Пълен абсурд! Google с нелепа грешка, търсачката твърди, че Рилският манастир се намира в...

10 юни 2017 16:27   3 коментара   30881 прочита


Чудили ли сте се коя е първата снимка, която ще ви се покаже на Изображения в търсачката "Гугъл" (Google), когато изпишете столицата на някой град? А какъв е резултатът, ако потърсите нашата столица София? Сайтът BoredPanda.com си направи този експеримент и реши да покаже кой е първият кадър, който се индексира, търсейки снимки на столиците на всички държави в света.

И по точно на 195 в списъка на Обединените нации. И тъй като за всеки потребител, в зависимост от IP адреса му, браузъра и много други параметри, резултатите варират, от сайта уточняват, че, за да са максимално обективни, са заложили на инкогнито режима на Google Chome, търсейки по следните показатели: Изписване само на: "Град, Държава" в Google.co.uk.

Изненадващото обаче е, че когато изпишеш по този начин Sofia, Bulgaria, се появява изображение не църквата "Света София", нито на храм-паметника "Александър Невски". Няма да видите сградата на Парламента, Националния исторически музей, НДК или друга забележителност, а... Рилския манастир./Blitz

Ето я и снимката:

 

3 коментара
10 Юни 2017 19:25 | оня
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Алоу, циркаджиите! Спрете да фабрикувате фалшиви новини и евтини сензации! Повторих "великия" ви експеримент с търсачката на Гугъл и първия резултат, който излезе е: София, Столица на България. Търсих и на латиница, и на кирилица. Резултата е еднакъв! Палячовци.


10 Юни 2017 19:29 | оня
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

... а това, че някой глупак е тагнал Рилският манастир погрешно, не е грешка на гугъл.


11 Юни 2017 18:30 | Фалшив репортер
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пошло глупаво не вярно твърдение гугъл си показа правилно... софия в снимки. стига сте лъгали бе ей офчари прости
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар