Полицаи и горски спасиха трима души, загубили се над Гоце Делчев

28 ноември 2023 17:38   4 коментара   5712 прочита


Полицаи и горски спасиха трима души, загубили се в планината, съобщиха от МВР. На 27 ноември вечерта е получен сигнал от трима души, пътували с автомобил. 

Мъж и две жени са предприели пътуване от Велинград към Гоце Делчев, но са се заблудили и са тръгнали по пътя за Сърница, а от там навигацията ги е отвела по най-прекия път до Гоце Делчев, който преминава през землището на село Побит камък.

Този път, при зимни условия обаче е труден за преминаване дори с високопроходими автомобили. Тримата са стигнали до местността „Ранджа“ и са закъсали. Докато са се опитвали да извадят автомобила от преспите, са спукали гума, а мястото е било без обхват на мобилните телефони, предаде Дарик.

Тогава те са тръгнали пеша и са се качили на близкото било, откъдето са успели да подадат сигнал за случващото се на 112. Сформиран е екип от униформени от Сърница, уведомен е бил кметът на Общината и е установена връзка с директора на Държавното горско стопанство „Селище“.

За много кратко време са сформирани няколко екипа за издирване, в които се включили дългогодишни и опитни лесничеи и полицейски служители, които познават отлично района.

Трябвало е да се действа бързо, защото е било тъмно, температурата бързо падала, единият от загубилите се е бил със сериозно заболяване, а наскоро в района на местността са били забелязани мечки, вълци и чакали.

Скоро те са били локализирани и открити. Оказано им е съдействие за настаняване в хотел, докато приключи нощта.

От МВР напомнят да не се предприемат рискови пътувания особено през зимата в непознати планински местности, автомобилите да са технически изправни и с достатъчно гориво, а мобилните телефони - заредени 


Още за: полицаи   горски   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
28 Ноември 2023 18:30 | Горския
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Реклама


28 Ноември 2023 18:31 | Горския
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Реклама


28 Ноември 2023 21:00 | ....
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Браво. Адмирации.
Дайте им $ награди и те семейства хранят.


29 Ноември 2023 08:47 | Щ....
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Сега тече акция по спасяването на закъсали в района на яз. стена Белмекен.
Що дират Кам, хора дето искат да си пробват колите. Яки глоби и плащане на разходите от държавата за тяхното спасяване !!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар