РегистрацияЗабравена парола

Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище


12 юли 2018 08:54  7 коментара   5740 прочитаРешението е от днес на Министерски съвет. Община Петрич ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневен център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневен център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито.

Още през м. декември 2017 г, екипът на кмета Димитър Бръчков, направи постъпки за придобиване имотът на бившето помощно училище „Св. Св. Кирил и Методий” безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година, в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв. м. Намира се на входен булевард в град Петрич. Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно.

Припомняме, сегашната местна власт, приключи процедурите по придобиване в собственост на 54 дка държавен терен, който се отреди за градски парк, на 7, 665 дка от „Напоителни системи” ЕАД за разширяване в двулентов на пътя към комплекс „Ванга”, м. Рупите, на спортната зала в Гранично поделение.

Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града. „Още при встъпването в длъжност, заявихме, че Общината ще придобива имоти, за да реализира свои проекти и да има собственост. Работим в тази посока”, припомни кметът Димитър Бръчков.

Още за: решение  съвет  училище Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


7 коментара

12 юли 2018 09:11 | A
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Идеално място за нова автогара


12 юли 2018 09:52 | Petri4
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Стадион кога


12 юли 2018 19:15 | kjhgfds
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

автогара си имаме. старата болница така си стои празна. направете там тоя центар. това място е супер за стадин


12 юли 2018 20:03 | Стоян
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Всички тия имоти са искани и някои от тях получени при предишния кмет, тоя кмет няма никаква заслуга за имотите дадени за парк, всичко е заслуга на предишния депутат и кмет. Нямаме къса памет и изборите скоро идат пак.


12 юли 2018 20:10 | Стоян
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А тоя кмет и депутат само пиянстват и се кичат с чужди лаври. Кметее какво стана нали едно от предизборните ти обещания беше, че ще докараш водата от рупите? Къде е? Май по изгодно ти е там да се строи? Депутата обеща стадион за петричани? Къде е г-н депутатин? Защо не ползваме националния още? Ако е такъв проблем защо не построите нов? За 600000 лева ремонтирахте стара спортна зала и още не е готова дори? Кражби и лъжи само.


12 юли 2018 20:14 | Стоян
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А за пазара и парка забравих да кажа-отново идея на предишния кмет, сегашния направи корекция на плановете за некакви си 150000лв за светиджоб и напраеи в крайна сметка покрита вело алея, нефункционален парник.


13 юли 2018 13:05 | гражданка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако, поне едно нещо изпълниш от предложените по долу задачи ще приемем, че милеееш за града ни. 1. Върни ни киното !
2. Върни ни пазара !
3. Върни ни Яворите!
4. Върни ни лятното кино!
5. Върни ни стадиона!
И тогава ще си говорим.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.