Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдим за виновен в избягване плащането на данъци в особено големи размери

03 април 2024 07:05   1 коментар   3129 прочита


С присъда, Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдим - Д. А., председател на фондация, за виновен в избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от Обвинителния акт, внесен от Окръжна прокуратура - Кюстендил и делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, без разпит на свидетели и вещи лица, като определеното наказание се намалява с една трета. 

Окръжен съд – Кюстендил признава подсъдимия Д. А., неосъждан към момента, за виновен в това, че като председател, управляващ и представляващ фондация „О…“, със седалище - гр. Кюстендил, при условията на продължавано престъпление, за времето от 01. 01. 2015г. до 30. 06. 2022г. в гр. Кюстендил е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения (корпоративен данък по чл. 5, ал. 1 ЗКПО) в особено големи размери - 120 288, 84 лева, формирани от съвкупността им за осем данъчни периода (финансовите календарни години от 2014г. до 2021г.), за фондация „О…“, като не е подал пред ТД на НАП – София, офис Кюстендил годишни данъчни декларации по чл. 92 ЗКПО относно данъчния финансов резултат, респ. данъчната печалба и дължимия корпоративен данък от фондацията за горепосочените осем данъчни периоди.  

На това основание и при условията на чл. 58а, ал. 1 НК, съдът му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години. Съдът осъжда Д. А. да плати разноските по делото, в размер на 1 580 лева. 
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - София в 15-дневен срок от днес. 


 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
03 Април 2024 14:37 | Tonik
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:---- https://do.my/bmaca
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар