Община Г. Делчев сключи първите два договора за саниране

25 февруари 2015 09:24   2 коментара   11221 прочита


Община Гоце Делчев сключи два договора с регистрирани Сдружения на собствениците във връзка с Националната програма за енергийна фективност на многофамилни жилищни сгради. Договорите бяха подписани днес от кмета на община Гоце Делчев. Предстои те да бъдат обработени в Областната администрация в Благоевград, след което при одобрение ще бъде сключен тристранен договор между общината, областния управител и Българската банка за развитие, с който на практика ще се даде старт на процедурата по саниране на сградата.

Одобрени са:

- Сдружение на собствениците „гр. Гоце Делчев, жк Дунав бл. 18, бл. 19, бл. 20, бл. 21 вх А, бл. 21 вх Б, бл. 22”. В него влизат пет блока, единият от които е с два входа, а общият брой на самостоятелните обекти е 109 броя. Всички блокове са изградени по строителна система за едропанелно жилищно строителство (ЕПЖС).

- Сдружение на собствениците „гр. Гоце Делчев, ж.к. „Дунав”, бл. 13, бл. 14, бл. 15, бл. 16, бл.17”. В него влизат пет блока с по един вход, а общият брой на самостоятелните обекти е 102 броя. Всички блокове са изградени по строителна система за едропанелно жилищно строителство (ЕПЖС).

В момента, в процес на подготовка са документите на още 10 такива сдружения.

От началото на кампанията до момента, кметът на общината Владимир Москов, заместник – кметът Валери Сарандев и техният екип, който се занимава с работата по Националната програма за енергийна фективност на многофамилни жилищни сгради, са посетили лично повече от 8 събрания на живеещите в допустимите блокове. «Участвали сме във всяка среща или събрание на които са ни поканили. Ще се отзовем на всички покани, които получим и от тук нататък», подчерта кметът Владимир Москов. Той допълни, че заедно със заместник – кмета Валери Сарандев и останалите специалисти от общинската администрация, са на разположение за всякакви въпроси във връзка с програмата и ще продължат да оказват пълно съдействие на всички, които имат желание да се включат.

П. Петров


Още за: община   Г. Делчев   саниране   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
25 Февруари 2015 10:04 | ПИТУ ГУЛИ
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

МОСКОВ Е ГОЛЕМ!


25 Февруари 2015 13:17 | инж. Веселин Попйорданов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

НАВРЕМЕТО КАТО УЧЕХ В ТРТ ИВАН ГУЛЕВ, ТОВА МОМЧЕ БЕШЕ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар