев   оставка   Още от: Бизнес

Принтирай статия
45 коментара
27 Март 2013 12:55 | дупничанка
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

Благодаря на будните благоевградчани за поднесената на тепсия информация! Това е липсващата частица от пъзела, затвърждавщ съмненията ми за монопол с любезното съдействе на държавната власт. Сега вече линията "Хридро-Славово " ООД - "Каро Трейдинг " ООД е съвсем избистрена чрез участието на г-н Караславов и в двете фирми. "Каро Трейдинг" ООД от своя страна е "специализирана в печелене на обществени поръчки по ЗОП" на територията на цялата страна и странно, но е "доведена" като спасителен спонсор на ЦСКА от... Емо Ротманска. Това е цяло съзвездие от фирми и свързани лица, които са си разпределили "държавната баница". Не, че имам против бизнеса да печели, но защо спечелилите фирми са едни и същи?


27 Март 2013 12:56 | Любопитен
Оценка:
14
 (
26
 гласа)

А колко процента има другаря Елезов в тази игра? Няма позиция без обяснение! Знаем! Знаем!


27 Март 2013 13:04 | наблюдател
Оценка:
17
 (
31
 гласа)

ОСТАВКА ПЪЛНА ПРОВЕРКА И РЕВИЗИЯ ДОКОГА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ЩЕ ЦИЦАТ ОТ НЯКОЛКО МЕСТА, А ОБИКНОВЕНИТЕ БЛАГОЕВГРАДЧАНИ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ ОСТАВКА ОРГАНИТЕ ДА НАПРАВЯТ ПРОВЕРКА И НА ДЕЙНОСТТА НА ТЕХНИК ЛИШКОВ КОЙТО ИЗПОЛЗВА АВТОМОБИЛИ НА ДРУЖЕСТВОТО ЗА СОБСТВЕНИ НУЖДИ И ЗА НУЖДИТЕ НА СВОЙ ПРИЯТЕЛИ, БЛАГОЕВГРАДСКОТО ВИК Е ЕДИН ГОЛЯМ ОКТОПОД КЪДЕТО МНОГО СЕ КРАДЕ, ОСТАВКА И ПЪЛНА ПРОМЯНА НА ЦЕЛИЯТ РЪКОВОДЕН ЕКИП


27 Март 2013 13:16 | Борислав
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Мисля, че сигнала трябва да получи по голяма гласностТ. е трябва да се изпрати такьв и кьм председателя на ООН и задьлжително кьм новите духовни водачи-папата и патриарха.


27 Март 2013 13:28 | Конита
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

На времето ВМРО, а не тези лигльовци, които се представят за него е имало наказание 19+6 тояги на голо. После нека се занимават специализираните органи, кой крив и кой прав!


27 Март 2013 13:45 | Елезов защитава Тунев
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

http://www.struma.com/politika/gs-ekip-se-obyavi-v-zashtita-na-upravitelya-na-vik_35330/


27 Март 2013 14:02 | Член
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Сдружение ЕКИП защитава всеки който може да си го позволи.
Банкова сметка..... Вие захранете, останалото оставете на нас!


27 Март 2013 14:05 | Личен състав
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Кой ли подписва заповедите за уволнение на директорите на ВиК и Басейнова дирекция?


27 Март 2013 14:23 | до Член
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Член да ти влезе сосе мадете малоумник!


27 Март 2013 14:27 | От трън та на глог
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Четирима протестиращи днес срещу Тунев. Ромите ги няма защото са им обещали по 30лв предишният път, но са им дали по 15. И те си знаят вече цената. А паричките трябва да се пестят, че скоро избори се задават .Щедро се раздава, защото много искат да бъркат в кацата с мед . Ромите се знае, че пак ще намажат, а пенсионерите ще изтръскат джобовете да си платят сметките.


27 Март 2013 14:35 | Член
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Малоумно е било семенцето и приносителя, което е създало предпоставки да се появиш на този свят!


27 Март 2013 14:52 | Класната към автора на ст
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

С този правопис не се изкарва хляб катожурналист! Май ще трябва да усвояваш движения с лопатата!


27 Март 2013 15:05 | ЕЕЕ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Абе, тука само учителки ли четат или некадърни журналисти, които изпускайки новини се чудят как да се заяждат. Сайтът публикува на всеки 5 минути новини и е нормално да има буквени грешки . Четете новините, не търсете под вола теле, а преписвайте и не забравяйте да си корегирате правописа .Поздрави


27 Март 2013 15:14 | ДО ВСИЧКИ
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

ИЛИЯ СИВИКОВ ЛИ Е БУДНАТА СЪВЕСТ НА БЛАГОЕВГРАД, ЦЯЛ ЖИВОТ ЦИЦА ОТ ТЮТЮНЕВАТА И САГА КАТО Е АУТ ОТ ТАМ ВЕЧЕ СЪВЕСТТА МУ СЕ СЪБУДИ... СМЕШНИЦИ.....


27 Март 2013 15:28 | група граждани
Оценка:
11
 (
25
 гласа)

Подкрепяме г-н Тунев. Трябва да се подкрепят професионалистите, а не кариеристите и превилигированите от партиите, било ГЕРБ или която и да е на власт.


27 Март 2013 15:35 | група селяни
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Трябва да се подкрепят честни и компетентни хора. Ако са само компетентни растат сметките на водата на гражданите. Защото всичко що се открадне гражданите го плащат. Афтътък?


27 Март 2013 15:47 | 1234
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Тешкони ако това са будните граждани дето протестираха пред ВиК .Търсеики изява и облаги ..... Заради такива сме на този хал...
27 Март 2013 16:22 | група селяни към 1234
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

А бе една овца като се научи да пасе от житото вместо от междата повече не иска трева, по хубаво и е от житото. Затова некой требва да я опаше с тоягата по гърбо пет, шест пати. И ако не се земе ураце-чеверме. А иначе много уважаваме гражданите.


27 Март 2013 18:08 | анонимен
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

защо не погледнете какво става във вик Гоце Делчев. Такива назначения се направиха че ум да ти зайде.


27 Март 2013 18:48 | ДО ВСИЧКИ ЗАЙНТЕРЕСОВАНИ
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Гледали, негледали-всички сте идиоти. Защо точно днес се появи това гръмко заглавие-защото днес хората във ВиК не издържахме и се противопоставихме на тези дребни души. Четирима неудачници дошли да си изработят парите. Защо не ги попитате кога си плетиха сметките за вода-малко преди да започнат активната си дейност срещу ВиК. Единствените които днес не застанаха зад Тенев бяха - Съпругата на един некадърник, чиито свекър плаща за да не му тровят душата, една ялова кобила, която още не е разбрала защо е такава и подобни на тях увехнали цветя. Същите тези ги подкрепят вече бивши служителки като-дебела крава дето за чернилки мисли, психично болна бивша военна съпруга, мазник дето 25кг дойде да работи, а си тръгна угоен и зализан - все издънки на обществото, който за власт и мъст жадуват, а до вчера крадяха и тихо тихо си мълчаха. ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА-ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ, БЕЗ ДРЕБНИ ДУШИ ПРЕД ПРОЗОРЦИТЕ НИ НА ВИСЯТ


27 Март 2013 19:17 | вввввввд
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

ДА СЕ НАПРАВИ ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ЧАСТНАТА ФИРМА НА ТАЯ ОВЦА ЕКОЛОЖКАТА, КОЯТО ИСКА ДА СЕДНЕ НА ДИРЕКТОРСКИЯ ПОСТ .ДА СЕ ВИДИ КОЛКО ПАРИ ОТКРАДНА ЗА СУБСИДИИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО . ГОСПОД ДА Я СЪДИ СПРАВЕДЛИВО И ТОЯ БЕЗДЕЛНИК ДО НЕЯ, КОЙНО САМО ОБИКЛЯ ГРАДА И МОЛИ ХОРАТА С ПАРИ ВЗЕТИ ОТ БРАТ МУ И БАЩА МУ И ГИ АГИТИРА ДА ПРОТЕСТИРАТ. ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА ХОРА


27 Март 2013 19:18 | Киара
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Браво на ДО ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ !!!!! ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!! Трябваше някои да им го каже и на кмета и на всички които само с пари си мислят, че стават нещата!!! А кмета да не се прави, че не вижда и не чува а да си влезе в ролята, докато него не са го ПОДГОНИЛИ, да види тогава кой ще застане зад него и Савеклиева няма да го подкрепи. Когато трябваше да изчисти името на ГЕРБ и да заличи щетите от Спасов, назначи Тунев да спасява положението а сега къде е? Сложете край на тези малоумни действия, че следващия ще е кмета!


27 Март 2013 19:20 | Киара
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

До вввввд
Кой да ги разследва като са хора на кмета а той когато му изнася е с едните а после към другите. И господ няма да ни опази, само интересчий !!


27 Март 2013 19:22 | пиеща вода
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

ДО ВСИЧКИ ЗАЙНТЕРЕСОВАНИ написа:Същите тези ги подкрепят вече бивши служителки като-дебела крава дето за чернилки мисли, психично болна бивша военна съпруга, мазник дето 25кг дойде да работи, а си тръгна угоен и зализан - все издънки на обществото, който за власт и мъст жадуват, а до вчера крадяха и тихо тихо си мълчаха. ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА-ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ, БЕЗ ДРЕБНИ ДУШИ ПРЕД ПРОЗОРЦИТЕ НИ НА ВИСЯТ

Това потвърждава, че писаното в статията е истина. Така се случва навсякъде. Всичко се знае от работещите - кой, колко и как се краде, кой с кого е свързан, но докато са на работа никой не смее, поради простата причини - оставаш без работа и без залък хляб дори и децата ти при тази висока безработица. Така че Вие, които все още сте на работа, не упреквайте бившите си колеги и продължавайте да работите, а пък като знаете, кой как е крал преди, значи знаете и сега това дали продължава, и от кого. Хайде Вие, кажете истината по-навреме де! Ние гражданите на Бл-д искаме да я знаем.


27 Март 2013 19:43 | ИВАНОВ
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

СЕГА НЕ СЕ КРАДЕ В ТОВА ДРУЖЕСТВО, ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА, ЧЕ НА ХОРАТА ИМ СЕ РАБОТИ .ИСКАТ ДА ИМАТ РАБОТА И СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, КОИТО ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ .НА ТОВА ДРУЖЕСТВО НЕ МУ ТРЯБВАТ ПРОСТИ ХОРА, КАТО 4-МАТА ЧОВЕКА НА КОИТО ИМ Е ПЛАТЕНО И ОБЕЩАНО ДА ГИ ВЗЕМАТ НА РАБОТА .НО ГОРЧИВО СЕ ЛЪЖАТ


27 Март 2013 19:50 | 565
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

То остана ли нещо за крадене. ГЕРБ оглозгаха кокала до край. И да ние дето сме на работа знаем колко крадяха предишните, затова не ги искаме отново. Г-жа Димитрова неможа да смени Спасов и сега като удавник се хвана за Тунев.


27 Март 2013 21:09 | Киара
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Как г-жа Димитрова да смени Спасов, като тя милата за нищо не става, човек който го бутат а сам не се катери нагоре, какъв е? Разбира ли, практика ли има или и тя като Спасов бивш военен, ще седне там и ще се чуди кой да назначи за щяло и нещяло! Да си отговори г-жата дали от всяко дърво свирка става? Защото ако ставаше от всяко дърво свирка, всички щяхме да сме свирки!!! Никой не я иска, всички я плуят, един коментар няма в нейна защита, но има 4 стачкуващи!!! Смешна сте, засрамете се излезте и си открийте картите, нали сте достойна за този пост, изправете се срещу г-н Тунев. Нямате шанс, ако играта е честна!!!


27 Март 2013 21:55 | Александър
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

В Кресна, Ванчо-тъпото и Белята-Гошо, лидери на ГЕРБ, саботират община Кресна. Срам, срам, срам за хората в Община Кресна! Да изгоним клиентелистите и боклуците от Кресна! Беля, Хората не са БУДАли! Отиди си с МИР, помияр Какин! Ти си свърши работата, като отблъсна хората от ГЕРБ, Браво, Гоше, Браво БЕЛЯ!


27 Март 2013 22:09 | EKIP
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

За пореден път ще повторим, че няма по-голям ВиК специалист от инж. Тунев в благоевградска област. Същевременно ще напомним на тези ( четирима ) дето се опитват да яхнат недоволството на гражданите от повишението на цената на водата, че МОСВ наложи такса от 500 000 лв на ВиК Благоевград за заустване на отпадни води. ЧЕЗ постоянно си измисля нови налози извън цената на потребената енергия. Бившия министър Дянков прибра 100% от печалбата на дружеството със задна дата от 2009 г. Така че БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИНЖ. ТУНЕВ БЛАГОЕВГРАД И ОБЛАСТТА ИМА НОРМАЛНО ВОДОПОДАВАНЕ.


27 Март 2013 22:45 | HI
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

МИЖАТУРКИ, ТОЗИ ВАШ ГОЛЯМ /СПЕЦИАЛИСТ/ КАКТО Е БИЛ ГОНЕН, ПАК ЩТЕ ГО ИЗГОНЯТ/ЗА НЕПОЧТЕННОСТ И ДАЛАВЕРИ РАЗБИРА СЕ... / А ВИЕ ТРЕПЕРЕТЕ ....


27 Март 2013 23:04 | 565
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

ДО HI-що си мислиш че треперим. Треперят и мартинките на Димитрова. То добре, че са парите на свекър й иначе и Камбитов няма да я търпи тази комплексерка. Като е толкова голяма специалистка що не си я взеха в общината???


27 Март 2013 23:57 | Киара
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

До HI
Мижатурка си ти HI кьорава при това! Видя се кой е специалиста, щом ГЕРБ свали собствения си избраник а не постави снахичката а сложи на този пост г-н Тунев. 4 години им трябваха на ГЕРБ да проумеят че не с пари се ръководи държавата а с отговорни и кадърни хора. Прав е 565, защо Камбитов не я вземе при него тази специалистка да му оправи общината. А за треперенето май ти трепериш е успокой се, дръпни си пердето пред очите и виж реалните неща а не тези за който са ти платили да пишеш! Ти да не си 1 от ЧЕТИРИМАТА стачкуващи?


28 Март 2013 09:28 | шошо
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ето това е- кои са" будната съвест" на Благоевград.... с тях и това което наистина представляват лалев, ядкова, джельов и сивиков / не е правописна грешка, че имената са им с малка буква не заслужават голяма/ града ни се поставя на смешно дори позорно ниво.
28 Март 2013 09:34 | 666
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Всички тези трактовки, описани щателно в този материал, са плод на трагикомичното "недоволство", продерижирано от личните амбиции на един некадърен, алчен и безочлив човек на име Р. Димитрова. . .! Същата тая Димитрова има голям мерак да стане шеф на ВиК-то! Страшен провал ще е тая за това предприятие и за града изобщо ако се случи това нещо обаче. . .! Тоя, дето й е обещал ако се попребори с Тунев да му седне на мястото, не само е полуидиот, ами е кръгъл идиот просто! И както се вижда, бори се госпожата и с нокти и зъби и с лъжи и уйдурми /инсинуации де, както е модерно да се нарича сега/!


28 Март 2013 09:58 | войвода
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

и този разбойник Радослав Георгиев ....директора ...заедно с любовницата си Тунева ...няма ли кой да ги изгони... или обеси....


28 Март 2013 11:48 | безпристна
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

EKIP написа:За пореден път ще повторим, че няма по-голям ВиК специалист от инж. Тунев в благоевградска област.

Но тук не се спори какъв специалист е инж. Тунев, а това дали има конфликт на интереси, и дали е свързан с тези частни стопански субекти/дружества/, и дали като служител в държавно предприятие не обслужва частните им интереси.


28 Март 2013 11:55 | Киара
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Но тук не се спори какъв специалист е инж. Тунев, а това дали има конфликт на интереси, и дали е свързан с тези частни стопански субекти/дружества/, и дали като служител в държавно предприятие не обслужва частните им интереси.

Какви частни интереси, та нали на тези хора е близка въпросната г-жа. Това са частни интереси слагаме я за управител и си решаваме проблема. Ако хората и нямаха частни интереси нямаше да са тези циркове и да се излагат. Всички вече им знаят тарифата, всичко с пари се купува.


28 Март 2013 12:38 | Любопитен
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Какво беше това ЕКИП


28 Март 2013 12:46 | Мутра
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

ПРОСТИТУЦИЯ БЕ БРАТО


28 Март 2013 15:43 | ззззззззззззззззззззззззз
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

ТУНЕВ НАИСТИНА Е СПЕЦИЯЛИСТ НО И КРАДНИТЕ СЪЩОГО МОЖЕ МАЙ И ПО РАЗЛОШКО НЯКАД ИВАМА ВЕЦ


29 Март 2013 08:47 | КО4О
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

ВРЕМЕ Е КОМБИНАТОФФ ДА ПОЕМЕ ВИК-ТО. САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ГО "ОПРАВИ".


29 Март 2013 17:59 | Герб-Кресна
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Г. Георгиев (янев) -Белята, предлага ВИК-Благоевград, да бъде поето от (фиктивно) Ванчо-Тъпото, шеф на ВИК-Кресна.


02 Април 2013 18:42 | рррррррррррррр
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Абе, пичове, вие не сте ли на работа????? Докато пишете и четете си дайте сметка, че и Тунев е временно. Скоро ще бъде махнат, а вашите миши кожици ще треперят да не бъдете премахнати от хранилката на В и К. Като ги гледам тия на снимката не са от най - работните. да не говорим, че там са назначени цели семейства, та даже и любовниците. Тоя дето е на първа линия (най - отпред на снимката) по никакъв начин не защитава интересите на работниците, а само гледа той и жена му да са добре и от време на време любовницата му от ПСПВ.


08 Април 2013 13:19 | е-79
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кой ще разследва фирмата АКВА СЕЙФТ КОНСУЛТ на ЕЛКА МОЗУРСКА-ръководител на лаораторията на ПСПВ-дъбрава. Дейността на фирмата е качество и обеззаразяване на водата, каквато е и служебната дейност на Мозурска. В лабораторията се правят и анализите за фирмата й. Във ВИК се правят, че не знаят това.


10 Декември 2013 17:54 | Потърпевша
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И други неща се случват в това дружество. Редовите благоевградчани си плащаме водата, а служителите от ВИК плащат минимални символични суми. Кой ли им доплаща разликата? Та даже и се хвалят с това. Аман от тарикати на дребно в тоя живот.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар