Прокурор припадна в кабинета си, 10 благоевградчани колабираха

06 май 2010 00:18   1 коментар   34143 прочита
Прокурор Райна Гундева бе карана в болница
Прокурор Райна Гундева бе карана в болница


Прокурор Райна Гундева бе карана в болница

Рязката промяна на температурата дебалансира организма

Десет пациенти колабираха в Благоевград вчера, след като температурите рязко се вдигнаха през изминалите два дни и достигнаха до 27-28 градуса. Първите обаждания за спешна помощ са постъпили сутринта след 10 часа. Прокурорът в Окръжна прокуратура - Благоевград Райна Гундева колабира вчера на работното си място, съобщиха магистрати, притеснени от случая. Инцидентът станал около 11,30 часа. На магистратката й прилошало в кабинета й, който тя дели заедно с Екатерина Даракчиева. Оплаквала се от остри коремни болки и колегите й се обадили за медицинска помощ. Пристигналият лекарски екип й оказал първа помощ на място и с линейка е транспортирана до Спешно отделение на благоевградската болница. След направените изследвания прокурорката е настанена за диагностично уточняване и лечение в болницата. Назначено е консервативно лечение за стабилизиране на здравето й.

Сред припадналите е и студентка, на която станало лошо на жп гарата. Тя бързо се стабилизирала и отказала медицинска помощ.

Два спешни случая са транспортирани с линейка до Спешно-приемно отделение на благоевградската болница и оставени под лекарско наблюдение. Около 11,30 възрастен мъж припаднал на ул. “Броди” в благоевградския квартал “Струмско” и наранил главата си. Ангел Чолаков е приет в Спешно отделение, направена е консултация с невролог и е настанен за лечение.

Рязката промяна на температурата от 11 до 28 градуса влияе на пациентите със сърдечносъдови заболявания, предупреждават медиците. Те препоръчват да се пие поне по литър и половина течности на ден, мазните храни да се избягват, да се набляга повече на плодове и зеленчуци.

Възрастните хора и децата да не напускат домовете си във времето от 11,00 до 16,30 часа, съветват специалистите. Подобни препоръки те дават за големите летни горещини. Сега те са актуални заради рязкото затопляне, към което организмът не се е приспособил.

1 коментар
08 Май 2010 01:53 | лекар
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

А прокурорката попийва ли си?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар