Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо  
   –егистрац舫абравена парола

"ѕоследната нощ на јпостола"! »стински фурор направиха "Ѕългаре" в —андански, изправиха на крака публиката с уникални€ си спектакъл


9 септември 2018 11:02  6 коментара   14130 прочита¬ Ћетни€ театър на —андански снощи Ќационален фолклорен ансамбъл „Ѕългаре” и ƒимитър —еленски представиха за първи път пред санданската публика сво€ зрелищен спектакъл „ѕоследната нощ на јпостола“. ѕредставлението се осъществи под патронажа на кмета на община —андански-  ирил  отев. ѕосветено е на паметта на ¬асил Ћевски и на юбилейната 140-годишнина от ќсвобождението на Ѕългари€.

»зключително емоционалната публика в —андански имаше възможността над 2 часа да се наслади на редуващите се монолози с танцово-музикални изпълнени€, които "Ѕългаре" представиха. ќвациите не стихнаха дълго след кра€ на спектакъла, който показва от един по-различен ракурс редица морални категории като величие и падение, в€рност и предателство, жертвоготовност, любов и дълг. »стинско удоволствие бе да станеш част от подобно прежив€ване, б€ха коментарите на хората след спектакъла.

¬ кра€ на представлението, продуцентът и създател€т на спектакъла ’ристо ƒимитров изказа сво€та благодарност към кмета на община —андански  ирил  отев, за дадената им възможност да изл€зат на тази прекрасна сцена с толкова емоционална публика.

 метът  ирил  отев също бе в Ћетни€ театър и се наслади на прекрасните изпълнени€ на ансамбъла.

јни √еоргиева

ќще за: спектакъл  фурор  Ѕългаре  памет ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


6 коментара

9 септември 2018 13:25 | Ѕай ƒанчо
ќценка:
12
 (
18
 гласа)

’л€б и зрелища! ƒемагоги€ по гробарски с пари на данъкоплатеца! Ѕаста!!!!!


9 септември 2018 14:57 | —ѕј–“ј 
ќценка:
9
 (
13
 гласа)

ƒа. ’убав спектакъл. Ќо г-н  мета запита ли се, хората от квартала какво тр€бваше да изтърп€т от неверо€тните децибели на оркестъра.!! ќт басовете се трес€ха блокове и жилищни сгради. »мпровизираните сражени€ б€ха бетер истински. √-н  мете, като има такива меропри€ти€, съобраз€вайте се и с живущите в близост. Ќе сме длъжни да търпим вс€ка  ј ј‘ќЌ»я. »маме право на спокойствие. “о не б€ха думки, тъпани...  ойто иска ще иде да гледа и слуша, който не иска-не е длъжен да търпи това звуково издевателство!!!


9 септември 2018 20:09 |  у
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

Ћокум накра€ раздадоха ли?


9 септември 2018 20:29 | «–»“≈Ћ
ќценка:
4
 (
12
 гласа)

Ќейсе сел€ни€та е оцел€ла след всичко, което е изтърп€ла! јко се б€ха заслушали поне замалко, можеше и да научат по нещо. —пектакъла беше неверо€тен! Ѕлагодар€ ви ЅЏЋ√ј–≈!


9 септември 2018 20:48 | «–»“≈Ћ≈,
ќценка:
8
 (
10
 гласа)

дали са ансамбъл ДЅългареФ, дали е јзис, дали Д–олингстоунсФ или валсовете на ўраус, никой не може да ти натрапва тези децибели, от които се трес€ха прозорците. Ѕраво на ансамбъла, но нека ги слушат тези, които са отишли. Ќо сел€ни€та не си е отишла от такива като теб, слушащи и в колата си музиката на ћј’. ¬ ц€л св€т има лично пространство-визуално и слухово !!!!


10 септември 2018 09:01 | ¬ћ–ќ
ќценка:
5
 (
7
 гласа)

ѕълна боза!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.