Община Благоевград и II ОУ „Димитър Благоев“ изготвиха график за разпределение на учениците по време на ремонтните дейности на училището 

11 юли 2024 09:26   8 коментара   5436 прочита


 Община Благоевград и II ОУ „Димитър Благоев“ утвърдиха график за разпределение на учениците по време на ремонтните дейности на училището. Той е изготвен със съдействието на част от останалите учебни заведения на територията на областния център. 

 

Местата, на които временно ще бъдат преместени учениците са съобразени в максимална степен с близостта до II ОУ, с което се цели да бъде гарантирано удобството на учениците и техните родители и в същото време да бъде обезпечена непрекъснатостта на учебния процес. Положени са и всички усилия учениците да имат необходимите условия за нормално протичане на учебните занятия. 

 

Съгласно утвърдения график учениците ще бъдат разпределени, както следва: 

 

I клас – в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ (предвидена е възможност за целодневна форма на обучение); 

 

II клас - в сградата на НТС (предвидена е възможност за целодневна форма на обучение); 

 

III, IV, V, VI, VII клас – в ПГСАГ „Васил Левски“ (II смяна). 

 

Важно е да се има предвид, че децата от III и IV клас, които посещават занималня, ще провеждат сутрешните си занимания в IV корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“. 

 

Ръководството на Община Благоевград и II ОУ „Димитър Благоевград изказват благодарност за подкрепата на ръководителите на всички отзовали се институции, в лицето на проф. д-р Николай Марин, г-жа Светлана Солачка, г-жа Марияна Митова и г-н Георги Чингов, както и на директорите на БПГ „Ичко Бойчев“ г-н Антон Драгоев; 3 ОУ „Димитър Талев“ г-н Михаил Спасов и 9 ОУ „П. Яворов“ – г-жа Василка Величкова, които изразиха пълна готовност да приемат учениците! 

 

Припомняне, че във II ОУ „Димитър Благоев“ предстои да стартират строително-монтажни работи за подобряване на материалната база. 

 

Ще бъдат изградени две пристройки към основната сграда на училището, в които ще бъдат разположени 6 нови класни стаи, читалня, столова и закрита зала за спорт със съблекални и обслужващи помещения. Това ще даде възможност за преминаване към едносменен режим на учебния процес. 

 

Енергийната ефективност ще бъде постигната чрез частична подмяна на съществуващата дограма на основната сграда и монтиране на фотоволтаична инсталация. 

 

С реализирането на проекта образователната институция ще се превърне в модерна, безопасна и благоприятна среда, включваща, иновативна, енергийно ефективна, подкрепяща и мотивираща образователна среда, която съдейства за повишаване на мотивацията за учене и самоподготовка и подобряване на образователните резултати на учениците. 

 

Проектът "Основно обновяване, модернизация и пристрояване на сградата на Второ основно училище „Димитър Благоев“ се финансира по Механизма за възстановяване и устойчивост, с финансовата подкрепа на Европейския съюз – Next Generation EU. 

Срокът за изпълнение на строително ремонтните дейности е 35 месеца, но не по-късно от 31. 05. 2026 г. 


-- 


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
11 Юли 2024 10:31 | Blg
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Кметеее, защо не освободихте цялото НХГ за децата от второ?? Сега ще мръзнат вечерта в седем зимата от баларбаши до полицията


11 Юли 2024 10:33 | Еленово
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

И сега като почнат задръстванията до строителния та чак до зърнени… как бе кмете ще пращаш деца на 8 години до седем вечерта зимата на училище


11 Юли 2024 11:25 | под игото
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

абе ненормалници може ли цяла година да си втора смяна в Строителния, ако си записан на спорт, танци, езици кога ще ходят бе лайнари, обричате децата


11 Юли 2024 14:47 | ЦГЧ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Мамата*бахте на децата.
То не беше покрив, то не беше кабинет.
Детето е първи клас, другото е 5 ти клас и двата края на града. Сутрин кой по-напред да закарам или взема.
Отгоре на всичко от 2 дни се тиражира да закупим задължителни униформи на децата от Второ ОУ. Кой ще ги шие?
Коя фирма ще лапа паричките, ни?
И на Зл@танов и на Мето да ви такова, таковата.
Ко#@чеваааааа на Христо Манчев, Филипов, Стоянов или Катя Димитрова на малкият пръст не можеш да им стъпиш...


11 Юли 2024 14:48 | ....
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

И този хал ще продължи няколко години


11 Юли 2024 14:52 | Спокойно
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Има Господ Бог !!


11 Юли 2024 19:46 | До Костадин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тази сграда отдавна трябваше да бъде освободена - та тя е направо нерелевантна за училище за малки деца. Къде са спортните площадки, къде е паркът, къде са цветята, дето децата да си почиват и се разхождат. Асфал, покрит с изкуствена трева и от всички страни автомобили, отделящи бензинови пушеци. Отрова за децата. Със същите средства можеше ново училище на нормален терен да се построи...


12 Юли 2024 14:45 | до Костадин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Костадине, това училище е основано 1907 година. Трябва да се гордеете, че децата ви учат в Горноджумайското основно училище...
Луди хора, децата са там да учат, а не да се разхождат в парк и цветя... тцтцтц
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар