Ќовините на югозападна Ѕългари€
«авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018   
   –егистрац舫абравена парола

ѕетима дупничани покориха най-високи€ връх в ≈вропа (—Ќ»ћ »)


25 юни 2019 16:25  3 коментара   9947 прочитаѕетимата дупничани, които се б€ха отправили към покор€ването на най-високи€ връх в ≈вропа – ≈лбрус, тази сутрин усп€ха. ѕланинските спасители ≈велина ћалинова, Ѕорислав –анков, «латомир ќгн€нов и »ван “ушев, заедно с ћари€ ћаркова усп€ха в 6 часа тази сутрин да стъп€т на 5642 метра височина. ≈лбрус е гигантът на —тари€ континент и само много опитни катерачи и със специална подготовка могат да тръгнат към върха. 5-мата разв€ха български€ трикольор, с което се превърнаха в първите дупничани стъпили на най-високото м€сто на —тари€ континент.

—амо преди дни, 5-мата дупничани усп€ха да се изкачат и на  азбек (5033 м) и сега покориха втори 5-хил€дник, който е покрива на ≈вропа, пише ZaDupnitsa.com. ћалко след това, 5-мата поеха по трудни€ път в обратна посока, като в кра€ на седмицата се очаква да се завърнат в Ѕългари€.

 ќще от: ќбщество
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


3 коментара

25 юни 2019 19:01 | ивайло
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

на 30. 07. 1967г. Ћазар »бришимов √еорги  итов —отир —отиров …ордан ѕл€ков јнгел  рашевски и јсен Ќиколов са първите ƒупнишки туристи покорили връх ≈лбрус.


26 юни 2019 17:08 | јлекдандър
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

Ѕраво на ц€лата група !
—амо редакторите мол€ ¬и думата \"покориха\" е изключително не правилна и доста не на м€сто. ј сами€ връх със сигурност не е за многоо опитни катетачи със специ€лнини подготовки! ќсвен ако ќ‘ѕто не е специална подготовка


28 юни 2019 09:49 | ћакето
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

ƒоста неточности в стати€та.
Ќе са първите дупничани на ≈лбрус.
Ќе се изисква "специална" подготовка, за да се изкачи.
ƒумата "покори" се използва само когато си върху жена си.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.