С 95 400 м газопреносна мрежа “оплитат” Дупница

08 юли 2010 00:12   24 коментара   34349 прочита
Архиерейският наместник отец Георги Паликарски запали свещи за успешното изграждане на газоразпределителната мрежа в Дупница
Архиерейският наместник отец Георги Паликарски запали свещи за успешното изграждане на газоразпределителната мрежа в Дупница


Архиерейският наместник отец Георги Паликарски запали свещи за успешното изграждане на газоразпределителната мрежа в Дупница

Старт на газификацията на Дупница бе даден с тържествена церемония, двама свещеници, кметския екип и общински съветници, които посрещнаха собствениците на дружество “Рила газ” на Наковия мост и направиха първа копка на изграждането на плануваната от 20 години мрежа от общо 95 400 метра.

Не ме снимайте, аз съм дошъл само за да осъществя организацията и си тръгвам, каза скромно консултантът Пламен Галев на кмета, като се ръкува с гостите и бързо се качи на белия си джип “БМВ Х5” и преди да запее отец Георги Паликарски, напусна церемонията. Кметът братски го прегърна и потупа по гърба в знак на обич и приятелство. Изпълнителният директор на “Рила газ” Серджо Пантано обясни, че инвестицията възлиза на 16 милиона евро и за присъединяване на домакинство към мрежата цената ще е 440 лева. Тя включва съоръжение, разходомер за газ, регулатор и предпазна арматура. Всичко това е до входната врата. Цената на инсталацията в дома е по избор на собственика и стартира от 3000 лева нагоре. Живеещите наблизо граждани заявиха, че цената за момента е непосилна за тях, а и скокът на синьото гориво е голям и използването му ще е по-скъпо от тока.

Кметът Атанас Янев съобщи, че преговорите с “Рила газ” са финализирани и че газификацията започва на първи етап от Горна махала, минава през централните улици на града и стига до промишлената зона. “Рила газ” е дружество, собственост на италианската група “АЧЕГАЗ”, създадена с цел изграждане и управление на газоразпределителната мрежа на територията на район Запад в България. Инвестицията се осъществява със съдействието на община Дупница. Програмата за газификация включва проектиране, строително-монтажни дейности в 25 града, между които Благоевград, Перник, Сандански, Дупница и Радомир.

Предвидено е изграждане на 870 км газоразпределителна мрежа и 150 квадратни метра отклонения, като инвестицията възлиза на 130 милиона евро, съобщи изпълнителният директор Серджо Пантано. “Рила газ” притежават два лиценза - за разпределение на природен газ и за доставка на природен газ от краен снабдител на територия “Запад” до 2041 година. Компанията съсредоточава своето внимание в населени места с развита инфраструктура, като целта е да се газифицират най-малко 1/3 от потенциалните потребители, а вероятно и повече. Строително-монтажните дейности са стартирали в Благоевград, Перник и Враца, а в Сандански е на етап проектиране.

24 коментара
09 Юли 2010 14:23 | Енчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Единици ще са частните потребители при тези разходи! А и после... газта е удобство,но..... не е ефтино..;) За промишленоста, доколкото я има в града, е добре... а за крайните потреители ще е добре да има РАБОТА, ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА!!!!!!! ДА ама НЕ.... НЯМА... има само големи ежби и хвалби от управниците ни.. жалко за хубавия ни град.... обезлюдява се прогресивно и неспирно!!!


09 Юли 2010 21:33 | Потенциален газ консумато
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Недоумение буди появата на пътуващия към Бобов дол дупнишки феодал.Защо ли не си казват семейните тайни с Янева на четири очи,ами търсят показност?...........Или това е напомняне към изпълнителя,че в комисионното играят общо?


09 Юли 2010 21:37 | Светла
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

От консултант го детронираха до организатор и той ги тупа по рамото.Браво Галев!Започни и да ги целуваш по подобие на Азис,модерно е.


09 Юли 2010 21:40 | Руди
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Паликарски от радост е запял,че чудото не е открило пропуски.


09 Юли 2010 22:50 | Кико
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ще запее,разбира се.Те го набиха веднъж и той стане послушник,ако го набият втори път ще стане и любовник.


10 Юли 2010 08:02 | Общинар
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Много ме притеснява съобщението на Янев,че преговорите са финализирани, което на дупнишки жаргон би означавало само,че краденето започва. Това се подтвърждава и от факта,че знайната престъпна особа Галев е "инспектирал"мероприятието....... Става ясно на всички,че газификация ще има, защото това е добър вариант за обсебване на държавни, т.е.наши пари.


10 Юли 2010 08:18 | Клисар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А бе,този Паликарски е велик поп.Та тоя за всичко пее - бият го,а той пее,карат го в Окръжния съд - той и там пее,на моста на реката го слагат и отново глас извива верният служител.....Пей попе,пей,а ние ще те гледаме без да те слушаме.


10 Юли 2010 10:54 | Яхиновец
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А бе дядо попе,там където иде реч за газ свещи не се палят,защото работата става опасна.


10 Юли 2010 11:02 | 4ат
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Най-рисково е това,че инвестицията се осъществява чрез съдействието на община Дупница. Всички дупничани знаем какво предполага това при този доказано похотлив кмет, заобикален от банда вечно гладни съветници, консултанти и инспектиращи......


10 Юли 2010 13:58 | Куравлиев
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Велик град е Дупница....Имаме си мафиотски кмет,мафиотски прокурор,мафиотска милиция,а сега вече е явно,че и мафиотски поп си имаме.


10 Юли 2010 16:05 | Ани
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Това е достоен повод за тържество,та дори и потайно в затънтено кварталче.Хубаво е поне,че журналистите са научили за него,а след тях и хората.....От тук нататък започва "тайната вечеря" на избранниците,та нали тепърва ще делят баницата!


10 Юли 2010 16:53 | Драганов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Едва ли някой ще се изненада,когато види работниците,които заменяха здравите огради с нови да копаят и канализацията за газопровода.


11 Юли 2010 12:20 | Андре
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За какво ли му е баница на Галев,след като ще го храним безплатно там,където отива.Ами то същото се отнася и за Леонардо,който също ще мине на обществен порцион.


11 Юли 2010 12:28 | Мария
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Точно сега ще му трябват сериозни приходи на местния феодал,за да поддържа значителната гвардия около него,която съществува на финансов принцип - няма пари,няма приятели,подкрепа и мълчание.


11 Юли 2010 13:13 | Яхиновец
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Само като видиш попа и разбираш,че мероприятието е вмирисано.


11 Юли 2010 14:12 | ?????????????
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Каква е завист!!!!!!!
Опомнете се бе хора, така само язва ще си докарате, нищо няма да спечелите.От колко години доказвате че "утре" Галев е в затвора, и редовно фактите ви осмиват, свободен е .На следващите избори ще видите колко сте жалки и безсилни, колкото и да се оправдавате с кебабчета и роми!16 милиона инвестиция само в газифицирането, а ветринаро и 16 лева не можа да привлече за кметуването му!Когато цифрите говорят и боговете мълчат!


11 Юли 2010 14:54 | Августина
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

О,о,о,невежо отче!Не само боговете ще млъкнат,но и попът-предател,също.Много пъти чувах от вашата шайка,че Галевите никога нямя да ги арестувят,но ги арестуваха и то показно,по правилата....Много пъти чувах,че няма да ги вкарат в зандана,но ги вкараха.......Много пъти чувах,че нищо няма да им вземат,но им взеха........А сега вие стойте и чакайте,но за бога поне мълчета,защото не само ще ги вкарат в затвора и то с подобаваща компания,но и друго ще им направят.........А що се касае до баницата,да ви е сладка!


11 Юли 2010 15:01 | Тодор
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Абе ние язвата вече си я имаме - къде от глад,къде от бой.......Но какво да правим,като не сме роми и сме забравили вкуса на кебапчетата......А вие папкайте,папкайте!От това нито ще станете по-бяли,нито по-малко миризливи.


11 Юли 2010 15:14 | $$$$$$$$$$$$$$$$
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Каква вяра,боже!
Текът паричките при Галев,текът!На следващите избори него ще си го изберем за кмет,за да не сме вече в сянка и да ни викат цигани или циганизирани и смело да си развеем байрака на пиратсвото и италианските ни дружки.Ние си знаем,че като излезе от затвора той ще бъде още по-велик,още по-голям бандит,още по-добър консултант и съвсем готов поне за депутат ако не в Дупница,то поне в Бъгария.


11 Юли 2010 15:18 | Николина
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дано се запази и девствен,че и светец да си го направите.


11 Юли 2010 15:25 | Наташа
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А я пък не разбирам как този кмет не го е срам таков голям маж да го гушка на публично место.


11 Юли 2010 17:23 | Пена
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Каква девственост у Галевите,бе хора?Та те живяха толкова време уединени,че вече семейство им викат.Това,в което не съм сигурен е дали Пламен и там е доминиращ,или са фифти/фифти.


12 Юли 2010 00:22 | @@@@
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

И Доган е арестуван, и онзи клапанар желю желев, и много други...По-вероятно е властта да вземе, отколкото да бъде осъден.Е гледайте ги какви убитаци управляват - бойко тиквата , царо , сергейо , мавъро... се от кол и въже!


12 Юли 2010 00:45 | Дядо Йоцо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Как да се включи човек във форума след коментара на "маймунското а".Та за този тип явно Галев е всичко - и майка,и жена,и утеха,и надежда, и перспектива...... Питам се, дали този град не заслужава съдбата си?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар