Преподаватели от Факултета по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ преминаха обучение по STEM технологии

29 септември 2022 15:34   14 коментара   13094 прочита


В STEM центъра на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе двудневно обучение на преподаватели от Факултета по педагогика. То бе водено от Александър Чантов, експерт „Обучения и квалификации“ в Юнион Интерактив.

„В тези два дни имаме мисията да усвоим в подробности използването на технологията, и по-скоро като конфигурация и обща концепция, за да бъде полезна на педагогическите специалисти“, сподели Александър Чантов. 

Преподавателите се запознаха с начина на работа на образователния софтуер mozaBook, даващ достъп до разнообразни илюстрации, анимации и други възможности за презентации. Те имаха възможност да работят и с технологията zSpace, която тепърва навлиза в България. Тя е единствената по рода си технология, чрез която студентите и учениците учат чрез виртуални 3D холограми и симулации на експерименти във виртуална и добавена реалност.

Педагогическите специалисти, участвали в обученията получиха безплатен достъп до образователния софтуер mozaBook, за да подготвят своите презентации, с които ще бъдат сертифицирани за преминатото обучение. В рамките на месец те могат да ползват мултимедийна библиотека, която съдържа повече от 1200 интерактивни 3D анимации, стотици образователни видеоклипове и множество аудио файлове и работни листове. 

Предвижда се в следващите обучения да се включат и преподаватели  от останалите осем факултета на ЮЗУ „Неофит Рилски“. 

 


Още за: ЮЗУ   преподаватели   Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
29 Септември 2022 16:14 | Югозападналия
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Поне не се излагйте, че сега се учите да правите презентации! Толкова сте жалки - това е направено за деца и ученици не за университет, какъвто очевидно не е ЮЗУ! Педагозите винаги са дърпали ЮЗУ назад и винаги ще го излагат и правят за смях! Махнете го този факултет той е паразитен и не нужен - само помаци и олигофрени са там... Правете смислени неща, а не се занимайте с тривиални неща като презентации и крадене на пари от Еврофондовете. Дъното отдавна сте го ударили - не завличайте и младитие хора в блатото на вашата посредственост и неграмотност! Боре Тъпото да стяга куфара за килията, Миланов (агент Андреев, куция кон) да разучи от добрата му приятелка Ива Дачева как е в затвора и да почнат да се готвят двамата за бай Ставри - Централния Софийски затвор, южно изложение - строг, но справедлив!


29 Септември 2022 17:58 | Tрaян Пoпkoчeф
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Много обичам мъжки ласки, въобразявам се като жена. Слагам перука и жартиери


29 Септември 2022 19:59 | радио Жум@я
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ЛОШОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ПРИЧИНА ЗА БЕДНОСТТА В БЛАГОЕВГРАД, РЕСПЕКТИВНО В БЪЛГАРИЯ! ПО ДОБРЕ ДИПЛОМИТЕ ЗА ВИШО ДА СЕ РАЗДАВАТ НА ПАЗАРА В СЪБОТА! ПОНЕ БЕДНИТЕ РОДИТЕЛИ НЯМА ДА ПЛАЩАТ ИЗДРЪЖКА НА ТЕЗИ ДЕРИБЕИ!


30 Септември 2022 06:46 | Вилхелмина
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Уважение към факултета, но наистина е люпилня за долината и оттам за Благоевград! Как един индивид, възпитан да мрази България ще преподава История? Как този индивид ще възпитава национализъм и патриотизъм като същите тия от долината ни мразят?


30 Септември 2022 07:45 | само питам...
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Тази Дачева за колко се праска, тарифата?


30 Септември 2022 10:24 | Илия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Топаловска много се е разширила, сигурно СТЕМ ефект някакъв?


30 Септември 2022 10:25 | Манова
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Стоименова е толкова зле, че ще стигне до STEM след доста години. На посещенията и в училище беше толкова трагична, че е недопустимо такива хора да подготвят учители.


30 Септември 2022 16:52 | Преподавателка - ФП
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Зли езици, спрете да говорите глупости за хората, без да ги познавате. Факултетът по педагогика е пример за мнозина в региона. Явно успехите ни подтикват някои хорица към подобни просташки изяви в медийното пространство. Имам честта да работя с доказали се в своите професионални направления специалисти. Факт е, че не може да ни стъпите на малкия пръст и със сигурност някои индивиди сънуват нощем кошмари заради високото стъпало, което заемаме на обществения подиум, и то благодарение на уважаемата доц. Стоименова. Само може да си мечтаете да бъдете като нея. Благодарение на упоритата ѝ работа, интелект, професионализъм и отдаденост към колеги и студенти, стоим с гордо вдигнати глави и жънем успехи и на международно равнище. Уважаема доц. Стоименова, продължавайте все така всеотдайно да работите и творите, като се стремите внимание на простолюдието да не обръщате. Гордея се, че Ви познавам и работя с Вас рамо до рамо. Тези простотии трябва само да Ви нахъсват да бъдете още по-борбена!


30 Септември 2022 23:27 | Боре Тъпото
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

От тези на снимката и чеп за зеле не става ... Нагли и тъпи същества без грам мозък в главите. Неграмотни и некомпетентни стари баби и задръстени лелки - това са педагогическия факултет на ЮЗУ. Освен да разсмивате аудиторията друго не можете. Одит по европейски или американски стандарт ... и да се закрива! Стига олигофрения и простащина на "обществения подиум" и с "гордо вдигнати глави" в най-близката психиатрия.


30 Септември 2022 23:28 | Боре Тъпото
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

От тези на снимката и чеп за зеле не става ... Нагли и тъпи същества без грам мозък в главите. Неграмотни и некомпетентни стари баби и задръстени лелки - това са педагогическия факултет на ЮЗУ. Освен да разсмивате аудиторията друго не можете. Одит по европейски или американски стандарт ... и да се закрива! Стига олигофрения и простащина на "обществения подиум" и с "гордо вдигнати глави" в най-близката психиатрия.


01 Октомври 2022 11:16 | Преподавателка - ФП
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Боре Тъпото, ти познаваш ли хората на снимката? Научи се да пишеш грамотно, понеже уроците в училище си ги проспал. Най-обичам загубеняци и неграмотници да се изказват по този начин. Ще те върна в детската градина да те превъзпитат и след това ще те изпратя във Факултета по педагогика, за да се ограмотиш при хората от сминката. За глупаците общественият подиум е затворен. Те не могат да ходят и с гордо вдигнати глави, понеже са празни и им служат само за украшение. Психиатрията не е зле да я посетиш, че като гледам имаш крещяща нужда от психиатрична помощ. Глупаците, загубеняците и неудачниците са жалки същества, на които дори няма дужда да им се сърдеш. Тях природата ги е осакатила още от рождението им. Тъпото, името ти отива на "интелекта". Не е зле да се запишеш все пак при нас, та поне да те научим на правопис, правоговор и обноски.


01 Октомври 2022 11:26 | Преподавателка - ФП
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Вестник "Струма" да вземе да свали тези грозни клевети за Факултета по педагогика, защото е обидно за образователната институция. Не е зле да помисли за вариант, в който да блокира писането на глупости от разни простаци, които могат само да се подписват. Репортерката да вземе да си довърши работата качествено и да блокира страницата за публикуване на небивалици от малоумници.


01 Октомври 2022 18:39 | Боре Тъпото
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

"Боре Тъпото, ти познаваш ли хората на снимката? " - питай го следващия път като го видиш! ... А иначе на този университет съм дал един цял живот и само съм създавал през цялото това време и за разлика от вас не съм паразитирал на гърба на другите факултети. Това е най-изостаналия и корумпиран факултет на света - питайте студентите преди да продължавате да наглеете и да се излагате. Смешни сте и абсолютно неадекватни.


03 Октомври 2022 08:46 | Преподавателка - ФП
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До Тъпото
Пишеш си с човек от снимката, но зад кадър. Много лошо се излагаш като плюеш университета, защото през всички тези години ти е давал работа, изхранвал те е и те е подпомагал кариерно. На когото и да си бесен от университета, недей да си изкарваш гнева на Факултета по педагогика и на колегите, градили и създавали години наред, за да бъдем това, което сме сега. Не ние, а ти се излагаш, като пишеш подобни безумия. Паразити, колкото щеш и ти явно си един от тях, щом най-вероятно си паразитирал и от нас. Какво падение само. Имаш ли достойнство и срам? Нямаш идея колко много се забавляваме с колегите на гръмките ти изказвания. Продължавай в същишя дух - има накъде да се излагаш. Страшно ми е забавно да си пиша с персонажи като теб. За момента ти стигат толкова комплименти. Факултетът по педагогика ти благодари сърдечно. Благодарение на коментарите ти във форума сме на върха на обществената пирамида. Изключително много ни вдъхновяваш, но е време да спреш да пишеш идиотизми.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар