Опасни мостове в Кресненското дефиле

20 март 2023 09:13   3 коментара   5544 прочита


Опасни мостове в Кресненското дефиле  
 

Пукнатини, откъртен бетон и ръждясала арматура – за опасен мост в отсечката между Симитли и Кресненското дефиле сигнализират от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Опасението е, че целостта на моста е компрометирана и има съвсем реална опасност той да се срути, особено на фона на това, че районът около дефилето е силно земетръсен. Отсечката е една от най-натоварените в страната, особено лятото по пътя към Гърция. 

По думите на Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадали при катастрофи тези мостове не са ремонтирани от над 20 години. „Те са в окаяно състояние, има много проблеми по тях – с носещите конструкции, с колоните и обезопасителните системи”, каза още експертът,пред нова тв.. 

„В момента състоянието на съоръженията не е чак толкова критично, за да паднат, но ако има земетресение и някои форсмажорни геоложки процеси, ние не можем да дадем гаранция на съоръженията. Като цяло ние ги поддържаме, но наистина се нуждаят от спешен ремонт всички съоръжение в района на Кресненското дефиле”, заяви директорът на ОПУ- Благоевград Иван Кунев. Той увери, че са конкретния мост има изготвен проект и ще бъде изграден дънен праг и саниране на конструкцията. По думите му са нужни основни ремонти на мостовете в района, които ще затворят движението в дефилето.  

.


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
20 Март 2023 09:35 | Интересно
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Добре де, миналата година асвалтираха цялото дефиле, с нова настилка, тази пролет пак дупки и ремонти. Грома не дава ли гаранция за качество?


20 Март 2023 13:26 | Коня
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Стига сте мрънкали.
Като не Ви харесва ходете в Чужбина.


20 Март 2023 20:31 | Mima
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не закачайте Грома-касичка. Пералнята трябва да работи на пълни обороти.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар