Първа сесия на ОБС и новия кметски екип! След дебати, съветниците приеха новата структурата на администрацията, БСП съветникът д-р Вл. Пандев направи безуспешен опит да търси кусури, но получи компетентен отпор

30 юли 2021 10:42   17 коментара   16888 прочита


Кирил Илиев от ГЕРБ се изказа  по отношение на обществения посредник, търсейки го в структурата на кмета, но се оказа, че по закон омбудсманът не се включва в кметската администрация     
Общински съвет -Благоевград прие новата структура на общинска администрация, предложена от новия кмет Илко Стоянов. Това се случи на първата сесия с участието на кметския екип, която  се провежда днес в Благоевград. Сесията е важна тъй като се разгледа  подробно предложението  на кмета Илко Стоянов за нова структура, която предизвика дебати, започнали от БСП съветника Владимир Пандев.

Пандев направи  опит да защити закриването на звено "Сигурност", твърдейки, че с работата си по времето на Томов това звено има образувани  6 000 преписки по проблеми на граждани, но бе попарен от кмета Стоянов, който заяви, че  6 хиляди преписки не значи решени 6 000 проблема, означава просто 6 000 приети и обработени документи и даде пример с неработещата поливна система покрай алеята за Бачиново и разхождащите се свободно коне по кварталите  в града.

Кметът отговори на упреците на Пандев, че в новата структура щатът  е увеличен, и че се закрива едно звено, за да се направи ново "Инспекторат ", като заяви, че целта на новата структура е да бъде  създадена работеща администрация, такава каквато не е била по време на предишното управление.  Той убедително мотивира закриването на звеното и отговори на всичките съмнения на Пандев за реваншизъм при съкращаване на хора и звена, наподдвайки се  на отправените от съветника провокации.   

Съветникът от ГЕРБ Кирил Илиев постави въпроса, защо в новата структура не е  оставен щат за обществения посредник, но адвокат Илко Стоянов го убеди, че по закон омбудсманът не се включва в структурата на общинска администрация, той се избира от общински съвет. " Казал съм ,че кметската администрция няма да се бърка в работата на общински съвет, вие трябва да  изберете обществения посредник,  законът не позволява той да е част от структурата на администрацията ", каза кметът .

Иван Ризов от ВМРО също взе думата и бе категоричен, че ще подкрепи предложената структура като кредит на доверие към новия екип. Така след около 15 минутно дебатиране , структурата бе приета.

Прието бе и предложението на кмета за създаване на "Инспекторат " към отдела по екология. Направи впечатление, че новият кмет даде сериозна заявка за въвеждане на добър тон по време на сесиите, като отговори компетентно и подготвено на отправените въпроси.

Стоянов отрече познатия модел "кметският екип знае и може всичко", и бе категоличен, че в работата екипът му ще се опира на Общински съвет при вземане на всички важни решения, разчитайки на диалог и градивни дебати. Сесията продължава 

Георги Гошев    


Още от: Общество

Принтирай статия
17 коментара
30 Юли 2021 11:09 | Цв. Цв.
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Корумпето пандев вън от общинския съвет! Да се хванат под ръчичка с “куция дявол” шумантов и дим да ги няма. Стига са осмърдявали общината с “нечистоплътността си”


30 Юли 2021 11:18 | ВМРО
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

АМИ ДА, РИЗОВ ЩЕ ОДОБРИ, НАЛИ ТАМ РАБОТИ СИНА МУ, ПОНЕ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГА И ДА ПРАВИ ЯВНИ НАКОЛЕНКИ... ИЛКО ПОЗНАВА ВСИЧКИ СТАРИ МУЦУНИ МНОГО ДОБРЕ...


30 Юли 2021 11:20 | мок.амуртс
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Струма. лом На хранилка ли ви закачи ИТН-Илко, та гладите имидж? Платена медия.


30 Юли 2021 11:22 | Поп Методи
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Няма ли Златанов да подава оставка вече? Но ще остане верен на партията майка.


30 Юли 2021 11:35 | �� ����
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Поп Методи, не само златанов да подава оставка, от тази партия са директора на НОИ, болницата, здравната каса, НАП, и всички останали назначени от герб, земеделие.


30 Юли 2021 11:35 | ...до Вл.Пандев
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

....ей селяк от Абланица, краде от болницата с Недин, краде от тубдиспансера, крадеш т БСП... дори брат ти не иска да те погледне. Вземи си парцалките и се върни в Абланица, мястото ти не е в Благоевград.... а още повече в общинския съвет.
Алчно лицемерно човече


30 Юли 2021 11:38 | !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Най-после Явор Христов- десният та*ак на Милев си тръгва


30 Юли 2021 11:55 | До …до вл. пандев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

АДМИРАЦИИ за казаното! По точно определение на този корумпиран, крадлив и подмолен ПЛУЖЕК няма!


30 Юли 2021 12:06 | Благоевград.
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

1.) За парк Бачиново е изготвен проект за жилищни кооперации на площ от 5 000 кв/м. Има и готов проект за застрояване на парк Ловен дом. Ще се застроят ли парковете ?
2.) В Благоевград ще бъдат поставени на различни обекти модерни ел системи - фотоволтаични системи. Желанието на голям брой жители на Община Благоевград, Фотоволтаичната Централа трябва да бъде Общинска собственост, но има настроения от определен брой съветници от общ. съвет ( и от кметският екип ) Фотоволтаичната централа да бъде дадена на частна фирма. Искаме отговор.
3.) За ремонт на пътя с. Бистрица - Бодрост - Картала и за укрепването на свлачището над Бачиново, преди 5 месеца бяха отпуснати милиони левове ( точната сума е 4 770 033 лв.). но и до днес пътя за Бодрост е в окаяно състояние .Къде са парите


30 Юли 2021 13:44 | Петя
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Наистина ли ще посегнат на Бачиново и Ловен дом? Айде стига с тези кооперации, не остана зеленко в града. Докога благоевградчани ще търпим.


30 Юли 2021 14:06 | Кирилов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Няма ли да сложат дрегер на входа на залата. Това пиянде Пандеф не трябва да бъде допускано. Алкохолик и общ. севетник са несъвместими неща


30 Юли 2021 14:19 | Тони
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Кога ще махнат Таскоff?


30 Юли 2021 14:33 | Драскачи
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Стига с тва Бачиново бе идиоти!! Това са тенис кортовете, какво бачиново ви гони? Тоя змиярник по-скоро да се изрине, защото без това никой не ходи да играе заради тия глупаци, които са ги взели под наем. Какъв ви е проблема, че ще има жилищен комплекс с хотел, басейн и ТЕНИС КОРТОВЕ? Който иска да ходи да играе тенис ще може да го прави пак, само че в по-добри условия. Нима не искате да се създадат нови работни места? Нима не искате да да се облагороди тази зона? Немога да разбера тия драскачи във форума


30 Юли 2021 14:55 | констатация
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ако Илко разреши да се застрои парк Бачиново повече няма да бъде кмет.


30 Юли 2021 15:24 | Има
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Иван ризов трябваше да е в затвора. Елементарен, рабфагаджия. И на томов облиза .. за да уреди сина си на работа. Ама нейсе най умните в общината.


30 Юли 2021 18:22 | ДС
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

17 души нови, роднини на топли местенца, без да работят и забележете в екология, отново инспектори, средна издръжка на 17 по 1000 лева на месец е годишно 200 000 лева, без таолетната хартия за тях, но това не е от бощинския бюджет, а от държавната субсидия, която се формира от нашите данъци към държавния бюджет, вместо да се намали административната тежест ние намаля ме безработицата в общината, като назначава ме роднини те си в нея и ако сегашния кмет не бъде избран на следващи избори, тия хора що ще ги прави другия кмет


30 Юли 2021 22:46 | надзор
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Питайте за строителство главния Арх той под писва всичкото
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар