Петричките села Кърналово и Михнево застрашени от воден режим

30 юни 2020 21:45   2 коментара   3990 прочита


Петричките села Кърналово и Михнево са застрашени от въвеждането на воден режим.

От ВиК уверяват, че ще направят всичко възможно да се увеличи водоподаването към селата, но въпреки това от ръководството на дружеството вече са провели срещи с кметовете, за да уточнят графика за спиране и пускане на водата.

Към момента все още не е взето окончателно решение по кое време на денонощието водата ще бъде спирана. Големият проблем идва от факта, че питейна вода се използва за поливни нужди.

Подобни злоупотреби се наблюдават и в селата Марикостиново и Генерал Тодоров, които също са на косъм от воден режим. Припомняме, че проблемът с недостига на питейна вода се изостря особено много през летните месеци, поради което от Община Петрич има издадена забрана за ползването на водата за друго освен за питейно-битови нужди още от миналото лято, а към днешна дата тя все още е в сила.

Нарушителите подлежат на санкции, а контролът по спазването на кметската забрана се извършва от служители на ВиК и кметовете на населените места.

П. Пенева


Още за: Петрич   села   вода   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
01 Юли 2020 07:35 | от кукуряхцево
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ПО СЕЛАТА 50 ПРОЦЕНТА НЕ ПЛАЩАТ ВОДА . НАЙ - НАГЛИ СА ТЕЗИ КОИТО ПОЛЗВАТ ВОДАТА ЗА ПОЛИВНИ НУЖДИ . ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ РЕД


01 Юли 2020 11:02 | потребител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Съгласен съм, ама и тия мангали ги подберейте малко.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар