Сиромах човек-жив дявол! Афера "Африканска чума" в Кресна! Байганьовци намериха начин да изкарат по 300 лева, изкупиха карантията от магазините в съседните общини и я предадоха..

26 август 2019 11:55   6 коментара   51863 прочита


Оказа, че в Кресна май прасетата са се "увеличили" с около 70 бройки

Да беше мор, да беше чума, а то афера покрай Струма, горе долу така зевзеци от Кресна описват кампанията по клане на животните след установеното огнище на Африканска чума край града.

Според източници на Struma.com местни Байганьовци изкупили карантията от месарските магазини в съседните на Кресна общини и я предали, за да получат по 300 лева обезщетение за заклано прасе, без да са отглеждали свине.

Кметовете по селата правили списъци с предадената карантия и включили и тези с купената, това говорят хората. Така първоначалнообявените прасета в Кресна между 160-180 се увеличиха. Официално бе съобщено, че са изклани 209 прасета от 160 къщи, т. е около 30 повече от първоначално обявените.. Предизборно подмазване на кметовете към електората, така определиха някои случилото се и аферата с Африканската чума в Кресна.

Селските управници си затваряли очите докато някои плакаха, че колят животните си, други са успели да извлекат дивиденти от този акт по "втория начин". Дали е чул да подобни действия на предприемчиви кресналии, попитахме директорът на Агенцията по храните в Благоевград д-р Михаил Бащавелов: Не съм чул за такива действия, но нали приключихме с Кресна, да наистина броят на прасетата се увеличи, не си спомням между 60 и 70 бройки, но кметовете бяха длъжни да контролират процеса, каза Бащавелов, който уточни, че изплащането на обезщетенията ще започне от 1 септември

П. Костов


Още за: кампания   чума   магазини   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
26 Август 2019 12:48 | топ1
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Пародия пълна са тези журналисти. Само глупости и нищо друго. Друго не може да се очаква от неграмотници.


26 Август 2019 13:31 | 50%
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Пишман журналистика. За 30 прасета по 300 лева -9000 лева злоупотреба пишете. Генка Шикерова направи по темата за АЧП, репортаж, който уличава злоупотреби за милиони левове. Вие тръгнали с трохи да се занимавате и то само на база шушукане без доказателства. Това ли е вашата етика за журналистика? Статиите ги правите на база -чул, видял, Еди кой си май е казал. В Кресна не се шушука, че кметовете са си затваряли очите предизборно за купените карантии на байганьовците, а се шушука за запориране на общински сметки и за загубени дела от общината за близо три милиона лева. П. Костов много слаба статия си направил с вкус и мирис на смърдяща развалена купена свинска карантия.


26 Август 2019 13:42 | Иван
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Сега Шефката да им даде по 1000лв премия за да имат стимол момчетата и другият път пет гола


26 Август 2019 14:25 | Жоао
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Ванка, пиян ли си?


26 Август 2019 20:37 | Кресна
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Жител съм на Кресна! Регистрирах прасето си както наредиха, заклах прасето си ..
Дойдоха напръскаха с Вода о сяра и една от жените която носеше списък с имената на хората имащи прасе ми каза : ДА НЕ ЧАКАМ 300ЛВ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ПАРИ ГИ ВЗИМАТ ТЕ ЗА ПРЪСКАНЕТО, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯ ОТ ДЖОБА! .. Е честито на всички и не кресничани са прецакали държавата, а държавата прецака ВСИЧКИ..


27 Август 2019 11:38 | ...
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Струна в действие. Градът толкова умрял, вече и фантазията не помага, та се захванахте с прасетата в Кресна.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар